Minerale glaswol spouwmuurisolatie

Minerale glaswol spouwmuurisolatie

Minerale glaswol spouwmuurisolatie

Minerale glaswol staat bekend als een vooraanstaand isolatiemateriaal, samengesteld uit gerecycled glas en puur zand. Deze combinatie maakt het niet alleen een duurzaam isolatiemateriaal, maar verleent het ook superieure akoestische dempingseigenschappen – een ware uitkomst voor woningen nabij drukke wegen of in geluidsoverlastgevoelige gebieden. Bij toepassing wordt de glaswol onder hoge druk in de spouw geblazen, wat resulteert in een stabiele, egale isolatielaag die niet aan verzakking onderhevig is. Behalve thermische isolatie, excelleert glaswol in het bieden van akoestische isolatie. Op deze pagina ontdek je meer over de unieke kenmerken en voordelen van minerale glaswol.

Minerale glaswol

Wat is minerale glaswol?

Minerale glaswol onderscheidt zich als een robuust en veelzijdig isolatiemateriaal, voortgebracht uit de combinatie van gerecycled glas en zuiver zand. Deze oorsprong draagt bij aan zijn duurzaamheidsprofiel. Een uniek kenmerk van glaswol is de uitstekende akoestische demping, waardoor het een ideale oplossing is voor woningen die gelegen zijn in lawaaierige gebieden. Bij de installatie wordt glaswol onder hoge druk in de spouw geblazen, wat een consistente en uniforme isolatielaag creëert die zijn vorm behoudt. Buiten zijn thermische eigenschappen, biedt glaswol ook een superieure geluidsisolatie, ideaal voor het tegengaan van geluidsoverlast.

Waarom isoleren minerale glaswol

Minerale wol, waaronder rotswol en glaswol, is een veelzijdig isolatiemateriaal dat eenvoudig te verwerken is en tal van voordelen biedt. De warmtegeleidingscoëfficiënt varieert tussen 0,030 en 0,040 W/mK, wat het tot een populair isolatiemateriaal maakt. Daarnaast is de vezelmatstructuur van minerale wol perfect voor geluidsisolatie doordat het luchtbeweging hindert en daardoor geluid optimaal absorbeert. Een andere belangrijke eigenschap is de brandveiligheid; omdat het is gemaakt van glas of steen, is minerale wol onbrandbaar, wat bijdraagt aan de brandveiligheid van gebouwen. Milieubewustheid is ook een kenmerk van minerale wol: het is een duurzaam materiaal, vrij van chemische bestanddelen, gemaakt van natuurlijke grondstoffen, en volledig recycleerbaar, terwijl het zijn isolerende eigenschappen behoudt. Ten slotte biedt het weerstand tegen vocht, schimmels en bacteriën en heeft het een vochtregulerende werking, waardoor waterdamp er gemakkelijk uit kan verdampen.

Prijs spouwmuurisolatie met Minerale glaswol

De prijs van een spouwmuur isoleren met minerale glaswol is gemiddeld €20 tot €25 per vierkante meter. Deze spouwmuur isolatieprijs is exclusief btw, maar inclusief voorrij-, materiaal- en arbeidskosten. Belangrijk om te melden is dat er subsidiemogelijkheden zijn voor spouwmuurisolatie, wat het financieel aantrekkelijker maakt. Met name als dit samengaat met andere duurzame woningaanpassingen.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoe werkt het isoleren met minerale glaswol

De wol-vlokken worden aangebracht met een slang die via boorgaten in de muur de spouw kan bereiken. Deze wol wordt aangebracht met een slang die via boorgaten in de muur de spouw kan bereiken. Het product gaat eerst door een shredder en wordt daarna ingespoten. Dit vormt een snel een stevig geheel binnen in de spouw. Hieronder volgen de stappen die worden gevolgd bij het plaatsen van minerale glaswol vlokken in een spouwmuur:

Voordelen van isoleren met minerale glaswol

  • Uitstekende isolatiewaarde
  • Brandklasse A1 (niet brandbaar)
  • Dampdoorlatend
  • Waterafstotend
  • Wordt verwerkt zonder lijm
  • Geen uitzakking na verloop van jaren
  • Binnen 1 dag aangebracht
  • 10 jaar garantie

Minerale glaswol de terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd voor minerale glaswol ligt tussen de 1 en 4 jaar. Wanneer de gasprijzen hoog zijn en er gebruik wordt gemaakt van subsidies, kan deze periode zelfs nog korter zijn. Echter, de exacte besparing en de daadwerkelijke terugverdientijd variëren en zijn gebaseerd op verschillende factoren zoals de gezinssamenstelling, het verwarmingsgedrag en uiteraard de actuele gasprijs.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor Minerale glaswol isolatie

Bij Adviesgroep Oost hebben we een uitgebreid assortiment aan isolatiematerialen, waaronder minerale glaswol. Overweeg je minerale glaswol als isolatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis adviesgesprek. Een van onze deskundigen komt graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen over het isoleren met minerale glaswol

Als Adviesgroep Oost, dé expert in minerale glaswol isolatie, ontvangen we regelmatig vragen over dit isolatiemateriaal als materiaal voor spouwmuurisolatie. Hieronder beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen.

Wat zijn de voordelen van minerale glaswol voor spouwmuurisolatie?

Dit isolatiemateriaal staat bekend om zijn uitstekende thermische en akoestische isolatie-eigenschappen. Het is een lichtgewicht materiaal, wat de installatie vergemakkelijkt, en het past zich goed aan de onregelmatigheden van de spouwmuur aan. Daarnaast is dit product vochtbestendig en niet vatbaar voor schimmelgroei, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat en de duurzaamheid van je woning.

Is minerale glaswol veilig voor de gezondheid en het milieu?

Ja, dit type materiaal is veilig voor zowel de gezondheid als het milieu. Het is vervaardigd uit gerecyclede materialen en is volledig recyclebaar, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt. Bovendien zijn moderne glaswolproducten vrij van schadelijke chemicaliën en stoffen, waardoor ze geen gezondheidsrisico vormen tijdens of na de installatie.

Hoe lang gaat minerale glaswol isolatie mee en is het onderhoudsvrij?

Dit type isolatiemateriaal is een zeer duurzaam. Het heeft een lange levensduur, vaak gelijk aan de levensduur van het gebouw zelf. Een bijkomend voordeel is dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Glaswol behoudt zijn isolerende eigenschappen over de jaren heen, zonder significante verzakking of degradatie, waardoor het een zeer kosteneffectieve oplossing is op lange termijn.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie