Aminotherm spouwmuurisolatie

Aminotherm spouwmuurisolatie

Aminotherm spouwmuurisolatie

Isoleren met Aminotherm spouwmuurisolatie is een topkeuze binnen de wereld van spouwmuurisolatie. Dit isolatieschuim, dat ideaal is voor zowel het isoleren van nieuwe spouwmuren als het herstellen van oude, staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde en naadloze aansluiting. Hierdoor worden alle naden en kieren in de spouw effectief gedicht. Vaak is je woning al binnen een dagdeel geïsoleerd. Ben je nieuwsgierig of Aminotherm de juiste keuze is voor jouw huis? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan!

PU schuim isolatie

Wat is Aminotherm

Aminotherm doet qua textuur denken aan scheerschuim en fungeert als een efficiënt isolatiemateriaal. Het betreft een vloeibaar, opencellig isolatieschuim van Duitse makelij, specifiek bedoeld voor spouwmuurisolatie. Dankzij recente innovaties heeft dit schuim een indrukwekkende isolatiewaarde weten te bereiken. Via subtiele openingen in het voegwerk wordt Aminotherm in de spouw geïnjecteerd, waar het vervolgens opschuimt en zich gelijkmatig verspreidt. De vloeibare aard zorgt ervoor dat het schuim alle hoekjes en kieren bereikt, waaronder bij kozijnen en dakranden.

Waarom isoleren Aminotherm

Er zijn diverse redenen die Aminotherm onderscheiden. Allereerst is het materiaal dampopen, wat zorgt voor een constante en behaaglijke temperatuur in je woning. Daarbij heeft Aminotherm vochtwerende eigenschappen, waardoor vochtdampen moeiteloos de woning verlaten en de kans op vocht- en schimmelproblemen vermindert. De uitstekende dichtheid van het schuim zorgt ervoor dat elke kier en holte in de spouwmuur volledig wordt opgevuld, resulterend in een hoge isolatiewaarde. Het mooie is dat dit allemaal wordt bereikt zonder het gebruik van schadelijke chemische stoffen. Bovendien is Aminotherm bijzonder geschikt voor het isoleren van smallere spouwen. Kortom, voor een gezond en goed geïsoleerd huis is Aminotherm een uitstekende keuze.

Prijs spouwmuurisolatie met Aminotherm

Het kiezen voor Aminotherm als isolatiemateriaal komt neer op een investering van gemiddeld €25 tot €30 per vierkante meter. Deze prijs is all-inclusive, met btw, materiaal- en arbeidskosten. Het is goed om te weten dat er al enige tijd subsidiemogelijkheden bestaan voor spouwmuurisolatie, zeker wanneer dit gecombineerd wordt met andere duurzame woningverbeteringen. Voor spouwmuurisolatie is een subsidie per vierkante meter beschikbaar, mits de te isoleren oppervlakte ligt tussen de tien en 170 vierkante meter. Hierbij is het essentieel dat de Rd-waarde minimaal 1.1m² K/W bedraagt. Een duurzame keuze die ook financieel aantrekkelijk kan zijn!

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoe werkt het isoleren met Aminotherm schuim

Aminotherm wordt nauwkeurig in de spouw aangebracht door middel van kleine gaatjes in het voegwerk. Eenmaal in de spouw zet Aminotherm uit en verspreidt het zich volledig, zodat zelfs de moeilijkst bereikbare hoekjes worden opgevuld. Dit zorgt voor een naadloze aansluiting bij kozijnen en dakranden. De gaatjes in het voegwerk worden vervolgens zorgvuldig gedicht. Indien nodig, kunnen er ook ventilatieroosters in de kruipruimte worden geplaatst om voldoende ventilatie te garanderen.

Voordelen van isoleren met Aminotherm

  • Ideaal voor dunne spouwmuren
  • Sluit alle naden perfect af
  • Waterresistent
  • Geen ingrijpende procedure nodig

Nadelen van isoleren met Aminotherm

Een nauwgezette spouwinspectie is essentieel om problemen met Aminotherm te voorkomen. Niet opgemerkte spouwvervuiling kan namelijk problemen veroorzaken. Als een vervuilde muur toch wordt gevuld met Aminotherm of een ander isolatiemateriaal, resulteert dit op sommige plaatsen in een gebrek aan isolatie, wat vochtproblemen kan veroorzaken. Bovendien is het belangrijk om eventuele open spouwverbindingen, zoals grote kieren naast kozijnen, vooraf af te dichten. Anders kan het schuim via deze openingen het huis binnenstromen, wat een ongewenste situatie creëert. Het is opmerkelijk dat problemen met Aminotherm vaak niet ontstaan door het schuim zelf, maar door menselijke vergissingen.

Aminotherm de terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd voor Aminotherm isolatieschuim ligt tussen de 1 en 3 jaar. Wanneer de gasprijzen hoog zijn en er gebruik wordt gemaakt van subsidies, kan deze periode zelfs nog korter zijn. Echter, de exacte besparing en de daadwerkelijke terugverdientijd variëren en zijn gebaseerd op verschillende factoren zoals de gezinssamenstelling, het verwarmingsgedrag en uiteraard de actuele gasprijs.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor Aminotherm spouwmuurisolatie

Bij Adviesgroep Oost bieden we verschillende isolatiematerialen aan, waaronder Aminotherm isolatie. Aminotherm staat bekend om zijn uitstekende isolatie-eigenschappen waardoor je de energie-efficiëntie van je pand aanzienlijk kunt verbeteren. Het is niet alleen effectief in isolatie, maar het materiaal is ook bestand tegen vocht en schimmel en heeft brandvertragende kenmerken die bijdragen aan de veiligheid van je gebouw. Overweeg je te isoleren? We adviseren je graag vrijblijvend over de beste isolatieoplossing voor jouw situatie.

Hoewel Aminotherm vele voordelen biedt, kan het zijn dat het niet de optimale keuze is voor jouw specifieke woning. Tijdens een gratis adviesgesprek beoordeelt onze adviseur welke isolatiemethode het beste aansluit bij jouw behoeften. We hebben naast Aminotherm ook andere opties zoals HR++ isolatieparels.

Adviesgroep Oost jouw partner in Aminotherm spouwmuurisolatie

Wanneer je opzoek bent naar Aminotherm spouwmuurisolatie, helpen wij je graag. Van advies tot uitvoer alles onder een dak. Compleet ontzorgd dus!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, kozijnen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs van Adviesgroep Oost komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Wij ontzorgen je volledig van A tot Z en stellen samen een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 19.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie