Dak en zoldervloer

Dakisolatie en zoldervloer isolatie zijn beide methoden om een woning te isoleren. Dakisolatie wordt direct onder het dak aangebracht en zorgt ervoor dat warmte die van binnenuit het huis wordt gegenereerd, minder snel ontsnapt door het dak. Zoldervloer isolatie wordt aangebracht tussen de zolder en de leefruimtes eronder, om te voorkomen dat warmte via de vloer naar de zolder ontsnapt. Dakisolatie is doorgaans effectiever dan zoldervloer isolatie bij het verminderen van warmteverlies en energieverbruik. Als je de zolder niet actief gebruikt of alleen als berging, dan kan zoldervloer isolatie een betere optie zijn dan dakisolatie. Dit omdat zoldervloer isolatie minder duur is en nog steeds effectief is in het verminderen van warmteverlies. Het is belangrijk om te onthouden dat zowel dakisolatie als zoldervloer isolatie afzonderlijk of samen kunnen worden geïnstalleerd, afhankelijk van de specifieke behoeften van een huis en het budget.

Wat is dakisolatie?

Met dakisolatie wordt uw dak aan de binnenkant bedekt met isolatiemateriaal. Deze isolerende laag wordt tegen het dak aangebracht en zorgt ervoor dat de warmte niet kan ontsnappen. Er zijn verschillende producten om uw dak te laten isoleren, dit is afhankelijk van het type dak en de constructie die u heeft. Daarbij staan uw wensen en budget altijd centraal. Dakisolatie is de meest effectieve vorm voor het verduurzamen van uw huis. Door het dak te isoleren houdt u het warmteverlies tegen en bespaart u al snel 25% tot 30% op u energierekening. Daarom is het isoleren van uw dak een zeer verstandige keuze. Klik op onderstaande button om meer te lezen over dakisolatie.

Dakisolatie

Wat is zoldervloer isolatie?

Uw zoldervloer isoleren is een interessante keuze en zorgt aanzienlijk voor minder gasverbruik. Een slimme investering voor uw woning. De zoldervloer isoleren is een isolatiemaatregel waarbij er een isolerende laag in of op de verdiepingsvloer wordt aangebracht. Het gaat hierbij dus om de zoldervloer en de verdieping daaronder. Door de zoldervloer te isoleren voorkomt u dat de warmte snel wegtrekt. Daarbij is het verstandig om ook het dak te isoleren, de warmte die wordt vastgehouden door de vloerisolatie blijft dan nog langer in de ruimte hangen. Zo profiteert u van een warme en comfortabele plek op zolder. Klik op onderstaande button om meer te lezen over zoldervloer isolatie.

Vloerisolatie
Advies op maat
Chat openen
1
Advies nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!