Subsidie

Subsidie

Bij de verschillende producten die we via Adviesgroep Oost aanbieden om jouw huis te verduurzamen, kun je in veel gevallen subsidie aanvragen. De overheid biedt hiervoor de zogenaamde ISDE-subsidie, wat staat voor investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie wordt verstrekt door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Subsidiemogelijkheden

Als jij eigenaar bent van een koopwoning en je kiest voor een van onze duurzame energie- of energiebesparende oplossingen, dan kun je in veel gevallen subsidie aanvragen. Zoals eerder genoemd, gaat het hierbij om investeringssubsidie voor duurzame energie en energiebesparing. Dit richt zich voornamelijk op isolatie van de woning, het gebruik van een zonneboiler of warmtepomp, of het aansluiten van de woning op het warmtenet.

Zoals je kunt zien, komen de oplossingen die wij aanbieden, zoals isolatie, warmtepompen en zonneboilers, in aanmerking voor subsidie. Onze adviseurs helpen je graag bij het regelen van de subsidie. Als je nu al meer wilt weten over de subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op via Whatsapp.

Subsidievoorwaarden

Uiteraard zijn er verschillende voorwaarden verbonden aan de subsidie. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je eigenaar moet zijn van de woning en er zelf in moet wonen op het moment dat de verduurzaming wordt toegepast.

De subsidie kan niet worden aangevraagd voor nieuwbouw, het installeren van een airco of lucht-lucht warmtepomp. Daarnaast is de subsidie ook niet van toepassing op woninguitbreidingen of uitbouwen.

Vanaf 2023 kun je subsidie aanvragen voor één of meerdere maatregelen. De verduurzaming moet geïnstalleerd zijn vanaf 2 april 2022. Bij het toepassen van één maatregel ontvang je tot 15% van de kosten terug als subsidie. Als je meerdere maatregelen combineert, kun je tot ongeveer 30% van de totale kosten terugkrijgen als subsidie. De exacte bedragen en percentages zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra deze informatie beschikbaar is, zullen we deze op deze pagina vermelden.

Weet je nog niet precies welke maatregelen je wilt toepassen om je woning te verduurzamen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via Whatsapp. We voorzien je graag van passend advies en vertellen je meer over de diverse mogelijkheden.

Hulp bij subsidieaanvragen

Het aanvragen van subsidie kun je eenvoudig zelf online doen bij de RVO. Hierbij wordt gevraagd om verschillende documenten die je moet aanleveren. Als je kiest voor verduurzaming via Adviesgroep Oost, zorgen wij er samen met jou voor dat je de juiste documenten van ons ontvangt.

We helpen je graag bij het proces en kunnen je meer vertellen over de subsidiemogelijkheden. Het daadwerkelijk aanvragen van de subsidie kunnen wij niet voor je doen, dat zul je zelf moeten regelen.

Na het indienen van de subsidieaanvraag Er worden veel aanvragen gedaan voor de ISDE-subsidie. Zodra de aanvraag volledig en succesvol is ingediend, zal de RVO deze in behandeling nemen. Na het verzenden ontvang je een bevestiging en een referentienummer. Bewaar dit referentienummer op een veilige plek, omdat je dit mogelijk nodig hebt bij verdere correspondentie.

In de meeste gevallen zal de aanvraag binnen acht weken worden afgehandeld. Mocht het niet lukken om dit binnen die termijn te regelen bij de RVO, dan ontvang je hier schriftelijk bericht over. Vanwege het grote aantal aanvragen kan het langer duren voordat je subsidieaanvraag wordt verwerkt.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je hier ook schriftelijk bericht van. In dit bericht staat het bedrag dat je zult ontvangen. Na de beslissing wordt het bedrag binnen een week overgemaakt.

Neem contact op met Adviesgroep Oost

Ben je overtuigd van de oplossingen voor duurzame energie of energiebesparing? Neem gerust contact met ons op via Whatsapp en we geven je graag passend advies. Wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden? Ook dan kan onze digitale collega SAM je meer informatie geven. SAM is 24/7 beschikbaar en kan je altijd voorzien van meer informatie.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons