Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Wat is een Hybride Warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een slim systeem dat de efficiëntie van een elektrische warmtepomp combineert met de kracht van een traditionele gasketel (CV). Deze setup zorgt ervoor dat je woning energiezuinig en comfortabel verwarmd wordt, waarbij de warmtepomp de hoofdrol speelt bij mildere temperaturen en de gasketel inspringt tijdens de koudste dagen van het jaar. Voor het grootste deel van het jaar verzorgt de warmtepomp de verwarming van de woning. Alleen als het buiten heel koud is, helpt de cv-ketel mee. De cv-ketel zorgt ook voor het warme tapwater. Met een hybride warmtepomp bespaar je dus gas en komt er minder CO2 in de lucht.

Warmtepomp

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron om water te verwarmen. Bij koudere temperaturen, wanneer de warmtepomp alleen niet genoeg warmte kan leveren, schakelt het systeem automatisch over naar de gasketel. Dit zorgt voor een constante en efficiënte verwarming van je huis. Het proces berust op verdamping en condensatie: warmte van een bron, zoals lucht, bodem of grondwater, doet een koudemiddel koken en vervolgens verdampen. Een compressor, aangedreven door elektriciteit, verhoogt de temperatuur van de damp, die bij condensatie warmte afgeeft aan het water. Dit verwarmde water voorziet je huis en/of tapwater van warmte. Warmtepompen zijn zeer efficiënt, ze leveren 3 tot 5 keer meer warmte dan ze aan stroom verbruiken.

Waarom kiezen voor een hybride warmtepomp?

Een warmtepomp biedt duurzame verwarming met tot 70% minder gasverbruik vergeleken met een cv-ketel, wat resulteert in 40% minder CO2-uitstoot. Een hybride warmtepomp wordt rendabel vanaf een gasverbruik van 1.250 m3 per jaar en biedt toenemend rendement in goed geïsoleerde woningen. Door te kiezen voor een hybride warmtepomp geniet je van efficiënte en flexibele verwarming zonder je bestaande gasketel volledig te vervangen, ideaal voor veel bestaande woningen.

Nieuwbouwhuis isoleren

Ontvang advies en vrijblijvende offerte!

Wil je meer weten over hoe een hybride warmtepomp jou kan helpen energie te besparen en je comfort te verhogen? Neem contact op met ons team bij Adviesgroep Oost. Wij adviseren je graag over de beste opties voor jouw specifieke situatie en helpen je met alle stappen van de aanschaf tot de installatie. Bel ons nu of vul het contactformulier in op onze website om een afspraak te maken!

Prijs van een hybride warmtepomp

De kosten van een hybride warmtepomp kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, de capaciteit en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €5.000 en €7.000, inclusief installatie. Deze investering kan aanzienlijk worden verminderd door subsidies en andere lokale stimuleringsregelingen.

Voordelen van een Hybride Warmtepomp

Voor veel huizen die matig tot goed geïsoleerd zijn, is een hybride warmtepomp een slimme keuze voor duurzamer verwarmen. Zo’n systeem combineert de efficiëntie en flexibiliteit van een warmtepomp met de kracht van een traditionele verwarmingsketel. Met een hybride warmtepomp gaat je gasverbruik voor verwarming met meer dan 70 procent omlaag, stoot je minder CO2 uit, en ben je zelfs op de koudste dagen verzekerd van een warm en comfortabel huis. Daarnaast behoud je het comfort van warm water via de cv-ketel. Bekijk wat het beste werkt voor jouw situatie!

  • Energie-efficiëntie: Gebruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen, wat leidt tot lagere energiekosten.
  • Milieuvriendelijk: Verlaagt de CO2-uitstoot van je huis.
  • Flexibiliteit: Past zich automatisch aan de weersomstandigheden aan, voor optimaal comfort.
  • Toekomstbestendig: Compatibel met toekomstige aanpassingen aan milieunormen.

Terugverdientijd van een Hybride Warmtepomp

De terugverdientijd voor een hybride warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik, de energieprijzen en de beschikbare subsidies. Gemiddeld kun je verwachten dat de investering zich binnen 6 tot 10 jaar terugbetaalt door de lagere energierekeningen.

Verschillende soorten warmtepompen

Bij Adviesgroep Oost kennen we een diversiteit aan warmtepompen, waaronder hybride warmtepompen, all-electric warmtepompen en lucht-lucht warmtepompen. Of je nu de voorkeur geeft aan een hybride oplossing die de voordelen van gas en elektriciteit combineert, of je wilt overstappen naar een volledig elektrische oplossing met een all-electric warmtepomp, wij hebben alles in huis om aan jouw verwarmingsbehoeften te voldoen. Daarnaast bieden we ook lucht-lucht warmtepompen voor efficiënte verwarming en koeling. Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren over de beste oplossing voor jouw specifieke situatie, zodat je met vertrouwen de juiste keuze kunt maken voor jouw woning. Wil je liever direct een warmtepomp offerte? Vraag hem dan vrijblijvend aan.

Veelgestelde vragen

Is een hybride warmtepomp geschikt voor mijn woning?

Hybride warmtepompen zijn geschikt voor veel verschillende woningtypen, met name voor huizen met een gemiddeld tot hoog gasverbruik. Het rendement wordt hoger naarmate de isolatie van de woning beter is.

Wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp?

Enkele voordelen zijn lagere energiekosten, verminderde CO2-uitstoot, een soepele overgang naar duurzamere verwarming, en flexibiliteit doordat de bestaande gasketel behouden blijft voor ondersteuning bij lagere buitentemperaturen.

Wat zijn de onderhoudsvereisten voor een hybride warmtepomp?

Net als bij andere verwarmingssystemen vereist een hybride warmtepomp regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van filters en het controleren van de algehele werking. Jaarlijks onderhoud door een professional wordt aanbevolen.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie