EPS Parels spouwmuurisolatie

EPS Parels spouwmuurisolatie

EPS parels voor spouwmuur isolatie

EPS parels zijn populair voor de isolatie van buitenmuren. Als je huis is gebouwd tussen 1930 en 1980, zijn deze HR++ isolatiekorrels een uitstekende keuze. Ze zijn vochtbestendig en kostenefficiënt. Door deze EPS korrels via de buitenwand in de spouwmuur te plaatsen, ervaar je minimale hinder. De werkzaamheden zijn doorgaans binnen een dagdeel voltooid.

Isolatie EPS parels

Wat zijn EPS parels?

EPS isolatieparels zijn kleine bolletjes die voor 95% bestaan uit stilstaande lucht, wat een uitstekende isolerende werking biedt. Ze houden minimaal vocht vast, waardoor ze zeer geschikt zijn voor buitenmuren. De opvallende grijze kleur, dankzij het grafiet, zorgt ervoor dat ze 20% effectiever isoleren dan de gebruikelijke witte parels. Het kiezen van EPS isolatieparels staat gelijk aan kiezen voor topkwaliteit isolatie.

Waarom isoleren met EPS isolatieparels

Isoleren met EPS isolatieparels biedt tal van voordelen. Ze garanderen een uitstekende isolerende werking dankzij hun samenstelling, die voor 95% uit stilstaande lucht bestaat. De isolatieparels zijn vochtwerend, wat cruciaal is voor het behoud van een gezonde buitenmuur en het voorkomen van vochtschade. De unieke grijze kleur, afkomstig van het grafiet, zorgt niet alleen voor dat ze er mooi uitzien, maar verhoogt ook hun isolatievermogen met 20% in vergelijking met standaard isolatiematerialen. EPS isolatieparels zijn dus een slimme en duurzame keuze voor wie zijn woning of pand wil isoleren en energiezuinig wil maken.

Prijs spouwmuurisolatie met EPS isolatieparels

De kostprijs voor spouwmuurisolatie varieert op basis van enkele factoren zoals de spouwdikte, totale oppervlakte, toegankelijkheid en het type isolatiemateriaal. Bij het kiezen van EPS-korrels ligt de prijs gemiddeld tussen € 20 en 25 per m², exclusief btw. Concreet betekent dit voor verschillende woningtypes: € 1.940 tot 2.425 voor een rijwoning met 97 m², € 2.140 tot 2.675 voor een halfopen bebouwing van 107 m², en voor een vrijstaande woning met 140 m² varieert de prijs tussen € 2.800 en 3.500.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoe werkt het isoleren met EPS isolatieparels

Het aanbrengen van EPS parels gebeurt met precisie en zorg. Via minutieuze boorgaatjes in het voegwerk worden deze parels volgens een specifiek patroon ingebracht om de spouwmuur optimaal te vullen. Voordat ze hun plek vinden, krijgen ze een behandeling met een speciale lijm via een nauwkeurig computergestuurd systeem. Dit waarborgt de juiste hoeveelheid lijm en zorgt ervoor dat de parels stevig op hun plek blijven zitten, waardoor ze niet kunnen verschuiven. Na de volledige behandeling worden de boorgaatjes vakkundig en in de oorspronkelijke kleur hersteld, waardoor het nagenoeg onzichtbaar is dat we aan de slag zijn geweest. Indien de kruipruimte extra ventilatie nodig heeft, rusten we deze uit met ventilatieroosters voor optimale luchtcirculatie.

Spouwmuurisolatie met EPS parels

De keuze voor EPS isolatieparels voor spouwmuurisolatie komt met een reeks voordelen. Naast de uitstekende isolatiewaarde zijn deze parels vochtwerend en dus ideaal voor het isoleren van buitenmuren. Hun unieke grijze kleur, dankzij grafiet, verbetert de isolatiecapaciteit met zo’n 20% in vergelijking met standaard witte parels. Dit maakt EPS parels een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om zijn woning te isoleren.

Voordelen van isoleren met EPS isolatieparels

  • Zeer waterbestendig
  • Dampdoorlatend
  • Ook geschikt voor fijn voegwerk
  • Goede isolatiewaarde

Nadelen van isoleren met EPS isolatieparels

  • Minder geluiddempend dan andere isolatiematerialen zoals glaswol, dit kan als een nadeel worden ervaren wanneer je aan een drukke doorgaande weg woont.
  • Een van de andere nadelen van EPS parels KAN de verlijming van de EPS isolatieparels zijn. De lijmsoort bepaalt voor een groot deel het succes met de spouwmuurisolatie met parels. 

EPS isolatieparels de terugverdientijd

Gemiddeld heb je de investering in deze soort spouwmuurisolatie al binnen 1-3 jaar terugverdiend! Natuurlijk is dit een schatting. Jouw daadwerkelijke besparing hangt af van zaken zoals je stookgedrag, de samenstelling van je gezin en natuurlijk de huidige gasprijzen. Door een subsidie aan te vragen, kun je de terugverdientijd mogelijk nog verder verkorten.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor EPS isolatieparels

Bij Adviesgroep Oost hebben we diverse isolatieoplossingen in ons assortiment, waaronder de EPS isolatieparels. Deze parels staan bekend om hun voortreffelijke isolatiecapaciteit, waarmee je de energie-efficiëntie van elk gebouw aanzienlijk kunt verhogen. Bovendien zijn ze vocht- en schimmelbestendig en hebben ze brandvertragende eigenschappen, wat bijdraagt aan de veiligheid van je pand. Mocht je overwegen om te isoleren, dan staan we je graag vrijblijvend bij om de beste keuze voor jouw situatie te bepalen.

Het is mogelijk dat EPS isolatieparels niet de ideale match zijn voor jouw woning. Tijdens een gratis adviesgesprek komt onze adviseur graag bij je langs om te beoordelen welk materiaal het meest geschikt is. Naast EPS isolatieparels bieden we ook andere isolatieoplossingen aan zoals Neopixels, Enverifoam, Knauf Supafil of Aminotherm isolatie.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie