Wat is de beste dakisolatie voor mijn woning

Wat is de beste dakisolatie voor mijn woning

Bij het verduurzamen van uw woning is dakisolatie een van de meest rendabele methodes. Bij dakisolatie zijn er veel verschillende soorten isolatiematerialen die worden gebruikt. Het doel van deze blog is het informeren over dakisolatie zodat je beter begrijpt wat het beste bij je woning past.

Adviseur adviseert over dakisolatie

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie wordt rechtstreeks tegen het dak aangebracht. Deze methode zorgt ervoor dat de warmte in de woning niet via het dak er uitgaat. Dak isolatie is een erg effectieve manier om de warmte binnen te houden, dit komt doordat warmte opstijgt en al die warmte wordt nu dus tegengehouden door de isolatie. Met dak isolatie bespaar je zo 30% van de energierekening en kun je relatief snel de investering terugverdienen. Daarnaast is het mogelijk om het dak direct te laten afwerken met gips of agnesplaten. Zo kun je de zolder inrichten naar eigen stijl en er bijvoorbeeld een slaapkamer van maken.

Waarom dakisolatie?

Bij dakisolatie zijn er veel verschillende voordelen. Ten eerste en wellicht het meest belangrijk, is dat het isoleren van je dak wel 30% minder kosten op je energierekening oplevert. Het investeren in dakisolatie is dus een aanrader aangezien je de investering snel terugverdiend. Daarnaast zorgt dakisolatie ervoor dat er een constante temperatuur in je woning is. Een constante temperatuur houdt in dat de temperatuur warm blijft in de winter en in de zomer houdt het de warmte juist buiten. Ten slotte biedt de overheid een flinke subsidie voor het isoleren van je dak, hierdoor wordt de investering nog interessanter.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Soorten dak isolatie

Wol: Een dak isoleren met glaswol matten is een goede keuze voor na-isolatie. Dit product wordt aangebracht achter het regelwerk. Wij bieden deze isolatiemaatregel ook aan in combinatie met afwerking. Dit doen we met Agnes panelen of met gipsplaten, zo geven we uw zolder een strakke uitstraling.

PIR: Wanneer we gaan isoleren met PIR platen wordt dit product aangebracht tegen het dakbeschot tussen de balken. Wij bieden deze isolatiemaatregel ook aan in combinatie met afwerking. Dit doen we met Agnes panelen of met gips platen, zo geven we uw zolder een strakke uitstraling.

PU-schuim: Isoleren met gesloten cel PU-schuim is een goede keuze. Dit product wordt aangebracht met een spuitpistool. PU-schuim (Polyurethaan) bestaat uit 2 componenten die gelijktijdig tegen het dakbeschot worden aangebracht. Door de reactie die dit geeft, zet het uit en wordt het een hard materiaal. Het product is vrij van alle schadelijke gassen.

Hoe wordt dakisolatie aangebracht per materiaal?

Wol: De eerste stap is om het dak te ontdoen van oude isolatie en afwerking. Hier kunnen we bij ondersteunen. Als dit gedaan is zullen we het regelwerk gaan plaatsen tussen of over de balken. Als dit geplaatst is zullen we de ruimte achter het regelwerk vullen met de glaswol matten. Als er gekozen is voor isolatie inclusief de afwerking met Agnes panelen zullen wij deze na het plaatsen van de isolatie bevestigen op het regelwerk. De Agnes panelen zullen worden afgewerkt met plinten zodat het een strakke uitstraling heeft. Zo kunt u van uw zolder een volwaardige leefruimte maken. Indien wenselijk kunnen wij ook dakramen plaatsen of de huidige dakramen vervangen. Als laatste zorgen we ervoor dat het er rondom uw woning weer net zo uitziet als voor de tijd.

PIR: Bij PIR is de eerste stap ook het dak te ontdoen van oude isolatie en afwerking. Hier kunnen we bij ondersteunen als dit aanwezig is. Als dit gedaan is zullen we de PIR platen op maat zagen en gaan we deze plaatsen tussen de balken tegen het dakbeschot. Als er gekozen is voor isolatie inclusief de afwerking met Agnes panelen of gipsplaten zullen wij na het plaatsen van de isolatie regelwerk aanbrengen. Op dit regelwerk bevestigen we de gipsplaten of de Agnes panelen. De Agnes panelen zullen worden afgewerkt met plinten zodat het een strakke uitstraling heeft. Zo kunt u van uw zolder een volwaardige leefruimte maken. Indien wenselijk kunnen wij ook dakramen plaatsen of de huidige dakramen vervangen. Als laatste zorgen we ervoor dat het er rondom uw woning weer net zo uit ziet als voor de tijd.

PU-schuim: Eerst wordt alles afgeplakt ter bescherming van lekken en nevel. Dan kijken we of alle plekken in de ruimte goed bereikbaar zijn en of de ruimte goed beschermd is door middel van folie. Hierna gaat de uitvoering (voorzien van de nodige bescherming) aan de slag met het spuitpistool. De andere collega is aanwezig in de vrachtwagen om de machine afstelling te blijven controleren. De spuiter voorziet het volledige dak van isolatiemateriaal door 3 lagen aan te brengen, zo krijgt het materiaal de kans om goed uit te harden en heeft u minder last van het na-dampen van het materiaal. Als laatste zorgen we ervoor dat het er rondom uw woning weer net zo uitziet als voor de tijd.

Of je nu moet kiezen voor wol, PIR of PU-schuim hangt af van de specifieke omstandigheden van jouw huis. Het beste advies is om een professional te raadplegen om de juiste isolatiemethode voor jouw woning te bepalen. Adviesgroep Oost staat klaar om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissing en om jouw huis te voorzien van hoogwaardige isolatieoplossingen. Verbeter het comfort en de energie-efficiëntie van jouw woning met de isolatiemethode die het beste aansluit op jouw behoeften.


Wes Staat voor je klaar

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie