Bodemfolie

Bodemfolie

Bodemfolie

Vochtproblemen in kruipruimtes kunnen leiden tot een reeks aan ergernissen en structurele problemen in uw woning. Gelukkig biedt bodemfolie een eenvoudige en kostenefficiënte oplossing. Door deze folie aan te brengen op de bodem van de kruipruimte, wordt vochtverdamping tegengegaan, wat resulteert in een beter binnenklimaat en verhoogde duurzaamheid van constructies en leidingen. Ontdek de voordelen van bodemfolie en hoe het bijdraagt aan de levensduur van uw woning en het comfort binnenshuis.

Bodemfolie isolatie

Wat is bodemisolatie met folie?

De oranje bodemfolie, stevig van aard, wordt bevestigd tegen de fundering en dient als een effectieve barrière tegen vocht en radongas uit de bodem. Bovendien biedt het een oplossing bij hinder van schimmels of ongewenste beestjes zoals zilvervisjes.

Waarom isoleren met bodemfolie

Bodemisolatie met folie is een uitstekende keuze voor wie vochtproblemen in de woning wil tegengaan en tegelijkertijd de energie-efficiëntie wil verhogen. Deze folie, fungerend als een dampremmende laag, houdt effectief vocht uit de bodem tegen. Het resultaat is een drogere kruipruimte, verminderde kans op schimmel en vochtplekken en een verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis. Naast het voorkomen van onaangename geurtjes en het beschermen van bouwconstructies, waaronder houten vloeren, leidt de isolatie tot minder warmteverlies via de vloer. Dit draagt bij aan een lagere energierekening. Door de bodem van je kruipruimte te isoleren met folie, maak je dus een duurzame keuze die zowel het comfort als de gezondheid in de woning ten goede komt.

Prijs bodemisolatie met folie

De kosten voor bodemisolatie met folie kunnen flink variëren. Dit komt omdat de prijs sterk afhankelijk is van zaken zoals de omvang van jouw kruipruimte en het type materiaal dat wordt gebruikt. Het is lastig om op voorhand een exact bedrag te noemen, aangezien elke kruipruimte zijn eigen specifieke uitdagingen kent. Maar geen zorgen, we maken graag een offerte voor je op maat. Deze is geheel vrijblijvend, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de verwachte kosten en het meest geschikte materiaal voor jouw situatie.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Isolatie is maatwerk. Vraag ons gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis optimaal kunt isoleren. Onze ervaren adviseur helpt je met deskundig advies en de beste isolatiemogelijkheden voor jouw woning.

Hoe werkt het isoleren met folie

Bij het aanbrengen van bodemisolatie met folie volgen wij een nauwkeurige procedure om een optimale isolatie te waarborgen. Eerst maken we de kruipruimte grondig klaar: we verwijderen eventuele objecten en reinigen de vloer tot in de details. Het is essentieel dat de kruipruimte helemaal droog is voordat we verder gaan. Zodra deze condities zijn verzekerd, rollen wij de folie uit en snijden deze exact op maat. We leggen de folie vervolgens op de bodem, waarbij we erop letten dat de dampremmende zijde naar onderen is gericht. We zorgen er zorgvuldig voor dat de folie overal perfect aansluit. Om te garanderen dat de folie op zijn plaats blijft en niet kan verschuiven, fixeren wij deze stevig met speciale tape of schroeven.

Voordelen van isoleren met folie

  • Eenvoudig en goedkoop
  • Voorkomt vochtproblemen
  • Kan bijdragen aan een lagere energierekening
  • Goed voor de gezondheid
  • Vermindert geluidsoverlast

Nadelen van isoleren met folie

  • De kruipruimte moet toegankelijk zijn voor het aanbrengen van de folie.

Terugverdientijd bodemfolie isolatie

Gemiddeld ligt de terugverdientijd voor bodemisolatie met folie tussen de 5 en 7 jaar. Voor een kruipruimte van ongeveer 10 m² en een foliedikte van 20 mm, kun je zelfs rekenen op een terugverdientijd rond de 5 jaar. Uiteraard zijn dit richtlijnen. De daadwerkelijke besparing en terugverdientijd zijn afhankelijk van variabelen zoals de energieprijzen en de specifieke eigenschappen van jouw kruipruimte. Overweeg je om te investeren in bodemisolatie? Houd dan ook rekening met mogelijke subsidieregelingen, die de terugverdientijd verder kunnen verkorten.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor het isoleren van je bodem met folie

Bij Adviesgroep Oost bieden we een breed scala aan isolatieoplossingen, waaronder bodemisolatie met folie. Deze isolatiemethode is zeer effectief in het voorkomen van vochtproblemen en draagt bij aan een beter binnenklimaat. De folie is daarnaast bestand tegen vocht en schimmel, wat de duurzaamheid en veiligheid van je pand ten goede komt. Overweeg je bodemisolatie met folie toe te passen? We adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw situatie.Het kan zijn dat bodemisolatie met folie niet de optimale oplossing is voor jouw woning. In een gratis adviesgesprek komt een van onze experts bij je thuis om te bepalen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons