HR++ glas subsidie

HR++ glas subsidie

Subsidie HR++ glas

Subsidies voor HR++ glas worden door de overheid verstrekt om woningeigenaren aan te moedigen hun huizen te verduurzamen. De overheid zet zich in voor een duurzamer Nederland en stimuleert daarom de verduurzaming van bestaande woningen. Als je overweegt om je woning te verduurzamen door je glas te vervangen, is het belangrijk om dit artikel te lezen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over subsidie voor HR++ glas.

Vrouw achter HR++ glas

Hoe hoog is de subsidie voor HR++ glas?

Je kunt als woningeigenaar subsidie aanvragen voor HR++ glas via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De hoogte van de subsidie hangt af van het moment van installatie. Als het HR++ glas is geïnstalleerd tussen 2 april 2022 en 1 januari 2023, bedraagt de subsidie €26,50 per vierkante meter. Als het HR++ glas is geplaatst vanaf 1 januari 2023, bedraagt de subsidie €23 per vierkante meter.

ISDE subsidie HR++ en triple glas (bij 1 maatregel)

Je kunt subsidie aanvragen voor HR++-glas, voor een combinatie van HR++ en triple glas. De subsidie geldt voor minimaal 8 en maximaal 45 m2 en de beglazing moet voldoende isoleren. De zogeheten U-waarde mag daarom niet te groot zijn:

  • HR++-glas: € 23 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)

Meest actuele informatie subsidie voor HR++

De bovenstaande informatie over de ISDE is afkomstig van de ISDE-pagina op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op die website vind je de meest actuele informatie over alle isolerende maatregelen.

SVVE: subsidie voor VvE’s

Verenigingen van eigenaars (VvE’s), woonverenigingen en wooncoöperaties komen niet in aanmerking voor de ISDE, maar wel voor de SVVE: de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars. Er is zowel subsidie voor advies als subsidie voor maatregelen.

Net als bij de ISDE is het mogelijk om de SVVE voor 1 maatregel aan te vragen. En net als bij de ISDE verdubbelt het subsidiebedrag wanneer je 2 isolerende maatregelen laat uitvoeren.

De minimale oppervlakte per etagewoning is 8 m2 en de subsidie is hetzelfde als bij de ISDE:

  • HR++-glas: € 23 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)

Vrijblijvend advies over de mogelijke subsidies

Adviesgroep Oost staat altijd voor je klaar om je te helpen bij het uitzoeken, uitrekenen en ontzorgen van A tot Z als het gaat om subsidies voor isolerende maatregelen. We begrijpen dat het aanvragen van subsidies soms een complex proces kan zijn, en daarom bieden we graag ons expertise en begeleiding aan om jouw project soepel te laten verlopen. Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend advies, zodat we samen kunnen bekijken welke subsidies voor jouw situatie van toepassing zijn en hoe we je kunnen ondersteunen in het verduurzamen van jouw woning.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie