Zonneboilers

Met een zonneboiler kunt u gemiddeld 50 tot 65% besparen op de kosten voor warm water.

Uw huis verduurzamen? Dit kan met een zonneboiler. Een zonneboiler zorgt voor warm water met de energie van de zon, ook in de winter. Bespaar op uw energierekening en kies voor een beter milieu, koop een zonneboiler!

LET OP! Tijdelijk niet beschikbaar

Het zal u niet zijn ontgaan dat er wereldwijd problemen zijn met leveringen van veel duurzame producten. Helaas hebben ook wij met toenemende mate te maken met langere en onzekere levertijden. Ondanks al onze inspanningen is het voorlopig door tal van factoren niet mogelijk om op voorhand leverdata te communiceren voor reeds lopende orders vanuit de verschillende productgroepen. Lees er hier meer over.

Aanmelden wachtlijst

Lees hier wat dit betekent voor de lopende en nieuwe orders. Ook kunt u zich via Whatsapp aanmelden voor de wachtlijst. Vul uw gegevens in en u ontvangt bericht van ons zodra de productgroepen weer geopend worden. Wij danken uw voor het begrip.

Lees verder

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit verschillende elementen. Een boiler, absorber, warmtewisselaar en een stel collecteren zorgen er samen voor dat uw water wordt verwarmd. Deze collectoren nemen warmte op uit de zon om vervolgens deze warmte te transporteren naar de warmtewisselaar. Schijnt de zon niet? Ook dan zorgt de zonneboiler voor warm water. Naast een zonneboiler is het wel nodig om te beschikken over een reservesysteem, oftewel uw cv-ketel. Als u meer warm water nodig heeft dan neemt het reservesysteem het over, zo heeft u altijd warm water in huis.

Waarom een zonneboiler?

Met een zonneboiler kunt u veel besparen op uw energieverbruik en daarnaast is het ook nog eens ontzettend duurzaam. Een zonneboiler wordt gebruikt voor het duurzaam opwekken van warm water. Wilt u het gasverbruik reduceren? Dan is het verstandig om te kiezen voor een zonneboiler.

De werking van een zonneboiler

Een zonnecollector die op uw dak staat gebruikt warmte van de zon om het water te verwarmen. De zonnecollector bevat een vloeistof, als de zon schijnt haalt de collector de warmte uit het zonlicht en verwarmt hiermee de vloeistof. Deze temperatuur kan oplopen tot wel 90 graden. De verwarmde vloeistof wordt vervolgens van de collector naar het reservevat gepompt. Dit resevervat is vooral nodig in de winter, het water komt dan minder snel op temperatuur, het reservevat springt dan bij.

De verschillende soorten zonneboilers

Overweegt u om een zonneboiler te nemen? Dan is het vooraf verstandig om te weten welke verschillende mogelijkheden er zijn. De standaard en de compact zonneboiler verwarmt het water uit de kraan. Als u het water en het huis wil verwarmen dan kunt u het beste kiezen voor een zonneboilercombi. Goed om te weten; als u kiest voor deze optie hebt u wel meer zonnecollectoren nodig en een groter voorraadvat. Het is altijd verstandig om u te laten adviseren door een van onze adviseurs. Ga met ons in gesprek via Whatsapp, zo kunnen we samen kijken wat het beste past bij uw situatie.

De voordelen van een zonneboiler

Het aanschaffen van een zonneboiler is een flinke investering. We hebben voor u de voordelen op een rijtje gezet zodat u straks nog gemakkelijker een keuze kunt maken.
  • U gebruikt altijd groene energie, namelijk: de zon
  • U bespaart op uw gasverbruik
  • U vermindert de CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu
  • U bespaart aanzienlijk op uw totale energieverbruik

Is uw cv-ketel geschikt voor een zonneboiler?

Niet alle cv-ketels zijn geschikt voor een zonneboiler. Daarom is het altijd raadzaam om dit vooraf te controleren voordat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Cv-ketels met een Gaskeur-NZ keurmerk zijn hiervoor geschikt. In sommige gevallen heeft u nog een aansluitset nodig.

De prijzen van een zonneboiler

De prijzen voor een zonneboiler liggen uiteen en de kosten kunnen per situatie verschillen. Om tot het juiste kostenplaatje te komen adviseren we u om contact op te nemen via Whatsapp. Hierbij kunnen we u een vrijblijvend advies geven met een prijsindicatie. Vervolgens kunt u samen met een van onze adviseurs een adviesgesprek inplannen.

Ontvang ISDE-subsidie

De overheid stimuleert duurzame investeringen. Als u een zonneboiler koopt kunt u hiervoor subsidie ontvangen. Het bedrag dat u terugkrijgt, is afhankelijk van het soort zonneboiler, dit bedrag kan oplopen tot wel €2.000,-. Zo wordt warm water van de zon nog aantrekkelijker. Als u zonneboiler aan de onderstaande voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor ISDE-subsidie.
  • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van ten hoogste 200 m2.
  • De zonneboiler wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.
  • De zonneboiler is voorzien van een productkaart en bijbehorende technische documentatie.
  • De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warm tapwater.

De overheid stimuleert duurzame investeringen. Als u een zonneboiler koopt kunt u hiervoor subsidie ontvangen. Het bedrag dat u terugkrijgt, is afhankelijk van het soort zonneboiler, dit bedrag kan oplopen tot wel €2.000,-. Zo wordt warm water van de zon nog aantrekkelijker. Als u zonneboiler aan de onderstaande voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor ISDE-subsidie.

Advies op maat
Chat openen
1
Advies nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!