Opbrengst per maand met Zonnepanelen

Opbrengst per maand met Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier voor jou om hernieuwbare energie op te wekken. Als je overweegt om zonnepanelen op je dak te installeren, is het essentieel dat je een goed begrip hebt van de zonnepanelen opbrengst per maand. Het begrijpen van de maandelijkse variaties in zonne-energieproductie kan je helpen om je energieverbruik te plannen en je besparingen te optimaliseren. Ontdek hoe jouw zonnepanelen presteren in elke maand en haal zo het maximale uit jouw duurzame energieopwekking.

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen opbrengst per maand

Wanneer het gaat om zonnepanelen, begrijpen we het belang van een realistisch beeld hebben van de te verwachten opbrengsten. Laten we daarom eens kijken naar de maandelijkse opbrengst van een gemiddelde installatie van 10 zonnepanelen, elk met een vermogen van 300 Wattpiek.

De berekening van de gemiddelde maandopbrengst verloopt als volgt:

Het maximale vermogen van een zonnepaneel in Wattpiek, vermenigvuldigd met 0,85, levert de verwachte jaaropbrengst in kWh op. Deze waarde wordt vervolgens gedeeld door 12 maanden (waarbij de factor 0,85 een goede benadering is voor daken in Nederland). Gemiddeld levert dit dus per maand op: (300 Wp x 0,85) x 10 panelen = 2550 kWh / 12 maanden = 213 kWh per maand in totaal.

Wat zijn de verschillen in opbrengst per maand

Gemiddeld behalen zonnepanelen in mei de hoogste opbrengst, gevolgd door juni en juli. Gedurende deze periode zijn de dagelijkse zonuren het meest talrijk. De iets betere prestaties van mei ten opzichte van juni en juli zijn te wijten aan de gemiddeld lagere temperatuur in die maand. In tegenstelling hiermee zijn december en januari juist de maanden met de minste opbrengst.

De onderstaande grafiek toont de gemiddelde opbrengsten per maand.

Opbrengst zonnepanelen per maand

Vergelijking van de opbrengst van 12 zonnepanelen met 10 zonnepanelen

Met een set van 12 zonnepanelen van elk 360 Wp, kun je naar schatting al gauw 3.672 kWh opwekken in het eerste jaar. Ter referentie: een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 2.800 kWh aan elektriciteit per jaar. Door te kiezen voor een set van 12 zonnepanelen kun je dus aanzienlijk besparen op jouw energierekening, en dat is uiteraard zeer positief.

Zonnepanelen opbrengst varieert per maand

De opbrengst van zonnepanelen varieert van maand tot maand en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is uiteraard het aantal zonuren, aangezien meer zonneschijn resulteert in een hogere stroomproductie door de zonnepanelen.

Daarnaast spelen de volgende factoren ook zeker een rol:

  • De hoeveelheid schaduw die op het dak valt.
  • De temperatuur, die invloed heeft op de prestaties van de zonnepanelen.
  • Het totale vermogen van het zonnepanelensysteem.
  • De dakoriëntatie, waarbij de plaatsing op het oosten, zuiden of westen van invloed kan zijn.
  • Het gebruik van Micro-omvormers of Power Optimizers, wat de energieproductie kan optimaliseren.

Door rekening te houden met al deze factoren kunnen we een realistisch beeld krijgen van de maandelijkse opbrengst van zonnepanelen. Dit helpt bij het maximaliseren van de voordelen van zonne-energie en het efficiënt gebruikmaken van duurzame bronnen.

Vrijblijvend advies wat zonnepanelen jou opbrengen per maand?

Met ons vrijblijvende advies willen we je graag informeren over wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen qua opbrengst per maand. Ons team staat klaar om bij jou thuis langs te komen en een grondige analyse uit te voeren om te bepalen wat het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Vanaf het moment dat we beginnen, zorgen we voor een complete ontzorging van A tot Z. Je kunt rekenen op een deskundig advies op maat, waarbij we alle relevante factoren, zoals zonuren, schaduwval, temperatuur, dakoriëntatie en het juiste vermogen van het zonnepanelensysteem, in overweging nemen. Samen zetten we een belangrijke stap richting duurzame energie en een groenere toekomst.

Adviesgroep oost de expert in zonnepanelen

Adviesgroep Oost: dé zonnepanelen-expert in jouw regio! Deskundig advies en volledige ontzorging bij jouw zonnepanelenproject. Bespaar energie en geniet van een lage energierekening met onze professionele zonnepanelen. Van A tot Z regelen wij alles voor je.

Waar anderen ook naar keken

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons