Terugleveren met zonnepanelen

Terugleveren met zonnepanelen

Terugleveren van energie met zonnepanelen

Het is een prachtig gezicht: daken bezaaid met glinsterende zonnepanelen die de kracht van de zon omzetten in bruikbare energie. Maar wist je dat zonnepanelen niet alleen energie opwekken voor direct gebruik, maar dat je ook overtollige energie kunt terugleveren aan het net? In dit artikel duiken we dieper in het concept van energie terugleveren met zonnepanelen en de voordelen ervan voor zowel huiseigenaren als het milieu.

Wat betekent energie terugleveren met zonnepanelen?

Als je zonnepanelen hebt, wek je op zonnige dagen vaak meer energie op dan je zelf verbruikt. Deze overtollige energie gaat niet verloren. In plaats daarvan kan het teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet. Dit proces wordt ook wel ‘salderen’ genoemd.

Hoe werkt het terugleveren van energie met zonnepanelen?

  1. Overschot aan energie: Op zonnige dagen produceren je zonnepanelen vaak meer stroom dan je nodig hebt.
  2. Teruglevering aan het net: Deze overtollige energie wordt automatisch teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.
  3. Energiemeter: Een slimme meter houdt bij hoeveel energie je verbruikt en hoeveel je teruglevert.
  4. Salderen: Aan het einde van het jaar wordt de door jou verbruikte energie verrekend met de teruggeleverde energie. Je betaalt alleen voor het netto verbruik.

Wat zijn de voordelen van energie terugleveren met zonnepanelen?

  1. Financieel voordeel: Door energie terug te leveren, kun je besparen op je energierekening. Je ontvangt namelijk een vergoeding voor de stroom die je teruglevert.
  2. Duurzaamheid: Door overtollige energie terug te leveren in plaats van deze te verspillen, draag je bij aan een duurzamere energievoorziening.
  3. Onafhankelijkheid: Met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en prijsschommelingen op de energiemarkt.

Whitepaper gratis aanvragen

Onze uitgebreide whitepaper biedt een schat aan informatie om je te helpen bij het realiseren van een energiezuinig huis. In deze 26 pagina’s vind je verschillende waardevolle aspecten die je op weg kunnen helpen naar een duurzamer en zuiniger huis.

Whitepaper aanvragen

Toekomst van met zonnepanelen energie terugleveren

De overheid stimuleert het gebruik van zonnepanelen en het terugleveren van energie. Er zijn diverse subsidies beschikbaar voor wie investeert in zonne-energie. Bovendien is er een groeiende vraag naar groene energie, wat de waarde van teruggeleverde energie in de toekomst mogelijk verhoogt.

Conclusie

Het terugleveren van energie met zonnepanelen is een win-win situatie. Je bespaart op je energierekening, draagt bij aan een groenere planeet en maakt een duurzame keuze voor de toekomst. Overweeg je om zonnepanelen te kopen? Wij staat voor je klaar met deskundig advies en begeleiding bij elke stap.

Veelgestelde vragen over het terugleveren van energie met zonnepanelen

Tot wanneer kan ik energie terugleveren met zonnepanelen?

Vanaf 2025 wordt de mogelijkheid tot salderen voor huishoudens en kleine ondernemingen geleidelijk verminderd. In 2031 zal salderen volledig afgeschaft zijn. Elk jaar zal het percentage dat men kan salderen afnemen, totdat het in 2031 op 0% staat. Voor 2023 is dit percentage nog 100%.


Kees Staat voor je klaar

Adviesgroep Oost de specialist in zonnepanelen

Adviesgroep Oost: dé zonnepanelen-expert in jouw regio! Deskundig advies en volledige ontzorging bij jouw zonnepanelenproject. Bespaar energie en geniet van een lage energierekening met onze professionele zonnepanelen. Van A tot Z regelen wij alles voor je.

Zonnepanelen advies

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie