Isoleren

Effectieve manier om uw woning te verduurzamen, en gasverbruik te verminderen.

Als het gaat om isoleren is er ontzettend veel mogelijk. Isoleren helpt goed om te besparen op energiekosten. Wilt u besparen, kies dan voor isoleren via Adviesgroep Oost.

Waarom isoleren?

Het isoleren van een huis kent veel voordelen. Ongetwijfeld is voor velen het besparen op de energierekening de voornaamste reden om te starten met isoleren. Toch kent het nog meerdere voordelen. Zo neemt het wooncomfort toe, omdat een huis gemakkelijker op temperatuur blijft en er minder sprake is van tocht in de diverse ruimtes. Verder kan een goed geïsoleerd huis sneller verkocht worden en werkt het gunstig op de waarde van het huis. Bij goede isolatie kan er een beter energielabel voor een huis worden afgegeven, wat uiteraard gunstig is bij de verkoop.

Welke mogelijkheden op gebied van isoleren zijn er?

Bij een bestaande woning zijn er veel mogelijkheden als het gaat om het isoleren. Toch zijn er vier vormen van isolatie te onderscheiden, die relatief eenvoudig toegepast kunnen worden en die direct veel verbetering opleveren. Het gaat om de volgende vormen van isoleren:

  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • Bodemisolatie

Spouwmuurisolatie

Bij deze vorm van isoleren wordt er een laag van isolatiemateriaal aangebracht in de spouw van een muur. Dit is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een woning. Door de ruimte op te vullen is het veel lastiger voor de warmte om het huis te verlaten. Er zijn verschillende soorten spouwmuurisolatie en we vertellen er graag meer over. Bent u op zoek naar een partij die spouwmuurisolatie kan toepassen? Doe dan bij ons vrijblijvend een aanvraag. We brengen u graag in contact met specialisten.

Wij staan voor u klaar!

Tijdens het adviesgesprek bespreken we uw wensen met de mogelijkheden voor het verduurzamen van uw huis. Hier brengen we uw huidige situatie in kaart en bekijken we wat u zou kunnen besparen. Na dit adviesgesprek bepaalt u uiteindelijk zelf of u met ons wil samenwerken voor de verduurzaming van uw huis.

Vrijblijvend adviesgesprek

Vloer- & bodemisolatie

Bij vloerisolatie wordt de begane grond van een huis geïsoleerd. Niet te verwarren met bodemisolatie, vloerisolatie is niet direct hetzelfde als bodemisolatie. Bij de laatste gaat het voornamelijk over de kruipruimte van een woning. Bij vloerisolatie wordt de isolatielaag bevestigd onder of in de grondvloer zelf. Door het aanbrengen van een isolerende laag aan de vloer, kan de warmte minder goed via deze weg het huis verlaten.

Dak- & zolderisolatie

Bij dakisolatie kan de warmte aan de bovenkant van de woning niet meer ontsnappen. Er wordt een isolerende laag aangebracht tegen, of in het dak. Let bij deze vorm van isoleren altijd op de isolatiewaarde van het materiaal dat wordt gebruikt. Onze specialisten vertellen u er graag meer over.

Kies bij isoleren voor Adviesgroep Oost

Wilt u een van deze vormen van isoleren in uw huis toepassen? Laat isoleren altijd door een vakkundig bedrijf uitvoeren. Wij helpen u graag om in contact te komen met deze bedrijven. Laat daarvoor uw gegevens achter bij Adviesgroep Oost.

Wij gaan met het vraagstuk aan de slag en zorgen ervoor dat u een passende offerte ontvangt van een expert. Het is dan aan u om de keuze te maken voor deze partij. Uiteraard helpen we u graag met een passend advies.

Na het lezen van deze informatie over isoleren nog vragen? Neem ook dan vrijblijvend contact met ons op. De adviseurs van Adviesgroep Oost staan u graag te woord en helpen u graag.

Advies op maat
Chat openen
1
Advies nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!