Isolatieschuim

Isolatieschuim

Isolatieschuim

Isoleren met isolatieschuim voor een spouwmuurisolatie is een topkeuze binnen de wereld van spouwmuurisolatie. Dit isolatieschuim, dat ideaal is voor zowel het isoleren van nieuwe spouwmuren als het herstellen van oude, staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde en naadloze aansluiting. Hierdoor worden alle naden en kieren in de spouw effectief gedicht. Vaak is je woning al binnen een dagdeel geïsoleerd.

PU schuim isolatie

Wat is isolatieschuim?

Isolatieschuim, ook wel bekend als purschuim of polyurethaanschuim, doet qua textuur denken aan scheerschuim en fungeert als een efficiënt isolatiemateriaal. Het betreft een vloeibaar, opencellig isolatieschuim van Duitse makelij, specifiek bedoeld voor spouwmuurisolatie. Dankzij recente innovaties heeft dit schuim een indrukwekkende isolatiewaarde weten te bereiken. Via subtiele openingen in het voegwerk wordt Aminofoam in de spouw geïnjecteerd, waar het vervolgens opschuimt en zich gelijkmatig verspreidt. De vloeibare aard zorgt ervoor dat het schuim alle hoekjes en kieren bereikt, waaronder bij kozijnen en dakranden. Isolatieschuim wordt vloeibaar aangebracht en zet vervolgens uit tot een harde substantie, wat resulteert in een naadloze afdichting van de spouwmuur. Hierdoor wordt warmteverlies aanzienlijk verminderd. Dit maakt isolatieschuim een effectieve keuze voor het isoleren van spouwmuren met een indrukwekkende isolatieprestatie..

Waarom isoleren met isolatieschuim

Isoleren met isolatieschuim is een effectieve keuze voor het isoleren van spouwmuren met een minimale breedte van 3 centimeter. Het biedt diverse voordelen, waaronder het feit dat je bestaande isolatie niet hoeft te verwijderen. Alternatieven zoals glaswol-vlokken of EPS-parels zijn ook beschikbaar, maar de juiste keuze hangt af van de specifieke situatie van je woning of bedrijfspand.  Isolatieschuim is een speciaal ontwikkeld open-cellig UF-hardschuim dat ter plaatse in vloeibare vorm wordt verwerkt en in de spouwmuur wordt gespoten. Dit schuim dringt zelfs door tot in de kleinste kieren en naden, waardoor een optimale isolatie wordt gegarandeerd. Bovendien is isolatieschuim dampdoorlatend, waterafstotend en voldoet het aan de huidige brandvoorschriften, wat bijdraagt aan de veiligheid en efficiëntie van de isolatie. Kortom, isoleren met isolatieschuim kan een slimme keuze zijn om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren en het comfort te verhogen.

Prijs spouwmuurisolatie met isolatieschuim

De kosten voor isolatieschuim als isolatiemateriaal kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het te isoleren oppervlak en de specifieke projectvereisten. Hierdoor is het lastig om vooraf een nauwkeurige kostenindicatie te geven voor isoleren met isolatieschuim. Wil je graag een kosteninschatting ontvangen voor de isolatie van jouw woning met isolatieschuim? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts bij Adviesgroep Oost staan klaar om je vragen te beantwoorden en vrijblijvend een kostenraming te verstrekken. Hoewel de initiële investering in isolatieschuim mogelijk hoger is dan bij andere isolatiematerialen, kan het op de lange termijn aanzienlijke energiebesparingen opleveren en bijdragen aan lagere energiekosten. Bovendien zijn er mogelijk subsidies of andere financiële regelingen beschikbaar om de kosten te verlagen. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij professionals om de meest kosteneffectieve en efficiënte isolatieoplossing voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoe werkt het isoleren met isolatieschuim?

Bij het isoleren met isolatieschuim wordt het schuim aangebracht met behulp van een slang die via boorgaten in de muur toegang krijgt tot de spouw. Het isolatieschuim heeft een structuur vergelijkbaar met scheerschuim wanneer het wordt ingespoten. Het verspreidt zich gemakkelijk en breidt zich uiteindelijk uit tot een stevig geheel in de spouwmuur.

Voordelen van isoleren met schuim

  • Ideaal voor dunne spouwmuren
  • Sluit alle naden perfect af
  • Geluiddempend effect
  • Geen ingrijpende procedure nodig

Nadelen van isoleren met schuim

Een grondige inspectie van de spouw is van cruciaal belang om complicaties met betrekking tot isolatieschuim te voorkomen. Onopgemerkte verontreiniging in de spouw kan namelijk problemen veroorzaken. Indien een vervuilde muur toch wordt geïsoleerd met isolatieschuim, zoals aminofoam, kan dit op sommige plaatsen leiden tot onvoldoende isolatie, wat vochtproblemen tot gevolg kan hebben. Daarnaast is het essentieel om eventuele open verbindingen in de spouw, zoals grote kieren rondom kozijnen, voorafgaand aan de isolatie zorgvuldig af te dichten. Anders kan het schuim via deze openingen in het huis terechtkomen, wat ongewenste situaties kan veroorzaken. Het is opvallend dat problemen met isolatieschuim doorgaans niet worden veroorzaakt door het schuim zelf, maar eerder door menselijke fouten en nalatigheden.

Isolatieschuim de terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd voor isolatieschuim ligt tussen de 1 en 3 jaar. Wanneer de gasprijzen hoog zijn en er gebruik wordt gemaakt van subsidies, kan deze periode zelfs nog korter zijn. Echter, de exacte besparing en de daadwerkelijke terugverdientijd variëren en zijn gebaseerd op verschillende factoren zoals de gezinssamenstelling, het verwarmingsgedrag en uiteraard de actuele gasprijs.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor isolatieschuim

Bij Adviesgroep Oost bieden we verschillende isolatiematerialen aan, waaronder isolatieschuim isolatie. Het schuim wat bekend staat om zijn uitstekende isolatie-eigenschappen waardoor je de energie-efficiëntie van je pand aanzienlijk kunt verbeteren. Het is niet alleen effectief in isolatie, maar het materiaal is ook bestand tegen vocht en schimmel en heeft brandvertragende kenmerken die bijdragen aan de veiligheid van je gebouw. Overweeg je te isoleren? We adviseren je graag vrijblijvend over de beste isolatieoplossing voor jouw situatie. Hoewel schuimisolatie vele voordelen biedt, kan het zijn dat het niet de optimale keuze is voor jouw specifieke woning. Tijdens een gratis adviesgesprek beoordeelt onze adviseur welke isolatiemethode het beste aansluit bij jouw behoeften. We hebben naast schuimisolatie ook andere opties zoals HR++ isolatieparels of minerale glaswol

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie