Jaren 70 woning isoleren

Jaren 70 woning isoleren

Een jaren 70 woning isoleren

Het isoleren van een jaren 70 woning die niet volledig is geïsoleerd, kan aanzienlijk bijdragen aan het verhelpen van diverse ongemakken. Hoewel in de loop van de tijd mogelijk al enige isolatie is aangebracht, bestaat er vaak nog potentieel voor verdere verbeteringen. De specifieke bouwkenmerken van dergelijke huizen vereisen verschillende verduurzamingsmethoden. Door te kiezen voor isolatie, geniet je van meerdere voordelen, waaronder een verhoogd wooncomfort, verlaging van de energiekosten en een stijging in de waarde van het pand. Er zijn verschillende technieken beschikbaar voor het isoleren van de muren van een huis uit de jaren 70, inclusief spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Isolatiemeting closeup

Spouwmuur isoleren jaren 70 woning

Wanneer je woning in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie, beschik je over een uitstekende mogelijkheid! Het aanbrengen van isolatie in de spouwmuur van een woning uit de jaren 70 is niet alleen kostenefficiënt, maar ook tijdbesparend; de klus is doorgaans binnen één dag geklaard. Spouwmuurisolatie staat bekend als een economische manier om je woning te verduurzamen. Over het algemeen mag je verwachten dat de investering zich binnen drie tot vijf jaar terugbetaalt. Dit hangt natuurlijk af van je verwarmingsgedrag en de unieke kenmerken van je huis.

Isolatiemeting vanuit buiten

Dak isoleren jaren 70 woning

Overweeg je om van je zolder een knusse slaapkamer of een plek voor je hobby’s te maken? Een goede isolatie is dan onmisbaar. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat, maar verbetert ook het comfort in de bovenste etage van je huis. Veel woningen uit de jaren 70 zijn niet voorzien van dakisolatie. Door je zolder te isoleren, kun je significant op je energierekening besparen. Meestal wordt het dak vanuit de binnenzijde geïsoleerd.

Dakisolatie uitleg

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Vloerisolatie voor huizen uit de jaren 70

Bij veel huizen uit de jaren 70 is de kruipruimte vaak nog niet geïsoleerd, wat nieuwe mogelijkheden biedt om de isolatie van de kruipruimte te vernieuwen of te verbeteren. Er zijn voornamelijk twee methoden voor kruipruimte-isolatie beschikbaar. Het meest gebruikelijk is het aanbrengen van isolatie aan de onderkant van de vloer. Voor een effectieve isolatie dient de kruipruimte minstens 50 cm hoog te zijn, wat de grootste energiebesparing oplevert.
Een alternatief is bodemisolatie, geschikt voor kruipruimtes die minder dan 50 centimeter hoog zijn. Bij deze methode wordt isolatiemateriaal direct op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Voor beide technieken zijn diverse isolatiematerialen beschikbaar.

De voordelen van het isoleren van een jaren 70 woning

Het isoleren van een woning uit de jaren 70 kent meerdere voordelen die zowel het wooncomfort als de energie-efficiëntie ten goede komen. Isolatie verbetert de thermische prestaties van een huis, waardoor het in de winter warm en in de zomer koel blijft. Dit leidt tot lagere stookkosten en een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door. Daarnaast helpt isolatie om geluid van buiten te dempen, wat zorgt voor een rustigere leefomgeving. Isolatie van een huis uit de jaren 70 vermindert het energieverbruik, wat zowel ecologisch als financieel voordelig is, zonder dat dit ten koste gaat van de authentieke uitstraling van de woning.

Isoleren van een jaren 70 woning met Adviesgroep Oost

Bij Adviesgroep Oost leggen we de focus op het isoleren van woningen uit de jaren 70. Als isolatiespecialisten uit Overijssel zetten we onze expertise in om het wooncomfort en de energiezuinigheid van je huis te verbeteren. Onze ruime ervaring en diepgaande kennis van isolatietechnieken maken het mogelijk om maatwerkoplossingen te bieden die perfect aansluiten op de specifieke kenmerken van je woning. Met het gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie, beperken we warmteverlies en garanderen we een aangenaam binnenklimaat, zelfs tijdens de koudste dagen.

Adviesgroep Oost de partner op gebied van isolatie

Adviesgroep Oost: dé isolatie-expert in jouw regio! Of het nou gaat om een vloerisolatie, dakisolatie of een zoldervloer isolatie bieden wij deskundig advies en ontzorgen je van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een comfortabel binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen.

Adviesgroep Oost jouw partner in Jaren 70 woning isoleren

Wanneer je opzoek bent naar Jaren 70 woning isoleren, helpen wij je graag. Van advies tot uitvoer alles onder een dak. Compleet ontzorgd dus!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, kozijnen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs van Adviesgroep Oost komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Wij ontzorgen je volledig van A tot Z en stellen samen een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 19.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie