Wat kost vloerisolatie bij Adviesgroep Oost

Vloerisolatie is een belangrijk aspect wanneer we kijken naar het isoleren van een woning. Iedere woning heeft namelijk te maken met optrekkende kou. Wanneer u uw woning laat isoleren dan zult u hier gelijk profijt van hebben. Zowel uw energierekening als uw wooncomfort zullen prettige ervaringen opdoen na het aanbrengen van vloerisolatie. Wat zijn de vloerisolatie kosten, en wat zijn de kosten vloerisolatie per m2? Dat leest u in deze blog!

Verschillende vloerisolatie opties

Onder specialisten wordt vaak de vraag gesteld: "Welke isolatie is het meest geschikt voor mijn kruipruimte?" Het is echter erg lastig om hier een concreet antwoord op te geven, iedere kruipruimte of ondergrond is anders en hier zal dan ook weer een andere benadering voor nodig zijn.

kosten-vloerisolatie

Wanneer we kijken naar vloerisolatie dan zijn er twee mogelijkheden die het vaakst gebruikt worden. De eerste optie is vloerisolatie aan de hand van een PU-schuim. Het PU-schuim wordt in verschillende laagjes tegen de onderkant aangespoten. Dit proces gaat net zo lang door totdat er een mooie laag van minstens 9 centimeter onder de vloer zit. Deze isolatie barrière zorgt ervoor dat de optrekkende kou niet meer via de vloer de woning probeert te betreden. Dit heeft een positief effect op uw stookkosten.

Vloer isolatie HR EPS++ parels

Een tweede optie is isoleren aan de hand van onze zogeheten EPS HR++ bodemparels. De bodemparels worden gebruikt bij moeilijk toegankelijke of krappe kruipruimtes. Bij kruipruimtes met een hoogte van minder dan 50 centimeter wordt er altijd met de bodemparels gewerkt. Met zo weinig beschikbare ruimte is het namelijk niet verantwoord om onze specialisten onder de vloer te laten gaan. Bij deze werkwijze wordt er met een slang een vlakke laag van minstens 20 cm bodemparels op de vloer van de kruipruimte gespoten. Dit zal ervoor zorgen dat er geen kou of vocht meer vanuit de grond kan komen en dat de warmte in uw woning, zoals wenselijk is, niet meer de neiging heeft om naar beneden te trekken. Dit heeft een uitermate positief effect op uw woonsituatie.

Een andere optie is om uw woning te laten isoleren met PIF-folie. Dit is echter een minder populaire optie die alleen in specifieke gevallen gebruikt wordt. Wanneer het oog op dit product valt dan wordt er een luchtdichte laag van folie onder de vloer aangebracht. Wanneer dit aangebracht is beschikt u over een mooie isolatielaag onder uw vloer. Het nadeel van deze werkwijze is echter dat het erg arbeidsintensief en daarmee erg prijzig is. Ook is het erg vatbaar voor ongedierte. Dit is bij de andere opties niet aan de orde.

Wanneer moet u vloerisolatie aanbrengen?

Voordat we in kunnen gaan op de vloerisolatie kosten moeten we eerst vaststellen of het überhaupt mogelijk is om vloerisolatie bij u aan te brengen. Vaak is dit wel het geval. Onze adviseurs komen bij u langs en kijken samen met u naar de meest geschikte oplossing voor uw situatie. Vervolgens wordt er een helder plan van aanpak gepresenteerd en wordt er verder ingegaan op de vloerisolatie kosten.

Wat kost vloerisolatie bij Adviesgroep Oost?

Wat kost vloerisolatie bij Adviesgroep Oost? Het is lastig om hier een specifiek bedrag aan te hangen. De uiteindelijke vloerisolatie kosten hangen namelijk van verschillende factoren af. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met ventilatiepunten, hoogte, hoe de onderkant van uw kruipruimte eruit ziet en of er water in staat.

Wilt u nu concreet weten wat de kosten vloerisolatie zijn? Neem dan contact op met Adviesgroep Oost. Onze specialisten komen bij u langs en vinden samen met u de perfecte oplossing!

 

Vloer laten isoleren

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw vloer te laten isoleren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ons team van specialisten helpt u graag verder!

  Anderen bekeken ook

  Besparen met spouwmuurisolatie

  Besparen met spouwmuurisolatie

  Besparen met spouwmuurisolatie
  Spouwmuurisolatie problemen

  Spouwmuurisolatie problemen

  Spouwmuurisolatie problemen
  Glaswol versus steenwol

  Glaswol versus steenwol

  Glaswol versus steenwol
  Welke type zonnepanelen bestaan er?

  Welke type zonnepanelen bestaan er?

  Welke type zonnepanelen bestaan er?
  Advies op maat
  Chat openen
  1
  Advies nodig?
  Scan de code
  Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!