Welke soorten glas zijn er

Welke soorten glas zijn er

Er bestaan diverse glastypen, zoals enkelglas, dubbelglas, HR++ glas en vacuümglas, elk met unieke eigenschappen en specifieke toepassingen. In dit artikel verkennen we deze verschillende glasvarianten en belichten we hun kenmerken.

Vrouw achter HR++ glas

Enkel glas

Enkel glas, vaak te vinden in oudere gebouwen, is de meest basale vorm van beglazing. Het bestaat uit een enkele glasplaat en biedt basisfuncties zoals lichtdoorlatendheid en bescherming tegen elementen van buitenaf. Hoewel economisch in aanschaf, biedt enkel glas minimale isolatie tegen warmte en geluid. Dit resulteert in hogere energiekosten en mogelijk minder wooncomfort. Enkel glas is echter makkelijk te plaatsen en te vervangen, waardoor het een snelle oplossing kan zijn voor eenvoudige toepassingen.

Dubbel Glas

Dubbel glas, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit twee glasplaten met daartussen een luchtruimte. Deze luchtruimte fungeert als isolator, waardoor warmteverlies wordt verminderd en de energie-efficiëntie van het pand aanzienlijk wordt verbeterd. Dubbel glas biedt niet alleen betere thermische isolatie dan enkel glas, maar ook geluidsisolatie, wat het een populaire keuze maakt voor zowel woningen als commerciële gebouwen. Het is een effectieve upgrade van enkel glas, zonder de noodzaak voor zware constructieve aanpassingen.

HR++ Glas

HR++ glas, een geavanceerde vorm van dubbel glas, bevat een speciale coating en wordt gevuld met een edelgas (meestal argon) tussen de glaslagen. Deze combinatie zorgt voor een aanzienlijk hogere isolatiewaarde dan standaard dubbel glas. De coating reflecteert warmte terug in de ruimte, terwijl het edelgas de warmteoverdracht vermindert. Dit resulteert in een optimale temperatuurregulering, wat leidt tot lagere energierekeningen en een comfortabeler binnenklimaat. HR++ glas is een slimme investering voor wie energiebesparing en comfort hoog in het vaandel heeft staan.

Triple Glas

Triple glas, bestaande uit drie glaslagen en twee luchtlagen (vaak gevuld met edelgas), biedt de hoogste isolatiewaarde. Door de extra glaslaag biedt het een betere thermische en geluidsisolatie dan dubbel en HR++ glas. Triple glas is echter zwaarder en vereist vaak het vervangen van bestaande kozijnen om het extra gewicht te ondersteunen. Dit kan de installatiekosten verhogen, maar het resultaat is een superieure isolatie, wat leidt tot maximale energie-efficiëntie en comfort. Ideaal voor nieuwbouw of grondige renovaties waarbij duurzaamheid en energieprestaties voorop staan.

Op zoek naar het beste glas voor jouw situatie?

Op zoek naar het perfecte glas voor jouw unieke situatie? Bij Adviesgroep Oost begrijpen we dat elke situatie anders is. Daarom komen we graag bij je langs voor een persoonlijk advies op maat.

Glas Vervangen door HR++ Glas door Adviesgroep Oost

Adviesgroep Oost is gespecialiseerd in het vervangen van bestaande beglazing door hoogrendementsglas, zoals HR++ glas. Onze deskundige teams zorgen voor een naadloze overgang van oudere, minder efficiënte beglazing naar moderne, energiebesparende oplossingen. We bieden niet alleen installatie, maar ook advies op maat om ervoor te zorgen dat onze klanten de meest geschikte glasoptie voor hun specifieke behoeften kiezen.


Sem Staat voor je klaar

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie