Wat is HR++ glas

Wat is HR++ glas

Duurzaam wonen is tegenwoordig meer dan een trend; het is een noodzaak. We staan allemaal voor de uitdaging om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Bij Adviesgroep Oost helpen we je graag om deze uitdaging aan te gaan. Als onafhankelijke experts begeleiden we je van advies tot de uiteindelijke uitvoering van jouw verduurzamingsprojecten. Eén van de meest effectieve stappen die je kunt nemen in dit proces is het kiezen voor HR++ glas. In deze blog duiken we diep in wat HR++ glas is, waarom het een slimme keuze is, en hoe wij je kunnen helpen met het verkrijgen van de juiste offerte.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas staat voor hoogrendementsglas, een type isolatieglas dat speciaal is ontworpen om warmte binnen te houden en kou buiten te houden. De “++” duidt op de verbeterde isolerende eigenschappen in vergelijking met standaard HR-glas. Dit glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een dunne spouw die gevuld is met een edelgas zoals argon of krypton. Deze combinatie zorgt voor een zeer hoge isolatiewaarde, waardoor je huis beter beschermd is tegen warmteverlies.

Opbouw HR++ glas

Het geheim van HR++ glas zit in de opbouw. Zoals eerder vermeld, bestaat het uit twee glasplaten met daartussen een spouw. De binnenste glasplaat is voorzien van een speciale laag, de zogenaamde low-E coating, die infraroodwarmte reflecteert en zo voorkomt dat warmte uit je woning ontsnapt. De spouw tussen de glasplaten is gevuld met een edelgas zoals argon, dat betere isolatie biedt dan lucht. Deze opbouw zorgt ervoor dat HR++ glas de warmte binnenhoudt in de winter en de hitte buiten houdt in de zomer, wat resulteert in een stabieler binnenklimaat en een lager energieverbruik.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Voordelen van HR++ glas

HR++ glas biedt tal van voordelen die verder gaan dan alleen betere isolatie. Een van de grootste voordelen is de aanzienlijke energiebesparing. Door de superieure isolatie vermindert het glas de noodzaak om te stoken, wat kan leiden tot lagere energierekeningen. Daarnaast verhoogt HR++ glas het comfort in huis, omdat het kou en tocht effectief buitensluit. Een bijkomend voordeel is de geluidsisolatie; je zult merken dat het binnen veel rustiger is omdat buitengeluiden beter worden gedempt. Tenslotte, omdat je minder energie verbruikt, draag je ook bij aan een lagere CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu.

Dubbelglas versus HR++ glas

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen dubbelglas en HR++ glas. Het antwoord ligt in de isolatiewaarde en de efficiëntie. Traditioneel dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een luchtspouw, wat zorgt voor enige isolatie. HR++ glas tilt dit concept naar een hoger niveau door gebruik te maken van een speciale coating op het glas en een spouw gevuld met een edelgas, in plaats van lucht. Deze verbeteringen resulteren in een veel hogere isolatiewaarde, waardoor HR++ glas tot wel 80% beter kan isoleren dan gewoon dubbelglas.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

De keuze voor HR++ glas is een slimme investering in zowel comfort als duurzaamheid. Het kan je helpen om aanzienlijk te besparen op je energiekosten, wat betekent dat de initiële investering in het glas zichzelf na verloop van tijd kan terugbetalen. Bovendien verhoogt het de waarde van je huis; woningen met goede isolatie zijn aantrekkelijker op de markt. HR++ glas biedt ook langdurige voordelen doordat het minder snel verslijt dan oudere glastechnologieën, wat betekent dat je minder snel te maken krijgt met vervangingskosten. En laten we niet vergeten, je draagt bij aan een beter milieu door je energieverbruik te verminderen.

Adviesgroep Oost jouw partner in Wat is HR++ glas

Wanneer je opzoek bent naar Wat is HR++ glas, helpen wij je graag. Van advies tot uitvoer alles onder een dak. Compleet ontzorgd dus!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, kozijnen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs van Adviesgroep Oost komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Wij ontzorgen je volledig van A tot Z en stellen samen een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 19.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie