Laadpalen

Goedkoper opladen met uw eigen laadpaal en sta nooit meer in de rij bij een laadstation.

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Rijdt u elektrisch? Dan kan een laadpaal niet ontbreken. Een laadpaal bij u thuis biedt vele voordelen. Met een laadpaal bij huis bent u verzekerd dat uw auto wordt opgeladen. Wel zo fijn om elke ochtend weg te rijden met een volgeladen accu. Bespaar op uw energierekening en kies voor een laadpaal bij u thuis.

LET OP! Tijdelijk niet beschikbaar

Het zal u niet zijn ontgaan dat er wereldwijd problemen zijn met leveringen van veel duurzame producten. Helaas hebben ook wij met toenemende mate te maken met langere en onzekere levertijden. Ondanks al onze inspanningen is het voorlopig door tal van factoren niet mogelijk om op voorhand leverdata te communiceren voor reeds lopende orders vanuit de verschillende productgroepen. Lees er hier meer over.

Aanmelden wachtlijst

Lees hier wat dit betekent voor de lopende en nieuwe orders. Ook kunt u zich via Whatsapp aanmelden voor de wachtlijst. Vul uw gegevens in en u ontvangt bericht van ons zodra de productgroepen weer geopend worden. Wij danken uw voor het begrip.

Lees verder

Wat zijn laadpalen?

Elk huis is geschikt om laadpalen te installeren. Als u eenvoudig uw auto elke ochtend wil opladen dan is de installatie het enige wat u hoeft te regelen. Wij adviseren om deze installatie te laten verrichten door een van de experts waar we mee samenwerken. Het is een klus die nauwkeurig en natuurlijk goed moet gebeuren. Een laadpaal of oplaadstation zorgt ervoor dat uw elektrische auto volledig wordt opgeladen.

Hoe laad ik mijn elektrische auto thuis op?

Het opladen van uw elektrische auto werkt heel eenvoudig. Steek de stekker van de laadkabel in uw auto en in de laadpaal. Deze stekker wordt standaard geleverd bij uw auto. Houdt vervolgens uw laadpas voor de kaartlezer op de laadpaal, het opladen kan nu beginnen. Het kan wel een tijdje duren voordat uw elektrische auto volledig is opgeladen, dit is afhankelijk van het type laadpaal en de aansluiting in de meterkast. Als de auto klaar is met laden houdt u de laadpas opnieuw tegen de kaartlezer. De laadsessie wordt hiermee beëindigd, hierna kunt u de stekker loskoppelen. Het rijden kan beginnen!

De voordelen van laadpalen bij uw thuis

Heeft u een elektrische auto? Dan biedt het hebben van een laadpaal vele voordelen. Zo kunt u op elk moment uw auto opladen. Een laadpaal is een flinke investering, maar deze kunt u gemakkelijk in korte termijn weer terugverdienen. Thuis opladen is een stuk goedkoper dan uw elektrische auto opladen bij een publiek oplaadpunt. Heeft u een laadpaal bij huis? Dan betaalt u het standaardtarief van uw eigen energieleverancier. De kosten bij een publiek ophaalpunt is al snel het dubbele. Dit gaat dus flink schelen in uw totale kosten.

Daarnaast is een laadpaal sneller dan een normaal stopcontact. Een elektrische auto opladen kost veel vermogen, een normaal stopcontact is hiervoor minder geschikt. Als u oplaad via het normale stopcontact kan dit wel tot 24 uur duren voordat uw elektrisch auto volledig is opgeladen. Een laadpaal is speciaal ontworpen om uw auto snel en veilig te kunnen opladen. Heeft u zonnepanelen? Dan kunt u bijna gratis uw auto opladen met uw eigen groene stroom. Elektrisch rijden is natuurlijk al duurzaam, maar u kunt het nog duurzamer maken als u, uw auto oplaadt met uw eigen opgewekte stroom.

Welk type laadpaal is geschikt?

Voorafgaand aan het plaatsen van uw laadpaal is het natuurlijk handig om te weten welke type laadpaal het meest geschikt is. Er zijn twee type laadpalen, een 1 fase aansluiting en een 3 fasen aansluiting. De aansluiting kan verschillen in ampère. Een laadpaal voor thuis is geschikt voor beide aansluitingen afhankelijk van uw wensen en uw meterkast. We kijken graag samen met u welke mogelijkheid het beste past in uw situatie. Plan samen met een van onze adviseurs een vrijblijvend adviesgesprek in via Whatsapp.

Ontvang ISDE-subsidie

Momenteel ontvangt u nog geen ISDE-subsidie voor kopen van een laadpaal om uw elektrische auto mee op te laden. U kunt wel als particulier een eventuele lokale subsidie aanvragen in de stad of gemeente waarin u woont. In sommige regio’s hebt u namelijk recht op een gratis oplaadpunt bij u in de buurt. Naar verwachting wordt de ISDE-subsidie voor laadpalen in 2023 of 2024 toegepast. Hierdoor wordt het in de toekomst nog aantrekkelijk om een laadpaal voor bij u thuis aan te schaffen.

De kosten

Wilt u meer weten of de kosten van een laadpaal? Neem dan contact op met ons via Whatsapp. Sam helpt u graag verder met al uw vragen over laadpalen. Bespreek de mogelijkheden in een vrijblijvend adviesgesprek. Daarnaast ontzorgen we u bij het aanvragen van de subsidie. Adviesgroep Oost zorgt ervoor dat u alle benodigde informatie ontvangt, zo kunt u gemakkelijk uw subsidie aanvragen.

Advies op maat
Chat openen
1
Advies nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!