Isolatieplaten

Isolatieplaten

Vloerisolatie met isolatieplaten

Vloerisolatie met isolatieplaten is een efficiënte en populaire methode om de energie-efficiëntie van woningen en gebouwen aanzienlijk te verbeteren. Door de toepassing van isolatieplaten onder de vloer kan men niet alleen energiekosten besparen maar ook het wooncomfort verhogen. In dit uitgebreide artikel bespreken we de verschillende aspecten van vloerisolatie met isolatieplaten, waaronder de types isolatieplaten, de voordelen, de installatieproces, de kosten en veelvoorkomende vragen.

PIR isolatie platen

Typen Vloerisolatieplaten

PUR Vloerisolatieplaten

Polyurethaan (PUR) isolatieplaten staan bekend om hun uitstekende isolatiewaarden en drukvastheid, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor toepassing direct op een uitvulchape. Hun capaciteit om de totale dikte van de vloerconstructie te minimaliseren, zonder in te boeten op isolatieprestaties, maakt ze een favoriete keuze voor zowel nieuwe als renovatieprojecten.

EPS Vloerisolatieplaten

Geëxpandeerd Polystyreen (EPS), vaak erkend als een kosteneffectieve isolatieoplossing, combineert drukvastheid met vochtbestendigheid. Dit maakt EPS-platen ideaal voor toepassingen op volle grond, onder de draagvloer, en biedt een betaalbare optie voor uitgebreide isolatieprojecten.

XPS Vloerisolatieplaten

Geëxtrudeerd Polystyreen (XPS) biedt vergelijkbare eigenschappen als EPS, maar met verbeterde vochtbestendigheid en duurzaamheid. Hoewel de kosten hoger kunnen zijn, wordt XPS vaak gekozen voor zijn langere levensduur en milieuvriendelijkheid.

PIR Vloerisolatieplaten

Polyisocyanuraat (PIR) isolatieplaten zijn bekend om hun hoge isolatiewaarde en lichtgewicht eigenschappen. Deze platen zijn ideaal voor toepassingen waar de hoogste energie-efficiëntie gewenst is, zonder dat dit ten koste gaat van de vloerhoogte of het toevoegen van aanzienlijk gewicht.

Waarom vloerisolatie met isolatieplaten

Het gebruik van isolatieplaten voor vloerisolatie biedt diverse voordelen. Allereerst zorgt het voor aanzienlijke energiebesparingen, vaak tussen de 15 en 25%. Bovendien zijn deze platen uitstekend te combineren met vloerverwarming, wat de efficiëntie van de warmteafgifte verhoogt. Daarnaast stijgt de vloertemperatuur met 4 à 5 graden, vooral wanneer ze in combinatie met vloerverwarming worden toegepast, wat het comfort aanzienlijk verbetert. Tot slot zijn isolatieplaten snel en eenvoudig te installeren, waardoor je jouw isolatieproject efficiënt kunt voltooien.

Prijs vloerisolatie met isolatieplaten

De prijs voor vloerisolatieplaten varieert doorgaans tussen €15 en €40 per vierkante meter, exclusief montage. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het gekozen materiaal, de gewenste dikte en de drukvastheid van de platen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te assisteren en een persoonlijke offerte op maat te maken, rekening houdend met de specifieke kenmerken en behoeften van jouw situatie.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Voordelen van vloerisolatie met isolatieplaten

De voordelen van vloerisolatie met isolatieplaten zijn veelzijdig. Ten eerste resulteert het in aanzienlijke energiebesparingen, vaak tussen de 15 en 25 procent, afhankelijk van de bestaande bouw en de gekozen isolatiematerialen. Bovendien is de combinatie met vloerverwarming uitstekend, wat leidt tot een hogere efficiëntie van de warmteafgifte en een aanzienlijke verbetering van het wooncomfort. De temperatuur van de vloer kan met 4 tot 5 graden stijgen, wat vooral merkbaar is in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast is de installatie van isolatieplaten relatief eenvoudig en snel, wat bijdraagt aan de populariteit van deze isolatiemethode.

Terugverdientijd vloerisolatie met isolatieplaten

Gemiddeld ligt de terugverdientijd voor vloerisolatie met isolatieplaten tussen de 6 en 10 jaar. Uiteraard zijn dit richtlijnen. De daadwerkelijke besparing en terugverdientijd zijn afhankelijk van variabelen zoals de energieprijzen en de specifieke eigenschappen van jouw woning. Overweeg je om te investeren in vloerisolatie? Houd dan ook rekening met mogelijke subsidieregelingen, die de terugverdientijd verder kunnen verkorten.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor het isoleren van je vloer met isolatieplaten

Bij Adviesgroep Oost bieden we een breed scala aan isolatieoplossingen, waaronder vloerisolatie met verschillende soorten isolatieplaten. Overweeg je vloerisolatie met isolatieplaten toe te passen? We adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw situatie. Het kan zijn dat vloerisolatie met deze isolatieplaten niet de optimale oplossing is voor jouw woning. In een gratis adviesgesprek komt een van onze experts bij je thuis om te bepalen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is.

Veelgestelde vragen over vloerisolatie met isolatieplaten

Is vloerisolatie met isolatieplaten geschikt voor elk type woning?

Ja, vloerisolatie met isolatieplaten kan toegepast worden in zowel nieuwe als bestaande woningen, afhankelijk van de structuur van de vloer en de toegankelijkheid van de kruipruimte of ondervloer.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering terugverdien?

De terugverdientijd van vloerisolatie met isolatieplaten varieert tussen de 6 en 10 jaar, afhankelijk van de energieprijzen, het gekozen isolatiemateriaal, en de specifieke eigenschappen van de woning. Subsidieregelingen kunnen deze periode verkorten.

Kan ik vloerisolatie zelf installeren?

Hoewel het mogelijk is om vloerisolatie zelf te installeren, wordt aanbevolen dit over te laten aan professionals. Dit zorgt voor de beste resultaten en garandeert dat de isolatie correct en veilig wordt aangebracht.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie