Isolatieplaten

Isolatieplaten

Vloerisolatie met isolatieplaten

Het isoleren van je vloer met isolatieplaten is een geavanceerde en effectieve methode om zowel het comfort als de energiezuinigheid van je huis te verbeteren. Deze isolatietechniek houdt kou en tocht onder de vloer effectief buiten, wat resulteert in een warmere en aangenamere leefomgeving. Bovendien leidt vloerisolatie met isolatieplaten tot aanzienlijke energiebesparingen van gemiddeld 15 tot 25% op je energierekening. I

PIR isolatie platen

Verschillende soorten vloerisolatie isolatieplaten

Vloerisolatieplaten zijn een veelzijdige keuze en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun eigen specifieke toepassingen:

PUR vloerisolatieplaten

Polyurethaan (PUR) staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Deze platen zijn drukvast en ideaal voor gebruik op een uitvulchape. De afwerkvloer kan direct bovenop deze isolatieplaten worden aangebracht. Dankzij de goede isolatiekwaliteiten van PUR kunnen de totale vloerdikte beperkt blijven. Er zijn ook PUR isolatieplaten met een geïntegreerde spaanplaat, geschikt voor het isoleren en afwerken van zoldervloeren, zonder de noodzaak van extra houten afwerklagen.

EPS vloerisolatieplaten

Geëxpandeerd polystyreen (EPS) platen zijn eveneens drukvast en kunnen belopen worden. Ze zijn bovendien bestand tegen vocht, waardoor ze geschikt zijn voor installatie op volle grond, onder de draagvloer. EPS is een kostenefficiënt isolatiemateriaal, wat je isolatieproject betaalbaar houdt. Deze platen worden ook wel tempex of piepschuim platen genoemd

XPS vloerisolatieplaten

Geëxtrudeerd polystyreen (XPS) platen zijn drukvast en hebben een goede vochtbestendigheid, waardoor ze ideaal zijn voor installatie op volle grond. Hoewel XPS iets duurder is dan EPS, wordt het vaak als een milieuvriendelijkere optie beschouwd.

PIR vloerisolatieplaten

Polyisocyanuraat (PIR) platen zijn dun, licht van gewicht, duurzaam en hebben de hoogste isolatiewaarde. Daarom zijn ze ideaal voor vloerisolatie. Net als bij PUR-platen worden PIR isolatieplaten meestal bovenop een uitvulchape geplaatst. Deze platen bieden uitstekende isolatieprestaties en zijn een efficiënte keuze voor het optimaliseren van de isolatie van je vloer.

Waarom vloerisolatie met isolatieplaten

Het gebruik van isolatieplaten voor vloerisolatie biedt diverse voordelen. Allereerst zorgt het voor aanzienlijke energiebesparingen, vaak tussen de 15 en 25%. Bovendien zijn deze platen uitstekend te combineren met vloerverwarming, wat de efficiëntie van de warmteafgifte verhoogt. Daarnaast stijgt de vloertemperatuur met 4 à 5 graden, vooral wanneer ze in combinatie met vloerverwarming worden toegepast, wat het comfort aanzienlijk verbetert. Tot slot zijn isolatieplaten snel en eenvoudig te installeren, waardoor je jouw isolatieproject efficiënt kunt voltooien.

Prijs vloerisolatie met isolatieplaten

De prijs voor vloerisolatieplaten varieert doorgaans tussen €15 en €40 per vierkante meter, exclusief montage. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het gekozen materiaal, de gewenste dikte en de drukvastheid van de platen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te assisteren en een persoonlijke offerte op maat te maken, rekening houdend met de specifieke kenmerken en behoeften van jouw situatie.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Isolatie is maatwerk. Vraag ons gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis optimaal kunt isoleren. Onze ervaren adviseur helpt je met deskundig advies en de beste isolatiemogelijkheden voor jouw woning.

Voordelen van isoleren met een isolatieplaat

  • Besparing op je energierekening
  • Goed te combineren met vloerverwarming
  • Snel te plaatsen
  • Verhoogd het conform

Terugverdientijd vloerisolatie met isolatieplaten

Gemiddeld ligt de terugverdientijd voor vloerisolatie met isolatieplaten tussen de 6 en 10 jaar. Uiteraard zijn dit richtlijnen. De daadwerkelijke besparing en terugverdientijd zijn afhankelijk van variabelen zoals de energieprijzen en de specifieke eigenschappen van jouw woning. Overweeg je om te investeren in vloerisolatie? Houd dan ook rekening met mogelijke subsidieregelingen, die de terugverdientijd verder kunnen verkorten.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor het isoleren van je vloer met isolatieplaten

Bij Adviesgroep Oost bieden we een breed scala aan isolatieoplossingen, waaronder vloerisolatie met verschillende soorten isolatieplaten. Overweeg je vloerisolatie met isolatieplaten toe te passen? We adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw situatie. Het kan zijn dat vloerisolatie met deze isolatieplaten niet de optimale oplossing is voor jouw woning. In een gratis adviesgesprek komt een van onze experts bij je thuis om te bepalen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons