Spouwvervuiling verwijderen

Spouwvervuiling verwijderen

Spouwvervuiling verwijderen

Het kan soms nodig zijn om spouwvervuiling te verwijderen voordat spouwmuurisolatie wordt aangebracht, om problemen achteraf te voorkomen. Hoe kun je weten of er te veel vervuiling in de spouwmuur zit? Wat zijn de mogelijke gevolgen als je de spouwvervuiling niet verwijdert? Wij geven hier meer informatie over. Vanwege drukte kunnen wij momenteel helaas geen spouwvervuiling verwijderen.

PU schuim isolatie

Wat is spouwvervuiling?

Een spouwmuur bestaat uit een buiten- en binnenmuur met daartussen een ruimte, de spouw. In deze ruimte kan tijdens de bouw bouwafval zoals metselspecie terechtkomen, wat bekend staat als spouwvervuiling.

Waarom spouwvervuiling verwijderen?

Een vervuilde spouw kan bij isolatie leiden tot vocht- en schimmelproblemen, zowel aan de buitenmuur als mogelijk binnen. Dit komt doordat delen van de spouwmuur niet geïsoleerd kunnen worden door aanwezig puin, wat koude plekken veroorzaakt waar vocht zich kan ophopen. Het is daarom cruciaal om deze vervuiling te verwijderen voordat je opnieuw isoleert.

Hoe controleren we op spouwvervuiling?

Tijdens een voorinspectie bepalen we de locatie en omvang van de vervuiling en bekijken we of dit problemen kan veroorzaken. We gebruiken hiervoor een endoscoop via kleine boorgaten in de voeg.

Wat levert spouwmuurisolatie op?

Spouwmuurisolatie zorgt voor een aanzienlijke CO2-besparing, afhankelijk van jouw woningtype en verbruik. Dit betekent dat je niet alleen je huis comfortabeler maakt, maar ook een positieve impact hebt op het milieu.

Hoe werkt het reinigen van een vervuilde spouwmuur?

Voor het verwijderen van spouwvervuiling worden gevelstenen in het aangetaste gebied verwijderd en wordt de vervuiling handmatig uit de spouw gehaald. Vervolgens worden de stenen teruggeplaatst, waarna je spouwmuur klaar is voor een nieuwe isolatielaag.

Opnieuw isoleren van je spouwmuur voor maximale efficiëntie

Is je spouwmuur eenmaal vrij van vervuiling, dan is het tijd om te denken aan het opnieuw isoleren ervan. Door een nieuwe isolatielaag aan te brengen, verbeter je niet alleen de energie-efficiëntie van je woning, maar verhoog je ook het comfortniveau en verlaag je je energierekening. Onze experts kunnen je adviseren over de beste isolatiematerialen en technieken die aansluiten bij jouw specifieke situatie, zodat je optimaal kunt profiteren van een goed geïsoleerd huis.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie