Zonnepanelen Friesland

Zonnepanelen Friesland

Zonnepanelen Friesland

Woon je in Friesland en ben je aan het overwegen om zonnepanelen aan te schaffen? Adviesgroep Oost staat als jouw betrouwbare partner in zonne-energie klaar, speciaal voor de regio Friesland. Deze provincie, bekend om zijn uitgestrekte waterrijke landschappen en rijke historie, biedt de ideale omstandigheden voor het benutten van zonne-energie. Ben je klaar om de stap naar duurzame energie te zetten? Ontdek de mogelijkheden van zonnepanelen in Friesland! Met een focus op duurzaamheid en het behoud van de prachtige natuur en dorpen, biedt Friesland uitstekende kansen voor zonne-energie. Bespaar gemiddeld €1.200 per jaar en draag bij aan een duurzamer Friesland. Voor al je vragen over zonne-energie ben je bij Adviesgroep Oost aan het juiste adres. Neem contact op voor een vrijblijvend advies en ontdek hoe je jouw energierekening kunt verlagen met zonnepanelen.

Vraag een gratis dakcheck aan

In 2 stappen eenvoudig aangevraagd en binnen 1 dag al een passend gratis advies

1
2
Inwoners hebben een dakcheck gedaan
Woningen in Friesland
Zonuren per jaar

Rendement zonnepanelen in Friesland

In Friesland varieert de prijs voor zonnepanelen, wat het een uitgelezen moment maakt om hierin te investeren. De financiële opbrengsten van zonnepanelen op je dak zullen op termijn hoger uitvallen dan de rente op een spaarrekening. Deze calculatie is eenvoudig zelf te maken door verschillende offertes te vergelijken. Bovendien heeft de aanwezigheid van zonnepanelen een positieve invloed op de waarde van je woning. Een huis dat zelfvoorzienend is in energie door zonnepanelen is aantrekkelijker voor kopers, wat een extra stimulans is om te kiezen voor de installatie van zonnepanelen.

Geen directe subsidie, echter vrijstelling van BTW

Door verschillende bezuinigingen is er in Friesland geen sprake meer van nationale subsidies voor particulieren. De enige beschikbare vorm van financieel voordeel op dit moment is indirect, zoals de vrijstelling van BTW die eerder is beschreven.

Zonnepanelen kopen in Friesland

De interesse in het verduurzamen van woningen groeit in Friesland. Steeds meer inwoners kiezen voor zonnepanelen als investering, wat leidt tot directe besparingen op de energierekening. Overweeg je zonnepanelen in Friesland? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze experts. Als inwoner van Friesland kun je de betaalde btw op zonnepanelen terugvragen, wat 21% btw betekent. Voor een set van 10 panelen (€4.775) komt dit neer op een btw-teruggave van ongeveer €1.002,75.

Zonnepanelen installateur in Friesland

Zoek je een betrouwbare zonnepanelen installateur in Friesland? Adviesgroep Oost is je ideale partner! Wij ontzorgen je volledig, van advies tot installatie, met een persoonlijke aanpak. Na goedkeuring van het op maat gemaakte voorstel nemen wij het volledige installatieproces voor onze rekening. Zo kun je snel en zonder zorgen genieten van zonne-energie.

Direct een zonnepanelen offerte ontvangen

Vraag gemakkelijk en snel via het onderstaande formulier een zonnepanelen offerte aan. Binnen 48 uur heb je een offerte op maat.

  Voordelen van zonnepanelen in Friesland:

  Zonnepanelen bieden vele voordelen, zowel voor het milieu als je portemonnee. Door zelf duurzame energie op te wekken, verlaag je de CO2-uitstoot en draag je bij aan een schonere planeet. Financieel gezien zijn zonnepanelen een verstandige investering die zich terugverdient door significante besparingen op je energierekening. Bovendien verhogen zonnepanelen de waarde van je woning en kun je vaak gebruikmaken van fiscale voordelen en subsidies. Kortom, zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je financiële toekomst.

  • Zelf zonne-energie opwekken
   Friesland geniet van voldoende zonuren, waardoor het opwekken van je eigen zonne-energie zowel milieuvriendelijk als economisch voordelig is.
  • Jaarlijks besparen op energiekosten
   Een toenemend aantal inwoners van Friesland kiest voor zonnepanelen, wat leidt tot aanzienlijke jaarlijkse besparingen.
  • Gebruikmaken van overheidssubsidies
   In Friesland kun je profiteren van overheidsmaatregelen voor zonne-energie, zoals btw-vrijstelling op de aankoop.

  Maatwerk zonnepanelen advies

  Elke woning in Friesland is uniek, daarom biedt Adviesgroep Oost maatwerk advies afgestemd op jouw situatie. De keuze voor zonnepanelen hangt af van verschillende factoren zoals daktype, oriëntatie en schaduwval. Onze experts komen graag bij je langs voor een gedetailleerde inspectie en bieden een op maat gemaakt plan dat past bij jouw huis en energiebehoeften. Zo zorgen we niet alleen voor de beste prestatie van je zonnepanelen, maar ook dat ze esthetisch aansluiten bij jouw woning en de omgeving in Friesland. Met onze ondersteuning wordt de overstap naar zonne-energie eenvoudig, efficiënt en volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen.

  Kosten van zonnepanelen in Friesland

  Zonnepanelen vormen een belangrijke investering. De kosten variëren afhankelijk van het type paneel, het aantal panelen, je energieverbruik en bijkomende kosten zoals bekabeling en omvormers. Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten en besparingen in Friesland, vraag een vrijblijvende offerte of adviesgesprek aan. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen met een nauwkeurige kosten- en besparingsanalyse.

  Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  Is er subsidie beschikbaar voor Zonnepanelen?

  Op dit moment is er geen specifieke subsidie beschikbaar voor zonnepanelen in Friesland. Echter, je hoeft geen btw meer te betalen over zonnepanelen en je kunt nog steeds profiteren van de salderingsregeling gedurende de komende jaren. Als je wilt weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn, kun je vrijblijvend advies vragen aan een van onze adviseurs. Zij kunnen je hierover meer informatie geven.

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  De hoeveelheid panelen is vooraf lastig te zeggen, dit hangt af van je energieverbruik en de efficiëntie van de panelen. Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 10-15 panelen nodig.

  Wat is de levensduur van een zonnepaneel

  Zonnepanelen hebben een lange levensduur, meestal tussen de 25 en 30 jaar. De prestaties kunnen na verloop van tijd wel iets afnemen.

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je voor jouw woning in Friesland nodig hebt, hangt af van diverse factoren. Het meest belangrijke is je jaarlijkse energieverbruik. Dit wordt vastgesteld door te kijken naar hoeveel elektriciteit je huishouden gemiddeld per jaar verbruikt, iets wat je op je energierekening kunt terugvinden. Een hoger energieverbruik betekent dat je meer panelen nodig hebt om in je behoeften te voorzien.

  De efficiëntie van de zonnepanelen speelt ook een cruciale rol. Efficiëntie duidt op het vermogen van een paneel om zonlicht om te zetten in bruikbare elektriciteit. Panelen met een hogere efficiëntie zijn doorgaans duurder in aanschaf, maar ze produceren meer energie op hetzelfde oppervlak. Dit betekent dat je minder panelen nodig hebt om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken, wat vooral voordelig is als je beperkte dakruimte hebt.

  Hoeveelheid zonlicht

  Ook de hoeveelheid en intensiteit van het zonlicht in de provincie Zuid-Holland zijn van essentieel belang. In gebieden met veel zonuren, zoals Friesland dat gunstig gelegen is met betrekking tot zonlicht, heb je mogelijk minder panelen nodig dan in regio’s met minder zonlicht. De oriëntatie en hoek van je dak zijn eveneens belangrijk; daken die naar het zuiden zijn gericht, vangen over het algemeen meer zon dan daken die naar het noorden gericht zijn.

  Gemiddelde zonnepanelen per huis

  Gemiddeld hebben huishoudens in Friesland tussen de 10 en 15 zonnepanelen nodig om een significant deel van hun energieverbruik te dekken. Dit aantal kan echter sterk variëren afhankelijk van de eerder genoemde factoren. Het is daarom verstandig om een persoonlijke berekening te laten maken door een specialist. Zo’n specialist houdt rekening met alle relevante kenmerken van je woning en energiebehoeften. Dit zorgt ervoor dat je investeert in een zonnepanelensysteem dat optimaal is afgestemd op jouw unieke situatie, waarmee je de maximale besparingen en rendement behaalt.

  Woonachtig in Friesland en geïnteresseerd in je jaarlijkse besparing door zonnepanelen?

  Neem dan snel contact op met een van onze deskundige adviseurs, wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van een passend deskundig gratis advies

  Adviesgesprek aanvragen Prijsindicatie aanvragen

  Hoeveel dakoppervlak heb ik nodig

  Om een zonnepaneel in Friesland te plaatsen heb je een oppervlak van circa 1,7 m2 nodig. Je kunt minder panelen plaatsen als je een klein dak hebt of te maken hebt met veel obstakels. Wil je bijv. 14 zonnepanelen plaatsen, dan heb je dus minimaal 23 m2 ruimte op je dak nodig.

  Slim investeren in zonnepanelen

  Het installeren van zonnepanelen in Friesland blijft een aantrekkelijke en winstgevende investering, zowel op de korte als op de lange termijn. Ondanks de geleidelijke afbouw van de salderingsregeling, die kan leiden tot een lichte daling van het financiële rendement, is de impact hiervan jaarlijks relatief beperkt. Hierdoor is het nog steeds mogelijk om de investering in een zonnepanelensysteem binnen een termijn van ongeveer zes jaar volledig terug te verdienen. Deze terugverdientijd maakt de aanschaf van zonnepanelen niet alleen economisch verantwoord, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst door de productie van groene energie. Het blijft dus een slimme keuze voor huiseigenaren die hun energiekosten willen verlagen en tegelijkertijd een positieve bijdrage willen leveren aan het milieu.

  Adviesgroep Oost de partner voor zonnepanelen in Friesland

  Adviesgroep Oost onderscheidt zich als dé toonaangevende partner op het gebied van zonnepanelen in Friesland. Van het begin tot het eind staan wij voor je klaar: van persoonlijk advies op maat tot het zorgvuldig vergelijken van offertes, wij zorgen ervoor dat jij toegang krijgt tot het beste aanbod. Bij ons vind je alles onder één dak, zodat jij zonder zorgen en zo snel mogelijk kunt beginnen met het opwekken van je eigen zonne-energie. Schakel in met Adviesgroep Oost en geniet van de voordelen van zonne-energie met een lagere energierekening als resultaat.

  Waar wacht je op? 400 klanten geven ons een 9/10

  Rémon uit Enter

  Eerlijk meedacht!

  4 bedrijven op bezoek gehad met elk een eigen advies voor de aircos bij ons thuis. Adviesgroep Oost was de enige die eerlijk meedacht met onze situatie. Erg blij mee!

  Matthijs van den Akker uit Utrecht

  Een dikke tien!

  Het gesprek met Jochem was erg goed bevallen. Hij nam alle tijd en legde het hele proces van de verduurzaming voor onze woning uit. We hebben de isolatie en zonnepanelen bij Advies Groep Oost afgenomen. Update: De installatie is inmiddels geplaatst en ook dit is goed gegaan! Update 2: Een collega van Advies Groep Oost belde mij om te horen of alles na wens was en of er verbeteringen waren. Ook dit bevestigd ons gevoel dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Samengevat, een aanrader!

  Anouk van Dengelaar uit Vaassen

  Uitstekend geholpen door Jordan

  Het adviesgesprek met Jordan Adviesgroep Oost was super waardevol. Hij gaf me duidelijke adviezen en oplossingen die echt passen bij wat ik nodig had.

  Mark Verbeek uit Sint Pancras

  Erg goed geholpen door Joost

  Het advies van Joost van Adviesgroep Oost voor HR++ glasisolatie was spot-on. Mijn huis is nu veel beter geïsoleerd en ik bespaar echt op mijn energiekosten.

  Luca Leeftink uit Markelo

  Adviesgroep Oost heeft mijn isolatieproject geweldig begeleid. Vanaf het begin waren hun adviseurs behulpzaam en deskundig. Ze hielden constant contact en zorgden voor uitstekende service tot aan het laatste moment. Mijn woning is nu beter geïsoleerd, en ik ben erg tevreden met hun professionele aanpak. Aanrader!

  Bekijk alle ervaringen
  Zonnepanelen Friesland

  Wij leveren zonnepanelen in heel Friesland

  Ben je woonachtig in de provincie Friesland en op zoek naar zonnepanelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van je woning of bedrijfspand. Laat je vrijblijvend adviseren over zonnepanelen in Friesland. Of je nu in het noorden van Friesland woont of in het zuiden, onze adviseurs komen graag naar je toe. Vrijblijvend advies Andere inwoners van Friesland bekeken ook

  Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

  9.8/10
  Gratis isolatiecheck bij jou thuis

  Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

  Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
  Vrijblijvend advies
  Gratis prijsindicatie via WhatsApp
  Prijsindicatie