ISDE warmtepomp subsidie

ISDE warmtepomp subsidie

ISDE warmtepomp subsidie

Verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook financieel voordelig zijn. De ISDE warmtepomp subsidie is een uitstekende mogelijkheid om jouw huis of eventueel bedrijf energiezuiniger te maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge kosten. In dit artikel nemen we je mee door alles wat je moet weten over deze subsidie en hoe Adviesgroep Oost je kan helpen bij elke stap.

Wat is de isde warmtepomp subsidie?

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) is een regeling van de overheid die huiseigenaren en zakelijke gebruikers financieel ondersteunt bij de aanschaf van duurzame energieoplossingen. Een van de meest populaire opties onder deze regeling is de warmtepomp. Warmtepompen zijn een efficiënt en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen, omdat ze warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) halen en omzetten in bruikbare energie voor jouw woning.

Krijg ik subsidie voor een (hybride) warmtepomp?

Ja, je kunt subsidie krijgen als je een (hybride) warmtepomp aanschaft. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en is daarmee een duurzamer alternatief voor een cv-ketel op aardgas. De ISDE-regeling biedt financiële ondersteuning voor de aankoop van zowel volledig elektrische als hybride warmtepompen, die samenwerken met een cv-ketel op gas.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen waarvoor je subsidie kunt krijgen:

Hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen werken in combinatie met een cv-ketel op gas om je woning te verwarmen. Dit type warmtepomp is ideaal voor huizen die nog niet volledig van het gas af kunnen.

Volledig elektrische warmtepompen

Volledig elektrische warmtepompen halen warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en gebruiken geen gas. Ze zijn de meest duurzame optie, maar vereisen doorgaans een betere isolatie van de woning.

Subsidie aankoop warmtepomp

Je kunt subsidie krijgen voor de aankoop van een warmtepomp. De warmtepomp is een van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De warmtepomp moet daarvoor wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet je de warmtepomp bijvoorbeeld gebruiken om de woning te verwarmen en een erkende installateur moet het apparaat plaatsen.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoogte subsidie: gemiddeld 30% van de kosten

De subsidie voor een (hybride) warmtepomp dekt gemiddeld 30% van de kosten voor de warmtepomp én de installatie ervan. Als jouw warmtepomp (merk en type) op de apparatenlijst (meldcodelijst) staat, ontvang je minimaal € 500 subsidie. Op de lijst staat het subsidiebedrag per type warmtepomp.

Compleet ontzorgd met Adviesgroep Oost

Bij Adviesgroep Oost begrijpen we dat het verduurzamen van je woning een grote stap is. Daarom bieden wij uitgebreide ondersteuning bij elke fase van het proces, van advies tot uitvoering. Onze experts geven onafhankelijk advies over welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past, rekening houdend met je energieverbruik, de isolatie van je woning en je budget. Wij nemen de volledige zorg uit handen, van de aanvraag van de ISDE warmtepomp subsidie tot de installatie en het onderhoud van je warmtepomp. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over technische details en met een gerust hart kunt genieten van een duurzamere woning. Met jarenlange ervaring in het adviseren en installeren van duurzame energieoplossingen, garanderen onze gecertificeerde monteurs dat jouw warmtepomp efficiënt en veilig functioneert volgens de hoogste normen.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie