All-electric warmtepomp

All-electric warmtepomp

Wat is een All-Electric warmtepomp?

Een all-electric warmtepomp is een volledig elektrisch systeem dat geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen zoals gas en dus geen hulp van een traditionele cv-ketel nodig heeft. Deze innovatieve warmtepomp kan je volledige woning voorzien van verwarming, warm water en in sommige modellen zelfs van koeling. Het is met name geschikt voor goed geïsoleerde woningen die profiteren van een overschot aan zonne-energie.

Voordelen All-Electric Warmtepomp

Het kiezen voor een All-Electric Warmtepomp betekent een stap richting een gasvrije toekomst voor jouw woning. De voordelen zijn legio: duurzaamheid door aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot, energie-efficiëntie met een hoog rendement en lagere energiekosten, onafhankelijkheid van fluctuerende energieprijzen en fossiele brandstoffen, en de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidies die de investering nog aantrekkelijker maken.

Hoe werkt een All-Electric Warmtepomp?

Een all-electric warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht, bodem of grondwater, afhankelijk van het type systeem. Deze warmte wordt via een warmtewisselaar gebruikt om je woning te verwarmen en van warm water te voorzien. Aangezien het systeem volledig op elektriciteit werkt, is het van essentieel belang dat je woning goed geïsoleerd is om de efficiëntie te maximaliseren.

Nieuwbouwhuis isoleren

Ben jij all-electric ready?

Ben je klaar om je woning klaar te maken voor een duurzame toekomst met een all-electric warmtepomp? Neem contact op met ons team bij Adviesgroep Oost. Wij adviseren je graag over de beste warmtepompoplossingen voor jouw specifieke situatie en ondersteunen je van advies tot installatie. Bel ons nu of vul het contactformulier in op onze website om meer te weten te komen!

All-Electric Warmtepomp kopen

Overweeg je een all-electric warmtepomp aan te schaffen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige all-electric warmtepompen die perfect passen bij jouw behoeften en budget. Neem contact op met onze experts voor advies op maat of vraag direct een warmtepomp offerte aan en ontdek de mogelijkheden om jouw woning te voorzien van een duurzame en efficiënte verwarmingsoplossing.

Terugverdientijd van een All-Electric Warmtepomp

De terugverdientijd varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals het type warmtepomp, installatiekosten, huidig energieverbruik en beschikbare subsidies. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 7 en 15 jaar, maar gezien de stijgende energieprijzen kan dit sneller zijn.

Verschillende soorten warmtepompen

Bij Adviesgroep Oost kennen we een diversiteit aan warmtepompen, waaronder all-electric warmtepompen, hybride warmtepompen en lucht-lucht warmtepompen. Of je nu op zoek bent naar een hybride oplossing die de voordelen van gas en elektriciteit combineert, of dat je de overstap wilt maken naar een volledig elektrische oplossing met een all-electric warmtepomp, wij bieden een uitgebreid assortiment om aan jouw verwarmingsbehoeften te voldoen. Daarnaast hebben we ook lucht-lucht warmtepompen beschikbaar voor efficiënte verwarming en koeling. Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren over de beste oplossing voor jouw specifieke situatie, zodat je met vertrouwen de juiste keuze kunt maken voor jouw woning.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een all-electric warmtepomp en een hybride warmtepomp?

Een all-electric warmtepomp werkt volledig op elektriciteit en heeft geen ondersteuning van een gasgestookte cv-ketel nodig. Een hybride warmtepomp daarentegen combineert een warmtepomp met een traditionele cv-ketel op gas, waardoor het systeem flexibiliteit biedt en geschikt is voor woningen die nog niet volledig van het gas af zijn.

Zijn all-electric warmtepompen geschikt voor alle soorten woningen?

All-electric warmtepompen zijn met name geschikt voor goed geïsoleerde woningen met een laag tot gemiddeld warmtevraag. Voor oudere, minder goed geïsoleerde woningen kan extra isolatie nodig zijn om de efficiëntie van het systeem te maximaliseren.

Zijn deze warmtepompen ook geschikt voor verwarming in de winter?

Ja, all electric warmtepompen zijn ontworpen om efficiënt te werken, zelfs bij lage buitentemperaturen. Moderne systemen zijn in staat om voldoende warmte te leveren voor verwarming, zelfs tijdens koude winterdagen.

Wat zijn de onderhoudsvereisten voor een all-electric warmtepomp?

All-electric warmtepompen vereisen regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van filters, controleren van de koelvloeistofniveaus en inspectie van de algehele werking van het systeem. Het wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud uit te voeren door een gekwalificeerde professional.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie