PU schuim vloer

PU schuim vloer

Vloerisolatie met PU schuim

Isoleren van de vloer met polyurethaanschuim, ook bekend als PU-schuim, is een geavanceerde en doeltreffende manier om zowel het comfort als de energiezuinigheid van je woning te optimaliseren. Dankzij deze isolatietechniek blijven kou en tocht onder de vloer effectief buiten, wat leidt tot een warmer en aangenamer binnenklimaat.

Isoleren met PUR

Wat is PU schuim?

Purschuim, kort voor polyurethaanschuim, is een veelzijdig materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouw vanwege zijn diverse toepassingsmogelijkheden. Dit materiaal ontstaat door een chemische reactie waarbij de twee componenten PMDI en polyol met elkaar reageren en een dicht schuim vormen dat naadloze afdichtingen kan creëren. Er zijn verschillende verpakkingen beschikbaar voor purschuim, maar in alle gevallen gaat het om polyurethaanhardschuim; het enige verschil zit in de verwerkingsmethode. Purschuim uit een spuitbus vormt een gelei die uithardt, terwijl gespoten purschuim als een nevel op het oppervlak wordt aangebracht.

PU-schuim, ofwel polyurethaanschuim, is een veelgeprezen keuze als isolatiemateriaal voor vloerisolatie vanwege de vele voordelen die het biedt. Naast het verminderen van het energieverbruik draagt vloerisolatie met PU-schuim bij aan aanzienlijk verbeterd wooncomfort. Dankzij de luchtdichte afdichting van het PU-schuim wordt warme lucht niet langer ongewenst naar de kruipruimte gestuurd, wat resulteert in een aangenamere vloertemperatuur. Bovendien voorkomt PU-schuim dat vochtige, bedompte lucht uit de kruipruimte de begane grond bereikt, wat de luchtvochtigheid verlaagt en bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Waarom vloerisolatie met PU schuim

Vloerisolatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat en energiebesparing in huis. Een uitstekende keuze hierbij is gesloten-cellig polyurethaanschuim, kortweg PU-schuim. Dit geavanceerde isolatiemateriaal verdient speciale aandacht dankzij zijn effectiviteit en duurzaamheid.

Met gesloten-cellig PU-schuim kun je aanzienlijk besparen op energiekosten en je wooncomfort verbeteren. Het voorkomt effectief kou en tocht, waardoor je geniet van een warmere en aangenamere leefomgeving. De luchtdichte afdichting van PU-schuim houdt warme lucht binnen en voorkomt dat het naar de kruipruimte ontsnapt, wat resulteert in een aangename vloertemperatuur. Bovendien houdt PU-schuim vochtige en bedompte lucht weg van de begane grond, wat zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

Prijs vloerisolatie met PU schuim

De kosten voor PU isolatie variëren afhankelijk van het specifieke isolatieproject. Over het algemeen geldt dat hoe dikker de laag PU isolatie is, hoe hoger de prijs per vierkante meter zal zijn. Voor kruipruimte-isolatie bedragen de gemiddelde kosten ongeveer € 25 en € 65 per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de type schuim (open en gesloten cel), de dikte en het oppervlak.

Het is belangrijk op te merken dat dit een gemiddelde kostprijs is. Voor een nauwkeurige prijsindicatie is het het beste om contact op te nemen met een van onze adviseurs. Zij kunnen je voorzien van een gedetailleerde offerte op basis van jouw specifieke situatie en behoeften.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoe werkt vloerisolatie met PU schuim

Na een vrijblijvend adviesgesprek met een van de adviseurs, komen installateurs naar de locatie om het isolatiemateriaal aan te brengen. Bij vloerisolatie betreedt een installateur de kruipruimte via het kruipluik met een spuitpistool. Onder druk wordt een gelijkmatige laag polyurethaan tegen de onderkant van de vloer gespoten, die vrijwel direct uithardt. Hierbij wordt zorgvuldig gecontroleerd dat de volledige onderkant van de vloer wordt bedekt en dat de laagdikte overeenkomt met de gemaakte afspraken. Het isoleren van de vloer met PU schuim is een relatief snelle procedure.

Voordelen van isoleren schuim

  • Naadloze afdichting
  • Voorkomt vochtproblemen
  • Verbeterde geluidsisolatie

Terugverdientijd vloerisolatie met schuim

Gemiddeld ligt de terugverdientijd voor vloerisolatie met PU schuim tussen de 4 en 7 jaar. Uiteraard zijn dit richtlijnen. De daadwerkelijke besparing en terugverdientijd zijn afhankelijk van variabelen zoals de energieprijzen en de specifieke eigenschappen van jouw kruipruimte. Overweeg je om te investeren in vloerisolatie? Houd dan ook rekening met mogelijke subsidieregelingen, die de terugverdientijd verder kunnen verkorten.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor het isoleren van je vloer met PUR schuim

Bij Adviesgroep Oost bieden we een breed scala aan isolatieoplossingen, waaronder vloerisolatie met PU-Schuim. Deze isolatiemethode is zeer effectief in het voorkomen van vochtproblemen en draagt bij aan een beter binnenklimaat. Overweeg je vloerisolatie met PU-schuim toe te passen? We adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw situatie. Het kan zijn dat vloerisolatie met PU niet de optimale oplossing is voor jouw woning. In een gratis adviesgesprek komt een van onze experts bij je thuis om te bepalen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is.

Adviesgroep Oost jouw partner in PU schuim vloer

Wanneer je opzoek bent naar PU schuim vloer, helpen wij je graag. Van advies tot uitvoer alles onder een dak. Compleet ontzorgd dus!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, kozijnen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs van Adviesgroep Oost komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Wij ontzorgen je volledig van A tot Z en stellen samen een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 19.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie