Zonnepanelen prijs

Zonnepanelen prijs

De prijs van zonnepanelen

Het is verstandig om te investeren in zonnepanelen vanwege hun prijsvoordeel. Naast het besparen op energiekosten, bieden zonnepanelen een rendement vergelijkbaar met 5 procent op een spaarrekening. De kosten van zonnepanelen zijn het waard, omdat je niet alleen bespaart op je energierekening, maar ook een vergoeding ontvangt voor de stroom die je aan het net levert. Benieuwd naar de prijs van zonnepanelen?

Zonnepanelen prijs

De prijs van zonnepanelen is eigenlijk altijd maatwerk. Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten, zoals het type zonnepanelen, het vermogen, de installatiekosten en eventuele extra’s zoals omvormers en montagematerialen. Daarnaast is ook de grootte van het systeem en de complexiteit van de installatie van invloed op de prijs. Het is daarom belangrijk om een professionele analyse te laten uitvoeren om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen die is afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften.

Dakisolatie uitleg op locatie

Vrijblijvend prijs offerte voor zonnepanelen

Bij Adviesgroep Oost kun je terecht voor een vrijblijvende prijsofferte voor zonnepanelen. Het mooie is dat ze je volledig ontzorgen van A tot Z. Ze nemen alle aspecten van het proces op zich, van het eerste adviesgesprek tot de daadwerkelijke installatie. Met hun expertise en ervaring zorgen ze ervoor dat je een offerte ontvangt die perfect is afgestemd op jouw situatie en wensen. Je kunt vertrouwen op een nauwkeurige berekening van de prijs, inclusief alle benodigde materialen en arbeid. Zo kun je met een gerust hart beslissen en genieten van een zorgeloze ervaring bij het verkrijgen van zonnepanelen.

Zonnepanelen advies bij je thuis

Zonnepanelen prijs op maat?

Heb je interesse in zonnepanelen? Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en een op maat gemaakt plan. We helpen je graag met jouw duurzame energieoplossingen.

Prijs van zonnepanelen

Bij het verkennen van de kosten van zonnepanelen kom je een breed scala aan gemiddelde prijzen tegen. Over het algemeen variëren de prijzen van een zonnepaneel tussen de €630 en €690. De gemiddelde prijs per Wattpiek ligt rond de €1,80, terwijl je voor elke vierkante meter zonnepaneel moet rekenen op een prijs tussen €380 en €440. Het kan lastig zijn om een inschatting te maken van het benodigde budget.

De totale kosten van een zonnepaneleninstallatie zijn voornamelijk afhankelijk van jouw eigen wensen en keuzes. Een grotere hoeveelheid zonnepanelen zal uiteraard duurder zijn dan een kleinere hoeveelheid, maar de prijs per paneel kan vaak lager zijn. Standaard PV-panelen zijn over het algemeen voordeliger dan bijvoorbeeld transparante zonnepanelen voor een tuinoverkapping of carport.

Gemiddelde prijs van zonnepanelen in 2023

In 2023 bedraagt de gemiddelde prijs voor een set van 10 zonnepanelen ongeveer €6.900, inclusief omvormer en installatie. Sinds 1 januari 2023 is het btw-tarief op zonnepanelen volledig komen te vervallen, waardoor je geen teruggave meer hoeft aan te vragen. De prijs die je ziet, is dus de totale prijs.

Door het gebruik van de opgewekte groene stroom bespaar je direct op je energierekening. Op deze manier verdien je de volledige investering met de zonnepanelen terug.

Vrijblijvend advies van de expert in zonne-energie

Adviesgroep Oost: dé zonnepanelen-expert in jouw regio! Deskundig advies en volledige ontzorging bij jouw zonnepanelenproject. Bespaar energie en geniet van een lage energierekening met onze professionele zonnepanelen. Van A tot Z regelen wij alles voor je.

Waar anderen ook naar keken

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie