Subsidie

Bij de verschillende producten om een huis te verduurzamen die we via Adviesgroep Oost aanbieden is het in veel gevallen mogelijk om subsidie aan te vragen. De subsidie die de overheid hiervoor beschikbaar heeft, wordt ook wel ISDE-subsidie genoemd. Voluit staat dit voor investeringssubsidie, duurzame energie en energiebesparing. De subsidieregeling wordt verstrekt vanuit de RVO of Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Mogelijkheden voor subsidie

Wanneer u eigenaar bent van een koopwoning en u kiest voor duurzame energie of energie besparen via een van onze oplossingen. Dan kan er in veel gevallen een aanvraag worden gedaan voor subsidie. Zoals in de intro beschreven gaat het dan om de investeringssubsidie, duurzame energie en energiebesparing. Deze focust zich vooral op zaken als een woning laten isoleren, een zonneboiler of warmtepomp toepassen of een woning aan laten sluiten op het warmtenet.

Zoals u kunt zien, zijn zaken die wij aanbieden, isoleren, een warmtepomp of een zonneboiler allemaal oplossingen die voor subsidie in aanmerking komen. Onze adviseurs helpen u graag met het regelen van subsidie. Wilt u nu al meer weten over de mogelijkheden voor subsidie, neem dan contact met ons op via Whatsapp.

Voorwaarden voor subsidie

Uiteraard worden er aan de subsidie verschillende voorwaarden gesteld. De belangrijkste hierbij zijn dat u eigenaar moet zijn van de woning en u moet zelf in de woning wonen, waar de verduurzaming wordt toegepast.

De subsidie is niet aan te vragen voor nieuwbouw, voor het plaatsen van een airco of lucht-lucht warmtepomp. Verder is de subsidie ook niet van toepassing op uitbreiding van een woning of een uitbouw aan een woning.

De subsidie is vanaf 2023 aan te vragen voor één of meerdere maatregelen. De verduurzaming moet vanaf 2 april 2022 zijn geïnstalleerd. Bij het toepassen van één maatregel krijgt u tot 15% van de kosten terug aan subsidie. Worden er meerdere maatregelen om te verduurzamen gecombineerd, dan krijgt u tot ongeveer 30% van de totale kosten terug aan subsidie. De exacte bedragen en percentages zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Zodra dit wel bekend is zullen we het op deze pagina vermelden.

Weet u nog niet precies welke maatregelen voor verduurzamen u wilt toepassen in uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via Whatsapp. Wij voorzien u graag van een passend advies en vertellen meer over de diverse mogelijkheden.

Hulp bij aanvragen van subsidie

Het aanvragen van een subsidie kunt u gemakkelijk zelf online doen bij de RVO. Hierbij zal er om verschillende documenten gevraagd worden die u moet aanleveren. Wij zullen er samen met u voor zorgen dat u de passende documenten van ons ontvangt, als u kiest voor verduurzaming via Adviesgroep Oost.

Wij helpen u graag bij het proces en kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden voor subsidie. Het daadwerkelijk aanvragen van de subsidie kunnen wij niet uit handen nemen, en dat zult u dan ook zelf moeten doen.

Na het aanvragen van subsidie

Er worden veel aanvragen gedaan voor de ISDE-subsidie. Wanneer de aanvraag compleet en succesvol is ingediend, zal de RVO deze in behandeling nemen. Na verzending ontvangt u een bevestiging en en een referentienummer. Het is goed om dit referentienummer ergens op te slaan, dit kunt u later bij correspondentie nog nodig hebben.

In de meeste gevallen zal de aanvraag binnen acht weken afgehandeld worden. Mocht het bij de RVO niet lukken om het binnen die termijn te regelen, dan zult u hier schriftelijk bericht van ontvangen. Door de vele aanvragen, kan het zijn dat aanvraag voor subsidie langer duurt.

Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan zal dit ook schriftelijk gemeld worden. Hierin staat direct het bedrag dat u zult ontvangen. Na de beslissing zal het bedrag binnen een week worden overgemaakt.

Neem contact op met Adviesgroep Oost

Bent u overtuigd van de oplossingen voor duurzame energie of een energiebesparende maatregel? Neem gerust contact met ons op via Whatsapp en we geven u graag een passend advies. Meer weten over de subsidiemogelijkheden? Ook dan kan onze digitale collega SAM u meer vertellen. Deze is 24/7 beschikbaar en kan u altijd voorzien van meer informatie.

Advies op maat
Chat openen
1
Advies nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!