Spouwmuurisolatie verwijderen

Spouwmuurisolatie verwijderen

Spouwmuurisolatie verwijderen

Het komt voor dat het noodzakelijk is om spouwmuurisolatie te verwijderen, vooral bij woningen die vele decennia geleden werden geïsoleerd. Deze huizen kunnen te maken krijgen met problemen zoals schimmel, vocht, kou en tocht, vooral als ze zijn geïsoleerd in de jaren ’80 en ’90. Hier leest u meer over de oorzaken van deze problemen en de beschikbare opties voor het verwijderen of herstellen van oude spouwmuurisolatie.

Isolatiemeting vanuit buiten

Redenen voor het verwijderen van oude spouwmuurisolatie

Vocht- en Schimmelproblemen

Sommige woningen die decennia geleden werden geïsoleerd met spouwmuurisolatie, kunnen te kampen hebben met problemen zoals schimmelvorming, vochtigheid, kou en tocht. Met name woningen die in de jaren ’80 en ’90 geïsoleerd werden, vertonen deze symptomen. In dit artikel wordt besproken hoe deze problemen zich kunnen voordoen en welke opties er zijn voor het verwijderen of herstellen van oude spouwmuurisolatie.

Signalen van problemen met oude spouwmuurisolatie

Problemen met oude spouwmuurisolatie laten zich vaak zien door vocht- en schimmelplekken op de muur, evenals door een koude muur. De vraag rijst dan of de isolatie nog hersteld (bijgevuld) kan worden, of dat verwijdering de beste oplossing is.

Opties voor herstellen van oude Spouwmuurisolatie

Vaak wordt gevraagd wat de beste aanpak is om oude spouwmuurisolatie te herstellen:

  • Verwijderen en Vervangen: Bij vochtige spouwmuren met schimmelvorming is het noodzakelijk de oude isolatie te verwijderen.
  • Bijvullen: In sommige gevallen kan de oude isolatie nog hersteld of bijgevuld worden, wat kosten kan besparen.

Kosten en procedure

Voorafgaand aan elke ingreep wordt een grondig spouwonderzoek uitgevoerd. De kosten zijn afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid en bereikbaarheid van de gevel, en het type materiaal van de oude isolatie, zoals UF-schuim, glaswol of steenwol. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek. Voor een vast tarief voeren we altijd eerst een spouwonderzoek uit. De exacte prijs hangt af van factoren zoals de hoeveelheid en bereikbaarheid van de gevel, en het type materiaal van de oude isolatie, zoals UF-schuim, glaswol of steenwol.

Overwegingen bij het bijvullen van oude spouwmuurisolatie

Bij het bijvullen van oude spouwmuurisolatie zijn er diverse materialen beschikbaar. Een veelgebruikt product voor herstel is Aminotherm isolatie. Dit isolatieschuim wordt vloeibaar in de muur gegoten, waardoor alle holle ruimtes worden opgevuld en oud isolatiemateriaal wordt gebonden.

Conclusie

Of het nu gaat om het verwijderen en vervangen van oude spouwmuurisolatie of het bijvullen ervan, een zorgvuldig spouwonderzoek is essentieel om de juiste beslissing te nemen. Bij Adviesgroep Oost staan we klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het optimaliseren van de isolatie van uw woning. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie