Wat zijn laadpalen?
Elke woning biedt de mogelijkheid om laadpalen te installeren. Als je het gemak wilt hebben om je auto elke ochtend eenvoudig op te laden, is het regelen van de installatie het enige wat je hoeft te doen. We raden aan om deze installatie te laten uitvoeren door een van de experts waarmee we samenwerken. Het is een klus die nauwkeurig en professioneel moet worden uitgevoerd. Een laadpaal of oplaadstation zorgt ervoor dat je elektrische auto volledig wordt opgeladen.
Welk type laadpaal is geschikt?
Voordat we jouw laadpaal plaatsen, is het handig om te weten welk type het meest geschikt is. Er zijn twee soorten: 1 fase en 3 fasen, met verschillende ampèremogelijkheden. Onze thuislaadpalen passen bij beide aansluitingen, afhankelijk van jouw wensen en meterkast. We helpen graag bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie.
De voordelen van laadpaal
Heb je een elektrische auto? Dan is een eigen laadpaal erg voordelig. Je kunt altijd je auto opladen en de investering verdien je snel terug. Thuis opladen is goedkoper dan bij een openbaar oplaadpunt. Een laadpaal is sneller dan een stopcontact, dat tot 24 uur kan duren. Bovendien kun je met zonnepanelen bijna gratis je auto opladen met groene stroom. Maak elektrisch rijden nog duurzamer door je auto op te laden met je eigen opgewekte energie.
Veelgestelde vragen over laadpalen
Het opladen van je elektrische auto is heel eenvoudig. Steek de stekker van de laadkabel in je auto en in de laadpaal. Deze stekker wordt standaard meegeleverd bij je auto. Houd daarna je laadpas voor de kaartlezer op de laadpaal, zodat het opladen kan starten. Het kan enige tijd duren voordat je elektrische auto volledig is opgeladen, afhankelijk van het type laadpaal en de aansluiting in je meterkast. Zodra de auto klaar is met laden, houd je opnieuw je laadpas tegen de kaartlezer. Hiermee wordt de laadsessie beëindigd en kun je de stekker loskoppelen. Nu ben je klaar om te rijden!
Op dit moment ontvang je nog geen ISDE-subsidie voor de aankoop van een laadpaal om je elektrische auto op te laden. Als particulier kun je echter wel een eventuele lokale subsidie aanvragen in jouw stad of gemeente. In bepaalde regio’s heb je namelijk recht op een gratis oplaadpunt in de buurt. Naar verwachting zal de ISDE-subsidie voor laadpalen worden ingevoerd in 2023 of 2024. Dit maakt het in de toekomst nog aantrekkelijker om een laadpaal voor thuis aan te schaffen.
Adviesgroep Oost Jouw deskundige partner op gebied van isolatie
Adviesgroep Oost: dé expert op het gebied van verbruik in jouw regio! Of het nu gaat om zonnepanelen, laadpalen of een warmtepomp, wij bieden deskundig advies en zorgen ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Maak gebruik van groene energie en geniet van het comfort dat onze professionele groene verbruiksoplossingen bieden.