Vloerisolatie

Vloerisolatie

Wat is vloerisolatie?

Maar wat houdt vloerisolatie precies in? Vloerisolatie, ook wel bekend als kruipruimte isolatie, betreft het aanbrengen van een isolatielaag via de kruipruimte om warmteverlies uit jouw woning te voorkomen. Door deze isolatielaag blijft de warmte binnen en de kou in de kruipruimte, wat resulteert in aangenaam warme voeten, zelfs tijdens koude winters. Naast het verhogen van het comfort, zorgt vloerisolatie ook voor energiebesparing en vermindering van stookkosten. Onze ervaren professionals staan klaar om je te begeleiden bij vloerisolatie. Klik op de onderstaande knop voor gedetailleerde informatie en advies.

Adviesgesprek bij je thuis met een adviseur van Adviesgroep Oost

Vloerisolatie voor verschillende vloertypen

Bij Adviesgroep Oost zijn we gespecialiseerd in vloerisolatie voor verschillende vloertypen, zoals hout, beton en meer. We begrijpen dat elke vloer uniek is en specifieke isolatiebehoeften heeft. Daarom bieden we deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen om aan jouw wensen te voldoen. Onze ervaren professionals kennen de specifieke vereisten en isolatiemogelijkheden voor elk vloertype. We gebruiken hoogwaardige isolatiematerialen en geavanceerde technieken om ervoor te zorgen dat jouw vloer optimaal geïsoleerd is. Met onze vloerisolatie creëren we meer comfort, bespaar je op energiekosten en zorgen we voor een aangenamer binnenklimaat. Laat ons team van experts je helpen bij het realiseren van een goed geïsoleerde vloer.

Vloerisolatie uitleg tijdens adviesgesprek

Waarom vloerisolatie?

Wanneer je kiest voor het isoleren van je vloer, biedt het tal van voordelen, waaronder een lagere gasrekening. Maar dat is niet alles. Hier zijn nog meer voordelen:

  • Terugverdientijd in gemiddeld 6 jaar
  • Geen koude voeten meer in de winter
  • Waardeverhoging van je woning en een hoger energielabel
Vrijblijvend isolatie adviesgesprek thuis

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Isolatie is maatwerk. Vraag ons gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis optimaal kunt isoleren. Onze ervaren adviseur helpt je met deskundig advies en de beste isolatiemogelijkheden voor jouw woning.

Kosten vloerisolatie

anneer je de vloer wilt isoleren, wil je graag weten wat de kosten zijn van vloerisolatie. De tarieven voor het isoleren van de onderzijde van de vloer (gemiddelde eengezinswoning) beginnen vanaf €2200,-. Dit is een indicatieve prijs. De kosten voor vloerisolatie worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals hoe goed je bij de kruipruimte kunt komen, het type vloer, de keuze van het isolatiemateriaal en de isolatiewaarde. Tegenover deze kosten voor vloerisolatie staat een geschatte jaarlijkse besparing van gemiddeld 325 kubieke meter gas. Als je een nauwkeurige inschatting van de kosten wilt hebben voor het isoleren van de vloer in jouw huis, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen voor een GRATIS adviesgesprek, inclusief deskundig advies.

Voordelen van het isoleren van je vloer

Het belangrijkste voordeel van vloerisolatie is het verbeterde comfort in huis. Ervaar je regelmatig koude voeten wanneer je thuis rondloopt op blote voeten of sokken? Of voel je tocht als je aan tafel zit? Vloerisolatie biedt een doeltreffende oplossing voor dit probleem.

Mensen zijn vaak geneigd om de thermostaat omhoog te draaien als ze last hebben van tocht, in een poging zich comfortabeler te voelen. Dit resulteert echter in aanzienlijk hogere energiekosten, terwijl het probleem vaak niet echt verdwijnt. Met vloerisolatie kun je echter al genieten van een aangename warmte zonder de verwarming te verhogen. Bovendien verbetert het de efficiëntie van eventuele vloerverwarming. Bij een niet-geïsoleerde vloer gaat namelijk warmte verloren naar de kruipruimte.

Kortom, vloerisolatie biedt een comfortabele oplossing voor koude voeten en tocht, en kan ook bijdragen aan een lagere energierekening en een efficiëntere vloerverwarming. Overweeg vloerisolatie vandaag nog voor een aangenamer en energiezuiniger huis. Adviesgroep Oost staat voor je klaar om je hierbij te helpen.

Wat is de beste vloerisolatie?

Er zijn diverse opties beschikbaar als het gaat om isolatie van een vloer gaat. De meest gangbare materialen voor het isoleren van een vloer zijn verschillende soorten PU-schuim en isolatiefolies. Deze worden doorgaans aan de onderkant van de vloer bevestigd. PU-schuim bestaat uit twee componenten die worden gemengd en vervolgens via een machine en een slang tegen de onderzijde van de vloer worden gespoten. Het schuim hecht zich aan de vloer en zet uit.

Het is belangrijk om het onderscheid te maken tussen open- en gesloten-cel PU-schuim. Gesloten-cel schuimen zijn waterafstotend en kunnen daarom vrijwel altijd worden gebruikt. Open-cel schuimen nemen echter water op en zijn daarom alleen geschikt voor kruipruimtes die het hele jaar door droog zijn.

Isolatiefolies zijn isolerende folies die eveneens aan de onderzijde van de vloer kunnen worden bevestigd. Deze folies worden doorgaans luchtdicht afgewerkt, bijvoorbeeld met aluminiumtape, om warmteverlies verder te verminderen. Isolatiefolies zijn niet altijd geschikt voor vochtige kruipruimtes. Zowel PU-schuim als folie zorgen voor een luchtdichte afsluiting en worden tegen de vloer bevestigd. De verschillen tussen deze isolatiematerialen liggen in de specifieke situaties waarin ze uitkomst bieden en de kosten van de werkzaamheden (het aanbrengen van folies vergt vaak meer tijd en is daardoor duurder).

Vloerisolatie offerte aanvragen

Bij Adviesgroep Oost begrijpen we dat vloerisolatie een belangrijke investering is voor je huis, en we willen ervoor zorgen dat je de best mogelijke oplossing krijgt. Daarom bieden we een eenvoudige en transparante manier om een vloerisolatie offerte aan te vragen. Ons team van experts staat klaar om jouw specifieke behoeften te begrijpen en op maat gemaakte oplossingen te bieden die passen bij jouw budget en comforteisen. Met onze vloerisolatie offerte kun je niet alleen de kosten plannen, maar ook de voordelen van een beter geïsoleerd huis ontdekken, zoals verbeterd comfort en energiebesparing. Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een vloerisolatie offerte aan om de eerste stap te zetten naar een gezelliger, energiezuiniger thuis.

Laat je vloer isoleren door Adviesgroep Oost

Je denkt na over vloerisolatie. Voor een offerte vloerisolatie komen we bij Adviesgroep Oost altijd even bij je langs. Dit is helemaal kosteloos. Tijdens de inspectie van de kruipruimte letten we onder andere op de hoogte van de kruipruimte, het klimaat en de toegankelijkheid ervan. Na deze inspectie adviseren we je over de beste vorm van vloerisolatie of kruipruimte-isolatie (bodemisolatie). Je krijgt van ons een duidelijke en goed onderbouwde offerte voor vloerisolatie. Aarzel dus niet om simpelweg contact met ons op te nemen en je afspraak in te plannen. Heb je nog andere vragen over isolatie? Stel ze gerust!

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

Is er subsidie beschikbaar?

Het is afhankelijk van jouw woning, maar in veel gevallen kun je subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen, zoals vloerisolatie. Je kunt deelnemen aan de ISDE-subsidieregeling. Met deze regeling kun je tot 15% van de kosten van de isolatiemaatregel terugvragen via subsidie. Als je naast vloerisolatie nog een andere energiebesparende maatregel neemt, kan de subsidie oplopen tot 30% van de kosten.

We helpen je graag bij het aanvragen van de subsidie en zorgen ervoor dat je de juiste documenten ontvangt. De daadwerkelijke aanvraag kun je gemakkelijk zelf online regelen. Als je vragen hebt over de subsidie, staan we klaar om je te helpen via Whatsapp.

Draagt het isoleren van de vloer bij aan het verbeteren van mijn energielabel?

Vloerisolatie helpt jouw huis energiezuiniger te maken. Het is belangrijk om goed te letten op het type isolatie dat je kiest. De isolatie telt mee voor de verbetering van jouw energielabel als het isolatiemateriaal geregistreerd staat bij Bureau CRG. Zorg er dus voor dat je dit goed controleert voordat je vloerisolatie laat aanbrengen. Bij ons gebruiken we isolatiematerialen die in de database zijn opgenomen. Hierdoor draagt de vloerisolatie bij aan een beter energielabel. Dit geldt ook voor onze isolatie van de kruipruimte, spouwmuur en het dak.

Is vloerisolatie geluidsdempend?

Ja, vloerisolatie heeft vaak ook geluiddempende eigenschappen. Het plaatsen van isolatiemateriaal onder de vloer kan helpen om geluidstrillingen te verminderen die van de ene verdieping naar de andere worden overgedragen, zoals voetstappen of bewegingen. Dit kan resulteren in een aanzienlijke vermindering van contactgeluid en impactgeluid, waardoor een meer rustige en comfortabele leefomgeving wordt gecreëerd. Het exacte geluiddempende effect hangt af van het gebruikte isolatiemateriaal en de installatiemethode.

Wanneer kan ik mijn vloer isoleren?

Je kunt vloerisolatie overwegen als de kruipruimte een hoogte van minimaal 50 cm heeft. Onze vakmensen hebben die ruimte nodig om het materiaal zorgvuldig en professioneel aan te brengen. Onze adviseur komt graag gratis en vrijblijvend bij je langs om de situatie te beoordelen. Als de kruipruimte te laag is voor vloerisolatie, is bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) een uitstekend en doeltreffend alternatief.

Welke isolatiewaarde heb ik nodig?

Vloerisolatie heeft te maken met de isolatiewaarde van een vloer, wat aangeeft hoe goed de isolatie ervan is. Een hogere isolatiewaarde duidt op betere isolatieprestaties. Dit wordt duidelijk wanneer we naar verschillende bouwjaren kijken. Vloeren zonder isolatie voor 1978 hebben geen specifieke isolatiewaarde. Tussen 1979 en 2000 zien we matige isolatie met een waarde van 1,3. Vanaf het jaar 2000 is er goede isolatie met een waarde van 2,5. Voor huizen vanaf 2015 is er zeer goede isolatie met een waarde van 4,0 of hoger. Als je van plan bent subsidie aan te vragen voor vloerisolatie, moet je letten op de isolatiewaarde. Het RVO vereist minimaal een isolatiewaarde van Rd 3,5.

Adviesgroep Oost Jouw deskundige partner op gebied van vloerisolatie

Adviesgroep Oost: dé isolatie-expert in jouw regio! Van vloerisolatie en dakisolatie tot spouwmuurisolatie bieden wij deskundig advies en ontzorgen je van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een comfortabel binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen.

Onze isolatie diensten

Isolatie adviesgesprek

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons