SVOH Subsidie

SVOH Subsidie

SVOH subsidie

Als verhuurder speel je een cruciale rol in de verduurzaming van de woningmarkt. Wil je jouw huurwoningen energiezuiniger maken? De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) kan je daarbij financieel ondersteunen.

Voor wie is SVOH bedoeld?

De SVOH is er voor jou als je één of meer bestaande huurwoningen wilt verduurzamen, of het nu om reguliere woningen of monumentale panden gaat. Deze regeling helpt jou als verhuurder bij het implementeren van energiebesparende maatregelen, waardoor je bijdraagt aan een duurzamere woningmarkt en je huurders een comfortabelere woonomgeving biedt.

Hoe kan Adviesgroep Oost jou helpen?

Adviesgroep Oost is expert in het adviseren over en uitvoeren van diverse isolatiemaatregelen. Wij staan klaar om jouw huurwoningen energiezuiniger en aangenamer te maken. Ons team adviseert je graag over de meest effectieve isolatiemaatregelen die aansluiten bij jouw specifieke situatie en budget. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in om de mogelijkheden te bespreken!

Voorwaarden voor SVOH

Om in aanmerking te komen voor de SVOH, zijn er enkele belangrijke voorwaarden:

  • De woning moet bestaande bouw zijn en bestemd voor de verhuur.
  • De woning moet geregistreerd staan met een woonfunctie in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).
  • De verduurzamingsmaatregelen moeten uitgevoerd worden door een professioneel bouw- of installatiebedrijf.
  • Je start met de maatregelen vanaf 1 april 2023.

Wij van Adviesgroep Oost helpen je graag om te controleren of je aan alle voorwaarden voldoet en ondersteunen je bij de aanvraag van de SVOH.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Wat dekt de SVOH?

De SVOH subsidie dekt een breed scala aan energiebesparende maatregelen, onderhoudsmaatregelen (mits gecombineerd met energiebesparende maatregelen), en energieadvies (indien je maatregelen uitvoert). Voor monumentale huurwoningen gelden specifieke voorwaarden en subsidiebedragen.

Subsidiebedragen

Voor elke huurwoning kun je maximaal €6.000 subsidie ontvangen, met een totaalmaximum van €400.000 per aanvrager. Voor gedetailleerde informatie over de subsidiebedragen per maatregel en de voorwaarden per 1 april 2023, verwijzen we je graag naar de officiële voorwaardenpagina.

Subsidieaanvraag

Voor subsidies boven de €125.000 dien je de aanvraag in vóór de start van de werkzaamheden. Voor lagere bedragen voer je eerst de werkzaamheden uit en dien je daarna de aanvraag in. Adviesgroep Oost ondersteunt je bij zowel de voorbereiding als de aanvraag van de SVOH subsidie.

Met Adviesgroep Oost aan je zijde maak je het verduurzamen van je huurwoningen niet alleen mogelijk maar ook voordelig. Ontdek de mogelijkheden en maak je vastgoed klaar voor een duurzamere toekomst.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie