Minerale glaswol

Minerale glaswol

Minerale glaswol spouwmuurisolatie

Minerale glaswol staat bekend als een vooraanstaand isolatiemateriaal, samengesteld uit gerecycled glas en puur zand. Deze combinatie maakt het niet alleen een duurzaam isolatiemateriaal, maar verleent het ook superieure akoestische dempingseigenschappen – een ware uitkomst voor woningen nabij drukke wegen of in geluidsoverlastgevoelige gebieden. Bij toepassing wordt de glaswol onder hoge druk in de spouw geblazen, wat resulteert in een stabiele, egale isolatielaag die niet aan verzakking onderhevig is. Behalve thermische isolatie, excelleert glaswol in het bieden van akoestische isolatie. Op deze pagina ontdek je meer over de unieke kenmerken en voordelen van minerale glaswol.

Minerale glaswol

Wat is Minerale glaswol

Minerale glaswol onderscheidt zich als een robuust en veelzijdig isolatiemateriaal, voortgebracht uit de combinatie van gerecycled glas en zuiver zand. Deze oorsprong draagt bij aan zijn duurzaamheidsprofiel. Een uniek kenmerk van glaswol is de uitstekende akoestische demping, waardoor het een ideale oplossing is voor woningen die gelegen zijn in lawaaierige gebieden. Bij de installatie wordt glaswol onder hoge druk in de spouw geblazen, wat een consistente en uniforme isolatielaag creëert die zijn vorm behoudt. Buiten zijn thermische eigenschappen, biedt glaswol ook een superieure geluidsisolatie, ideaal voor het tegengaan van geluidsoverlast.

Waarom isoleren Minerale glaswol

Minerale wol, waaronder rotswol en glaswol, is een veelzijdig isolatiemateriaal dat eenvoudig te verwerken is en tal van voordelen biedt. De warmtegeleidingscoëfficiënt varieert tussen 0,030 en 0,040 W/mK, wat het tot een populair isolatiemateriaal maakt. Daarnaast is de vezelmatstructuur van minerale wol perfect voor geluidsisolatie doordat het luchtbeweging hindert en daardoor geluid optimaal absorbeert. Een andere belangrijke eigenschap is de brandveiligheid; omdat het is gemaakt van glas of steen, is minerale wol onbrandbaar, wat bijdraagt aan de brandveiligheid van gebouwen. Milieubewustheid is ook een kenmerk van minerale wol: het is een duurzaam materiaal, vrij van chemische bestanddelen, gemaakt van natuurlijke grondstoffen, en volledig recycleerbaar, terwijl het zijn isolerende eigenschappen behoudt. Ten slotte biedt het weerstand tegen vocht, schimmels en bacteriën en heeft het een vochtregulerende werking, waardoor waterdamp er gemakkelijk uit kan verdampen.

Prijs spouwmuurisolatie met Minerale glaswol

De prijs van een spouwmuur isoleren met minerale glaswol is gemiddeld €20 tot €25 per vierkante meter. Deze prijs is exclusief btw, maar inclusief voorrij-, materiaal- en arbeidskosten. Belangrijk om te melden is dat er subsidiemogelijkheden zijn voor spouwmuurisolatie, wat het financieel aantrekkelijker maakt. Met name als dit samengaat met andere duurzame woningaanpassingen.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Isolatie is maatwerk. Vraag ons gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis optimaal kunt isoleren. Onze ervaren adviseur helpt je met deskundig advies en de beste isolatiemogelijkheden voor jouw woning.

Hoe werkt het isoleren met minerale glaswol

De wol-vlokken worden aangebracht met een slang die via boorgaten in de muur de spouw kan bereiken. Deze wol wordt aangebracht met een slang die via boorgaten in de muur de spouw kan bereiken. Het product gaat eerst door een shredder en wordt daarna ingespoten. Dit vormt een snel een stevig geheel binnen in de spouw. Hieronder volgen de stappen die worden gevolgd bij het plaatsen van minerale glaswol vlokken in een spouwmuur:

Voordelen van isoleren met minerale glaswol

  • Uitstekende isolatiewaarde
  • Brandklasse A1 (niet brandbaar)
  • Dampdoorlatend
  • Waterafstotend
  • Wordt verwerkt zonder lijm
  • Geen uitzakking na verloop van jaren
  • Binnen 1 dag aangebracht
  • 10 jaar garantie

Minerale glaswol de terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd voor minerale glaswol ligt tussen de 1 en 4 jaar. Wanneer de gasprijzen hoog zijn en er gebruik wordt gemaakt van subsidies, kan deze periode zelfs nog korter zijn. Echter, de exacte besparing en de daadwerkelijke terugverdientijd variëren en zijn gebaseerd op verschillende factoren zoals de gezinssamenstelling, het verwarmingsgedrag en uiteraard de actuele gasprijs.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor Minerale glaswol isolatie

Bij Adviesgroep Oost hebben we een uitgebreid assortiment aan isolatiematerialen, waaronder minerale glaswol. Overweeg je minerale glaswol als isolatie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis adviesgesprek. Een van onze deskundigen komt graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons