Koude zolder of hoge energierekening? Dakisolatie is de meest effectieve vorm van woningverduurzaming.
Dakisolatie is zeer belangrijk, het houdt de temperatuur in huis beter constant en draagt bij aan een duurzame woning. Bezig met het verduurzamen van uw huis? Dan is dakisolatie een geschikte oplossing. In de winter blijft de warmtestroom binnen in huis en in de zomer houdt dakisolatie juist de warmte buiten. Laat uw dak isoleren en bespaar op uw energierekening.
Met dakisolatie wordt u dak aan de binnenkant bedekt met isolatiemateriaal. Deze isolerende laag wordt tegen het dak aangebracht en zorgt ervoor dat de warmte niet kan ontsnappen. Er zijn verschillende mogelijkheden om u dak te laten isoleren, dit is afhankelijk van het type dak en de constructie die u heeft. Daarbij staan u wensen en budget altijd centraal.
Geniet van een warm en comfortabel huis met dakisolatie. Dakisolatie is de meest effectieve vorm voor het verduurzamen van uw huis. Door het dak te isoleren houdt u het warmteverlies tegen en bespaart u al snel 25% tot 30% op u energierekening. Daarom is het isoleren van uw dak een zeer verstandige keuze.
Dakisolatie kent vele voordelen. Zo verhoogt dakisolatie uw warmtecomfort. In de winter blijft de warmte binnen in huis en in de zomer houdt het de warmte buiten, op deze manier bespaart u kosten voor het aanzetten van de airco of andere verkoelingsapparaten. Daarnaast is het isoleren van een dak goed voor het milieu. Doordat u minder energie verbruikt, stoot u ook minder CO2 uit. Nog een bijkomend voordeel van het isoleren van het dak is dat het geluiddempend is. Hierdoor kunt u rustig werken of slapen op uw zolderkamer zonder dat u hinder ervaart van geluid van buitenaf.
Er zijn verschillende materialen bruikbaar voor dakisolatie, dit is afhankelijk van uw dakconstructie. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen isolatiewaarde. Deze waarde wordt bepaald door het soort isolatiemateriaal en de dikte. We proberen u hierin zo goed mogelijk te adviseren. Heeft u een zolder die u niet verwarmt? Dan kunt u er ook voor kiezen om de zoldervloer te isoleren. Bij ons is het mogelijk om uw zoldervloer te isoleren. Ontdek de mogelijkheden van uw zoldervloer isoleren.
Het is altijd verstandig om na te gaan wat het bouwjaar is van uw huis. Is uw huis gebouwd tussen 1920 en 1975? Dan is er bij de bouw geen isolatie aangebracht. Het is wel mogelijk dat een van de bewoners daarna het dak heeft geïsoleerd. Is uw huis gebouwd tussen 1975 en 1982? Dan is er bij het bouwen matige dakisolatie aangebracht. Is het huis gebouwd na 1982? Dan beschikt uw woning over goede dakisolatie. Het is ook mogelijk dat de dakisolatie verkeerd is aangebracht, daarom is het altijd verstandig om dit te laten controleren door één van onze adviseurs. Het verkeerd aanbrengen van dakisolatie kan ervoor gaan zorgen dat het hout gaat rotten of dat er vochtproblemen kunnen ontstaan.
Een andere mogelijkheid om na te gaan hoe energiezuinig uw woning is, is om het energielabel op te zoeken. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. De eigenaar is verplicht bij verkoop of verhuur het energielabel beschikbaar te stellen. Een woning met zeer, hoog of redelijk hoog energieverbruik heeft het energielabel G,F of E. Verbruikt u woning gemiddeld of redelijk laag energieverbruik wordt dit gekenmerkt door energielabel D of C. Heeft u een erg energiezuinige woning dan heeft u woning energielabel B of A.
Vraag een gratis vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs en laat u informeren over de mogelijkheden van dakisolatie voor uw woning.
Stap 1: Isoleren
Stap 2: Klimaatfolie
Stap 3: Afwerking
Door u dak te isoleren kunt u jaarlijks veel geld besparen. De prijzen voor dakisolatie zijn per situatie verschillend. Voor een volledige prijsindicatie adviseren we om via Whatsapp contact op te nemen, ons slimme advies maatje helpt u dan graag verder. Via een tool wordt dan automatisch de prijs berekend.
Het isoleren van uw dak is een investering die op termijn dubbel dik wordt terugverdiend. De overheid maakt het installeren van dakisolatie nog interessanter want u kunt hiervoor subsidie aanvragen.
Dakisolatie maakt deel uit van de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Om ISDE-subsidie te kunnen ontvangen dient u als huiseigenaar in twee energiebesparende maatregelen te investeren. Denk hierbij aan: Bodemisolatie, zonnepanelen, zonneboilers of een warmtepomp. Let op; u kunt ISDE-subsidiemaximaal 12 maanden na uitvoering aanvragen. Bij aanvraag moet u enkele gegevens kunnen aantonen, hierbij begeleiden we u van A tot Z, zodat het aanvragen van de ISDE-subsidie een stuk gemakkelijker wordt.
Van plan om uw dak te gaan isoleren? Of wilt u meer informatie? Dat kan. Dat kan zonder problemen via onze collega SAM, deze is gemakkelijk via Whatsapp te bereiken. Daarnaast ontzorgen we u bij het aanvragen van de subsidie voor dakisolatie. Adviesgroep Oost zorgt ervoor dat u alle benodigde informatie ontvangt, zo kunt u gemakkelijk uw subsidie aanvragen.