Kozijnen

Kozijnen

Wat zijn kozijnen?

Kozijnen zijn de frames waarin ramen en deuren worden geplaatst. Ze vormen een essentieel onderdeel van de constructie van een gebouw, zowel functioneel als esthetisch. Kozijnen zorgen voor stabiliteit en stevigheid, en spelen een belangrijke rol in de isolatie en veiligheid van je huis. Bij het kiezen van nieuwe kozijnen voor je huis, is het belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken. De populairste materialen zijn hout en kunststof. Beide hebben hun eigen voordelen en eigenschappen.

Materialen voor kozijnen

Naast de populairste soorten hout en kunststof zijn er meer materialen die gebruikt worden voor kozijnen. Hieronder een korte samenvatting.

Hout: Houten kozijnen hebben een natuurlijke en warme uitstraling. Ze kunnen geschilderd of gebeitst worden in elke gewenste kleur. Houten kozijnen vereisen regelmatig onderhoud, zoals schilderen en beitsen, om ze in goede staat te houden.

Kunststof: Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Ze zijn bestand tegen vocht en extreme weersomstandigheden. Kunststof kozijnen zijn beschikbaar in diverse kleuren en stijlen en bieden goede isolatie.

Aluminium: Aluminium kozijnen zijn sterk, licht en duurzaam. Ze zijn ideaal voor grotere ramen en moderne ontwerpen. Aluminium kozijnen vereisen weinig onderhoud en bieden een slanke en strakke uitstraling.

Staal: Stalen kozijnen zijn zeer sterk en veilig. Ze worden vaak gebruikt in industriële en commerciële gebouwen, maar kunnen ook een stijlvolle keuze zijn voor woningen. Stalen kozijnen kunnen duurder zijn en hebben mogelijk een behandeling tegen roest nodig.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten kozijnen. Er zijn verschillende soorten, zo heb je vaste en draaikiep ramen. Dit betekent het volgende:

 1. Vast raam: Dit raam is permanent gesloten en kan niet worden geopend. Het biedt maximale lichtinval en een onbelemmerd uitzicht, en het is onderhoudsarm omdat het niet geopend hoeft te worden.
 2. Draaikiepraam: Dit raam kan op twee manieren worden geopend:
  • Draaistand: Het raam kan als een deur naar binnen draaien, waardoor je volledige toegang hebt om te luchten of schoon te maken.
  • Kiepstand: Het raam kan aan de bovenkant naar binnen kiepen, wat een kleinere opening creëert die ideaal is voor ventilatie zonder dat het raam volledig openstaat.

Lees hier meer over welke type kozijnen er zijn.

1-vak kozijnen

1-vak kozijnen

2-vak kozijnen

2-vak kozijnen

3-vak kozijnen

3-vak kozijnen

4-vak kozijnen

4-vak kozijnen

Functie van kozijnen

Je woning verbeteren met nieuwe kozijnen biedt veel voordelen. Het is een investering die zeer de moeite waard is. Als je ervoor kiest om je kozijnen te laten vervangen, kun je profiteren van diverse voordelen, zoals

 • Nieuwe kozijnen helpen om warmte in de winter binnen te houden en buiten te houden in de zomer
 • Nieuwe kozijnen helpen om geluid van buitenaf te verminderen
 • Nieuwe kozijnen dragen bij aan de veiligheid van je huis door betere sloten en dikker glas
 • Nieuwe kozijnen dragen bij aan de uitstraling van je woning

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Waarom nieuwe kozijnen een slimme keuze zijn

Woningen gebouwd voor 2000 hebben vaak standaardkozijnen, wat geweldig nieuws is als je geïnteresseerd bent in het vervangen van je kozijnen. Heb je een ouder huis met verouderde kozijnen? Dan zijn alternatieve methodes zoals renovatie of reparatie het overwegen waard. Voor huizen gebouwd na 1980, waarbij vaak al betere kozijnen zijn geplaatst, kan een upgrade naar moderne, energiezuinige kozijnen een slimme investering zijn voor betere energie-efficiëntie. Meer hierover vind je op onze kozijnenpagina.

Hoe we nieuwe kozijnen plaatsen

Een adviseur van ons begint altijd met een grondige beoordeling om vast te stellen of zowel de kozijnen als de gevel geschikt zijn voor vervanging. Als blijkt dat het plaatsen van nieuwe kozijnen een geschikte optie is, worden de volgende stappen gevolgd:

 • Het zorgvuldig verwijderen van de oude kozijnen.
 • Het plaatsen van de nieuwe kozijnen met precisie en oog voor detail.
 • Het goed afdichten van de naden om tocht en vocht te voorkomen.

Het plaatsen van nieuwe kozijnen verloopt dus snel en eenvoudig zonder de noodzaak tot groot sloopwerk. De klus wordt doorgaans binnen een week afgerond, met minimaal ongemak voor jou als bewoners. Bovendien vergen moderne kozijnen vrijwel geen onderhoud en dragen ze bij aan een betere isolatie.

Adviesgroep Oost: Jouw partner voor nieuwe kozijnen

Overweeg je nieuwe kozijnen? Het plaatsen van kozijnen is het beste om te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Laat jouw gegevens achter bij Adviesgroep Oost en wij gaan met jouw vraag aan de slag. We zorgen ervoor dat je offertes ontvangt van verschillende deskundige bedrijven. De uiteindelijke keuze is aan jou. Uiteraard kunnen we je helpen met passend advies om de beslissing gemakkelijker te maken.

Heb je na het lezen van deze informatie over nieuwe kozijnen nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. De adviseurs van Adviesgroep Oost staan klaar om je te helpen en van dienst te zijn.

Offerte voor nieuwe kozijnen: Vraag het vrijblijvend aan!

Bij Adviesgroep Oost kun je eenvoudig een offerte voor nieuwe kozijnen aanvragen. Of het nou gaat om kunststof kozijnen of kozijnen van hout, we helpen je graag! Omdat elk huis uniek is, raden wij af om online prijzen rechtstreeks toe te passen op jouw situatie. Wij nemen de tijd om jouw situatie te begrijpen en bieden niet alleen een prijs voor de kozijnen, maar ook advies. We analyseren jouw woning, beoordelen de kwaliteit van de huidige kozijnen en vragen naar eventuele bestaande problemen. Een goed geplaatste kozijn begint met een grondig begrip van de situatie. Daarom nemen we graag de tijd voor je. Neem contact op of vraag direct een offerte aan voor nieuwe kozijnen.

Adviesgroep Oost jouw partner in Kozijnen

Wanneer je opzoek bent naar Kozijnen, helpen wij je graag. Van advies tot uitvoer alles onder een dak. Compleet ontzorgd dus!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, kozijnen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs van Adviesgroep Oost komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Wij ontzorgen je volledig van A tot Z en stellen samen een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 19.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie