Jaren 60 woning isoleren

Jaren 60 woning isoleren

Jaren 60 woning isoleren

Bewonen van een huis uit de jaren 60 dat niet geheel geïsoleerd is, kan tot ongemakken leiden. In de loop der tijd is er mogelijk enige isolatie toegepast, maar meestal is er nog ruimte voor verbetering. Afhankelijk van de unieke bouwkenmerken van de woning, bestaan er verschillende methoden om deze duurzamer te maken. Isolatie biedt meerdere voordelen, zoals verbeterd wooncomfort, lagere energiekosten en een toename in de waarde van je woning. Voor het isoleren van muren in een woning uit de jaren 60 zijn diverse technieken voorhanden, waaronder spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Isolatiemeting closeup

Spouwmuur isoleren jaren 60 woning

Als je woning geschikt is voor spouwmuurisolatie, dan heb je een uitstekende optie in handen! Het isoleren van de spouwmuur van een jaren 60 huis is niet alleen voordelig qua kosten, maar ook qua tijd; het kan vaak binnen een dag worden voltooid. Spouwisolatie is een rendabele methode om je huis te isoleren. Gemiddeld kun je verwachten dat de initiële investering zich binnen 3-5 jaar terugverdient. Uiteraard kan dit variëren afhankelijk van je stookgedrag en specifieke eigenschappen van je woning.

Isolatiemeting vanuit buiten

Dak isoleren jaren 60 woning

Denk je eraan om je zolder om te toveren tot een gezellige slaapkamer of een ruimte voor je hobby’s? Dan is degelijke isolatie essentieel. Dit garandeert niet alleen een comfortabel leefklimaat, maar verhoogt ook het comfort op de bovenste verdieping. Veel huizen uit de jaren 60 beschikken niet over dakisolatie. Door deze isolatie aan te brengen op je zolder, kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. Het is gangbaar om het dak van binnenuit te isoleren.

Dakisolatie uitleg

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Vloerisolatie voor huizen uit de jaren 60

Bij veel huizen uit de jaren 60 is de kruipruimte vaak nog niet geïsoleerd. Dit biedt mogelijkheden om de isolatie van de kruipruimte te vernieuwen of te verbeteren. Er zijn hoofdzakelijk twee methoden voor kruipruimte-isolatie. Het meest gebruikelijk is het aanbrengen van vloerisolatie aan de onderkant van de vloer. Voor een effectieve isolatie moet de kruipruimte minimaal 50 cm hoog zijn. Deze methode levert de grootste energiebesparing op.
Een alternatief is bodemisolatie, aanbevolen voor kruipruimtes die minder dan 50 centimeter hoog zijn. Hierbij wordt het isolatiemateriaal direct op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Voor beide technieken zijn er diverse isolatiematerialen beschikbaar.

De voordelen van het isoleren van een jaren 60 woning

Het isoleren van een woning uit de jaren 60 biedt diverse voordelen die zowel het comfort als de energie-efficiëntie verhogen. Door isolatie wordt de thermische prestatie verbeterd, waardoor je woning in de winter warm blijft en in de zomer koel. Dit resulteert in lagere stookkosten en een aangenaam binnenklimaat gedurende het hele jaar. Bovendien helpt isolatie om geluid van buitenaf te verminderen, wat bijdraagt aan een rustigere woonomgeving. Door een jaren 60 woning te isoleren, reduceer je het energieverbruik, wat zowel ecologische als financiële voordelen oplevert. En dit alles zonder afbreuk te doen aan de authentieke uitstraling van de woning.

Isoleren van een jaren 60 woning met Adviesgroep Oost

Voor ons staat het isoleren van een woning uit de jaren 60 centraal. Als isolatie-experts uit Overijssel zetten we ons in om met onze expertise het comfort en de energiezuinigheid van je woning te verhogen. Onze uitgebreide ervaring en kennis van isolatietechnieken stellen ons in staat om maatwerkoplossingen te bieden die perfect passen bij de specifieke eigenschappen van je huis. Door gebruik te maken van hoogwaardige isolatiematerialen, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie, minimaliseren we warmteverlies en zorgen we voor een comfortabel binnenklimaat, zelfs tijdens de koudste periodes.

Adviesgroep Oost de partner op gebied van isolatie

Adviesgroep Oost: dé isolatie-expert in jouw regio! Of het nou gaat om een vloerisolatie, dakisolatie of een zoldervloer isolatie bieden wij deskundig advies en ontzorgen je van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een comfortabel binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie