Wat is Lambdawaarde

Wat is Lambdawaarde

Isolatie is een onmisbaar element in moderne bouwprojecten en de realisatie van energiezuinige woningen. Toch kan het kiezen van het juiste isolatiemateriaal verwarrend zijn, gezien de diverse technische termen en waarden die in de bouwsector gangbaar zijn. Een van de cruciale concepten om te begrijpen is de lambdawaarde. Maar wat houdt deze lambdawaarde precies in, en waarom speelt deze zo’n essentiële rol?

Vloerisolatie uitleg

Wat is de Lambdawaarde?

De lambdawaarde is een kernbegrip in de isolatiewereld, en bij Adviesgroep Oost hebben we een begrijpen we de noodzaak ervan. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte een specifiek materiaal, zoals hout, baksteen of beton, kan geleiden. Hoe lager de waarde, hoe minder warmte er wordt doorgelaten en hoe effectiever het materiaal isoleert. Wij staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal, op basis van de lambdawaarde.

De invloed van materialen

De lambdawaarde van isolatiematerialen is onderhevig aan verschillende invloeden, en bij Adviesgroep Oost hebben we de diepgaande expertise om deze invloeden volledig te begrijpen en te benutten. Neem bijvoorbeeld beton met luchtinsluitingen als een illustratief voorbeeld. In dergelijke gevallen wordt de waarde aanzienlijk verlaagd, omdat de aanwezigheid van luchtinsluitingen de thermische geleidbaarheid van het beton beperkt. Dit betekent concreet dat er minder warmte door het materiaal wordt geleid. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je inzicht te geven in hoe deze factoren de keuzes die je maakt met betrekking tot isolatiematerialen kunnen beïnvloeden.

Het belang van de Lambdawaarde in isolatie

Wij begrijpen als geen ander hoe doorslaggevend de lambdawaarde is bij de selectie van het meest geschikte isolatiemateriaal. Bij Adviesgroep Oost zijn wij gespecialiseerd in isolatie, en wij bieden uitmuntend advies omtrent de beste keuzes voor jouw project.

Verbeterde Energie-efficiëntie

Een lage waarde staat gelijk aan efficiënte isolatie, wat resulteert in aanzienlijk lagere energiekosten voor jouw woning. Onze experts kunnen je helpen bij de selectie van materialen die de energie-efficiëntie van jouw huis maximaliseren.

Whitepaper gratis aanvragen

Onze uitgebreide whitepaper biedt een schat aan informatie om je te helpen bij het realiseren van een energiezuinig huis. In deze 26 pagina’s vind je verschillende waardevolle aspecten die je op weg kunnen helpen naar een duurzamer en zuiniger huis.

Whitepaper aanvragen

Hoe werkt de Lambdawaarde?

De lambdawaarde meet de thermische geleidbaarheid van een materiaal. Wij maken gebruik van deze meeteenheid om te beoordelen hoe efficiënt een materiaal warmte doorlaat, zodat wij jou kunnen voorzien van advies betreffende de meest geschikte isolatiemogelijkheden voor jouw project.

Praktische toepassing

Bij Adviesgroep Oost maken wij gebruik van de waarde om het ideale isolatiemateriaal voor jouw project te bepalen. Wij helpen je bij het maken van de meest efficiënte keuzes, op maat gemaakt voor jouw specifieke behoeften.

Voorbeelden van Lambdawaardes

Hier volgen enkele voorbeelden van waardes voor verschillende isolatiematerialen, wat de variatie in isolatievermogen benadrukt en waarom professioneel advies zo waardevol is:

  • Spouwmuurisolatie met Aminotherm Isoplusschuim: Lambdawaarde 0,035 W/m.K.
  • Dakisolatie met PIR: Lambdawaarde 0,019 – 0,027 W/m.K.
  • Dak- of muurisolatie met Glaswol: Lambdawaarde 0,032 – 0,040 W/m.K.
  • Materialen Kiezen met Zekerheid

De keuze van isolatiematerialen kan een complex proces zijn, maar met onze begeleiding navigeer je moeiteloos door de beschikbare opties. Wij waarborgen dat je de meest geschikte materialen selecteert, afgestemd op jouw project en budget.

De lambdawaarde is van doorslaggevend belang bij het beoordelen van de isolatiekwaliteiten van materialen. Bij Adviesgroep Oost bieden wij professioneel advies en maatwerkoplossingen om ervoor te zorgen dat je het meest efficiënte isolatiemateriaal kiest voor jouw woning of bedrijfsgebouw. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen de energie-efficiëntie van jouw eigendom tot een maximum te brengen.


Sem Staat voor je klaar

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie