Isolatieglas

Isolatieglas

Wat is Isolatieglas?

Isolatieglas, ook wel bekend als dubbel glas, bestaat uit twee glasplaten die op een specifieke afstand van elkaar zijn geplaatst. De tussenruimte tussen deze glasplaten wordt gevuld met lucht of een isolerend gas, zoals argon. Hierdoor ontstaat er een isolerende luchtlaag tussen de twee glasplaten, wat resulteert in aanzienlijk verminderd warmteverlies.

Isolatieglas

HR++ isolatieglas

HR++ isolatieglas is een specifieke variant van isolatieglas, voorzien van een coating en een isolerend gas tussen de glasplaten. Bovendien wordt de afstandhouder tussen het glas gemaakt van polycarbonaat, wat betere isolatie-eigenschappen heeft dan de vaak gebruikte aluminium afstandhouders. Deze combinatie draagt bij aan de uitstekende isolerende werking van HR++ isolatieglas. Het HR++ isolatieglas van Adviesgroep Oost is de meest favoriete keuze als het om isolatieglas gaat, en dat is geen toeval. De coating weerkaatst de warmte terug de ruimte in, waardoor dit glas nog efficiënter is dan elk ander type dubbel glas! Bovendien laat HR++ glas veel natuurlijk licht binnen, wat bijdraagt aan een comfortabele leefomgeving en de gezondheid van de bewoners. Daarnaast is HR++ glas milieuvriendelijker doordat het minder CO2-uitstoot genereert. Kortom, een ideale keuze, toch?

Vrouw achter HR++ glas

Voordelen van isolatieglas

Je huis blijft warmer en je zult minder last hebben van kou en tocht. Afgezien van de persoonlijke voordelen, biedt isolatieglas ook financiële voordelen voor jou. Je kunt namelijk aanzienlijk besparen op je energiekosten. Daarnaast is het mogelijk om subsidie te krijgen voor isolatieglas. En het mooie is dat isolatieglas ook nog eens bijdraagt aan de waarde van je woning!

Man achter glas

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Welke soorten isolatieglas zijn er

Er zijn verschillende soorten isolatieglas beschikbaar, waaronder HR (hoogrendement) glas, HR+ glas en HR++ glas. Deze verschillen in de mate van isolatie en energie-efficiëntie. HR++ glas is bijvoorbeeld zeer effectief vanwege de speciale coating en het isolerende gas tussen de glasplaten.

Vrijblijvend een isolatie offerte

Wil je graag je huis isoleren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan geheel vrijblijvend een isolatie offerte aan bij ons. We staan klaar om je te voorzien van een gedetailleerde offerte die specifiek is afgestemd op jouw isolatiebehoeften. Onze experts nemen jouw situatie in overweging en bieden een op maat gemaakte offerte met duidelijke informatie over de kosten en de voorgestelde isolatiemaatregelen. Zo kun jij weloverwogen beslissen over de volgende stappen in het isolatieproces.

Isolatieglas Kosten

De kosten van isolatieglas kunnen soms lastig vooraf te bepalen zijn, aangezien ze afhankelijk zijn van verschillende variabelen. Een van de belangrijkste factoren is de omvang van de te isoleren oppervlakken, zoals ramen en deuren. Grotere oppervlakken vereisen meer materiaal en arbeid, wat de kosten kan verhogen. Ook de complexiteit van de installatie speelt een rol; soms is extra werk, zoals het aanpassen van kozijnen of raamopeningen, nodig, wat de prijs kan beïnvloeden.

We begrijpen dat het belangrijk is om een duidelijk beeld te hebben van de kosten voordat je besluit om over te gaan tot isolatieglas. Daarom bieden wij vrijblijvende offertes aan, zodat je een nauwkeurige kostenraming kunt verkrijgen op basis van jouw specifieke behoeften en situatie. Bovendien staan we klaar om een adviesgesprek bij je thuis te plannen, waarbij onze experts de situatie ter plaatse kunnen beoordelen en je kunnen voorzien van professioneel advies. Of je nu een offerte wilt aanvragen of een adviesgesprek wilt plannen, wij zijn er om je te helpen bij elke stap van jouw isolatieproject.

Veelgestelde vragen over isolatieglas

Hoeveel kan ik besparen op mijn energierekening door isolatieglas te installeren?

De exacte besparingen variëren afhankelijk van factoren zoals de huidige isolatie van uw woning, het type glas dat u kiest en uw energieverbruik. Over het algemeen kan de installatie van isolatieglas leiden tot aanzienlijke energiebesparingen, mogelijk tot wel 30% van uw energierekening.

Kan ik subsidie krijgen voor de installatie van isolatieglas?

Ja, er zijn vaak subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, waaronder de installatie van isolatieglas. De beschikbaarheid van subsidies kan echter variëren per regio en overheid. Onze experts kunnen jou helpen bij het zoeken van beschikbare subsidies voor jouw situatie.

Moet ik mijn bestaande ramen vervangen om isolatieglas te kunnen gebruiken?

Niet noodzakelijk. In veel gevallen kan isolatieglas worden geplaatst in bestaande raamkozijnen zonder de noodzaak van volledige vervanging. Onze experts kunnen een inspectie uitvoeren om te bepalen of jouw huidige raamkozijnen geschikt zijn voor isolatieglas.

Wat is het verschil tussen enkel glas, dubbel glas en isolatieglas?

Enkel glas bestaat uit slechts één glasplaat, terwijl dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een tussenruimte, maar zonder isolerend gas. Isolatieglas heeft ook twee glasplaten, maar met een isolerende luchtlaag of gas tussen de platen, wat zorgt voor betere thermische prestaties en energie-efficiëntie.

Adviesgroep Oost Jouw deskundige partner op gebied van isolatie

Adviesgroep Oost: de isolatie-expert in jouw regio, of je nu in Apeldoorn, Rotterdam woont of in Overijssel. We komen graag naar je toe om je te helpen. Of het nu gaat om vloerisolatie, dakisolatie of om het isoleren van een zoldervloer, wij voorzien je van deskundig advies en nemen je alle zorgen uit handen, van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een aangenaam binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie