Airco

Verkoeling in de zomer en verwarming in de winter. Door het gericht verwarmen van een ruimte kunt u besparen op de stookkosten.

Een airco installeren wordt steeds populairder, het is namelijk ideaal voor als u een ruimte koel wilt maken, maar ook als u de ruimte wilt gaan verwarmen. Twijfelt u nog om een airco aan te schaffen? Wij leggen u uit waarom een airco een goede investering is en hoe u eenvoudig kan besparen op uw gasrekening.

LET OP! Tijdelijk niet beschikbaar

Het zal u niet zijn ontgaan dat er wereldwijd problemen zijn met leveringen van veel duurzame producten. Helaas hebben ook wij met toenemende mate te maken met langere en onzekere levertijden. Ondanks al onze inspanningen is het voorlopig door tal van factoren niet mogelijk om op voorhand leverdata te communiceren voor reeds lopende orders vanuit de verschillende productgroepen. Lees er hier meer over.

Aanmelden wachtlijst

Lees hier wat dit betekent voor de lopende en nieuwe orders. Ook kunt u zich via Whatsapp aanmelden voor de wachtlijst. Vul uw gegevens in en u ontvangt bericht van ons zodra de productgroepen weer geopend worden. Wij danken uw voor het begrip.

Lees verder

Wat is een airco?

Met een airco zorgt u in een handomdraai voor een fijn woonklimaat in huis. Een airco is geschikt voor meerdere doeleinden. Het belangrijkste punt; een airco zorgt voor een koele ruimte. Daarnaast zorgt een airco voor het ontvochtigen en filteren van de lucht in de ruimte. Bij onze partners is het mogelijk om te kiezen voor een airco met warme lucht en is het dus mogelijk om u ruimte te verwarmen. Het is altijd verstandig om een vaste airco te laten installeren door een specialist. Bij sommige typen airco is dit zelfs verplicht.

Voordelen van een airco

De Nederlandse zomers worden steeds warmer en om deze reden is een airco geen overbodige luxe. Het grootste voordeel van een airco is de verkoeling. Op warme dagen zal een airco ervoor zorgen dat uw huis of kantoor koel wordt en blijft. Dat dit de leef- en werkkwaliteit tijdens de warmte ten goede zal komen staat als paal boven water. Bovendien zorgt een koele werkplek voor meer productiviteit. Daarnaast zorgen de airco's die geadviseerd worden door Adviesgroep Oost voor schonere lucht en daarmee een betere luchtkwaliteit. Door een filter met een zeer grote dichtheid worden zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de ingaande lucht gefilterd. Het filter in deze airco's zijn uitgerust met een antibacteriële laag. De airco's van Adviesgroep Oost kunnen ook verwarmen en worden veelal gebruikt als bijverwarming. Door dat er een warme luchtstromen in een ruimte geblazen wordt, kan deze snel verwarmd worden. Wanneer een ruimte afkoelt, kan deze met een airco in snel weer op temperatuur worden gebracht. De hoofdverwarming slaat pas weer aan als het buiten echt koud wordt. Hierdoor verbruikt u aanzienlijk minder energie. Een hoge luchtvochtigheid geeft een klam gevoel en een warme en vochtige omgeving. Met een airco maakt u niet alleen de temperatuur maar ook de relatieve luchtvochtigheid beheersbaar. Met een airco zorgt u dus niet alleen voor verkoeling en verwarming, maar haalt u ook het vocht uit de lucht, waardoor een aangenaam binnenklimaat zal ontstaan.

  • Geeft verkoeling op warme dagen
  • Geeft warmte in de winter
  • Zorgt voor schone lucht in huis
  • Besparen op de stookkosten

Waar airco plaatsen?

Om volledig te kunnen genieten van een koele of verwarmde ruimte is het belangrijk dat de airco op de juiste plaatst wordt geïnstalleerd. Denk altijd eerst goed na waar u de airco wilt gaan plaatsen. Denk voor de binnenunit aan de woonkamer, slaapkamer of zolder. U kunt voor de buitenunit denken aan de gevel, op het dak of in de tuin.

Plaatsing binnenuit

Als u eenmaal een geschikte plaats heeft gevonden voor de airco zijn er een paar belangrijke voorwaarden die u moet weten voor het plaatsen van binnenuit. We raden het af om de airco dicht bij een warmtebron te plaatsen. Ook is het verstandig om de airco in een schaduwrijke plek te zetten. Als de airco namelijk warm wordt door de zon moet deze harder werken. Dit is natuurlijk nadelig voor uw energieverbruik. Daarnaast is het verstandig om uw airco zo hoog mogelijk te plaatsen, hierdoor kan de lucht beter circuleren.

Plaatsing buitenuit

Het is ook mogelijk om èèn unit buiten te plaatsen. Dit kan door middel van een wandbeugel, deze kan worden bevestigd aan uw gevel, aanbouw of dak. We raden u aan om te kiezen voor een schaduwrijke plek, als de airco namelijk vol in de zon staat kan het langer duren voordat het verkoeling geeft. De hoeveelheid geluid die een airco maakt is afhankelijk van welke soort airco u heeft. Houdt altijd rekening bij het plaatsen van buitenuit dat geluidshinder kan ontstaan. Handig om hierover de buren te informeren dan wel te overleggen.

Wij staan voor u klaar!

Tijdens het adviesgesprek bespreken we uw wensen met de mogelijkheden voor het verduurzamen van uw huis. Hier brengen we uw huidige situatie in kaart en bekijken we wat u zou kunnen besparen. Na dit adviesgesprek bepaalt u uiteindelijk zelf of u met ons wil samenwerken voor de verduurzaming van uw huis.

Vrijblijvend adviesgesprek

Soorten airco’s

Er bestaan twee verschillende soorten airco’s namelijk; een mobiele airco of split airco. We lichten hieronder toe wat het verschil is tussen deze twee airco’s.

Mobiele airco

Een kleine mobiele airco is erg praktisch omdat deze eenvoudig te verplaatsen is. Door het lichte gewicht en de wieltjes is een kleine mobiele airco gemakkelijk inzetbaar voor verschillende ruimtes. Een grote mobiele airco’s worden vaak gezien als onhandige toestellen die behoorlijk in de weg kunnen staan. Het gewicht van een grote verplaatsbare airco is vaak redelijk hoog, waardoor verplaatsingen al snel erg moeilijk zijn. Een mobiele airco beschikt over een slang die u via het raam naar buiten kunt geleiden. In tegenstelling tot een split airco maakt dit type airco meer geluid.

Split airco

Een split airco is een vaste installatie die wordt geïnstalleerd naast uw huis. Dit type airco bestaat uit twee onderdelen, één binnenunit en één buitenunit. Samen zorgen deze twee onderdelen ervoor dat uw huis wordt gekoeld of verwarmd. Met dit type airco kunt u dus één ruimte volledig koelen of verwarmen, de meeste mensen kiezen bijvoorbeeld voor hun woon- of slaapkamer. Een voordeel van een split airco is dat u weinig geluidshinder zult gaan ervaren omdat het meeste geluid van de buitenunit komt.

De kosten

Wilt u meer informatie over de kosten voor een airco? Dan adviseren we om contact op te nemen via Whatsapp, wij helpen u dan graag verder. Via een tool wordt een prijsindicatie weergegeven voor het kopen en installeren van uw airco.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wij van Adviesgroep Oost zijn de specialist als het gaat om het verduurzamen van uw woning. Heeft u interesse in een van de andere verduurzamingsmogelijkheden zoals: een warmtepomp, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie of laadpalen? Laat u dan adviseren door een van onze adviseurs en bekijk samen wat het beste past bij uw woonsituatie. Bespaar op uw energierekening en kies voor het verduurzamen van uw huis.

Advies op maat
Chat openen
1
Advies nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!