Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een snelle, gemakkelijke en betaalbare oplossing om je huis beter te isoleren. Het biedt vele voordelen, zoals een warmer huis in de winter, een koeler huis in de zomer en een lagere energierekening. Spouwmuurisolatie is vooral gunstig voor oudere voor 1980 woningen en kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Gemiddeld verdien je de investering in spouwmuurisolatie binnen enkele jaren terug.

Je hebt wellicht gehoord van termen zoals gevelisolatie, muurisolatie, buitenmuurisolatie of wandisolatie, en spouwmuurisolatie valt onder dezelfde categorieën.

Muur boring voor isolatiemeting

Soorten Spouwmuurisolatie

Misschien denk je nu: “Ik wil mijn spouwmuur isoleren met de beste spouwmuurisolatie. Maar wat is het beste materiaal?” Het antwoord is niet eenduidig. Het hangt af van je woning en je wensen. Er is een breed scala aan isolatiematerialen om uit te kiezen. We zullen je voorzien van passend advies en helpen bij het vinden van de beste partij voor jouw spouwmuurisolatie. Enkele veelgebruikte materialen zijn EPS isolatieparels, minerale glaswol en isolatieschuim.

Voordelen spouwmuurisolatie

Je woning isoleren met spouwmuurisolatie biedt een breed scala aan voordelen. Het is een investering die zeer de moeite waard is. Als je ervoor kiest om je spouwmuur te laten isoleren, kun je profiteren van diverse voordelen, zoals:

  • Een warmer huis in de zomer, een koeler huis in de winter
  • Je bespaart veel op je energierekening
  • Waardestijging van je woning

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Isolatie is maatwerk. Vraag ons gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis optimaal kunt isoleren. Onze ervaren adviseur helpt je met deskundig advies en de beste isolatiemogelijkheden voor jouw woning.

Wanneer is spouwmuurisolatie intressant?

Als je een huis hebt dat na 1930 is gebouwd, heb je hoogstwaarschijnlijk spouwmuren. Dit is goed nieuws, want dat betekent dat je in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie. Als jouw huis echter vóór 1930 is gebouwd en dus geen spouwmuren heeft, moet je op een andere manier aan muurisolatie denken. Dit kan gerealiseerd worden door het plaatsen van voorzetwanden binnenin het huis of door het isoleren van de buitengevel.

Heb je een woning die na 1980 is gebouwd? Dan is er waarschijnlijk al spouwmuurisolatie aangebracht tijdens de bouw. Maar vaak is de isolatiewaarde nog beperkt. Als er genoeg ruimte in de spouw is, is het een goed idee om deze met na isolatie een upgrade te geven.

Hoe we spouwmuur isolatie aanbrengen

Een adviseur van ons begint altijd met een grondige beoordeling om vast te stellen of zowel de spouwmuur als de gevel geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Als blijkt dat isolatie een geschikte optie is, worden de volgende stappen gevolgd:

  1. Er worden kleine gaatjes geboord in de voegen, en wel in een patroon dat verspringt.
  2. Via deze geboorde gaatjes wordt isolatiemateriaal in de spouwmuur geblazen of gegoten.
  3. Vervolgens worden de gaatjes zorgvuldig gedicht met voegmateriaal in de juiste kleur, waardoor het bijna onmerkbaar is dat er werkzaamheden hebben plaatsgevonden.
  4. In situaties waar er onvoldoende ventilatie in de kruipruimte is, voorziet Adviesgroep Oost in de installatie van ventilatieroosters.

Het aanbrengen van muurisolatie verloopt dus snel en eenvoudig zonder de noodzaak tot sloopwerk. De klus wordt doorgaans binnen één dagdeel afgerond, met minimaal ongemak voor de bewoners. Bovendien vergt het geïsoleerde spouwmuren vrijwel geen onderhoud.

Na isoleren spouwmuur

Als je overweegt je spouwmuur na isoleren, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten om in gedachten te houden. Het begint allemaal met een grondige inspectie om toekomstige vochtproblemen te voorkomen. Zorg ervoor dat de spouw schoon is en vrij van vuil en cementresten voor een effectieve isolatie. De dikte van de spouw is ook van groot belang; een optimale breedte van 4 cm of meer wordt als ideaal beschouwd. Zorg ervoor dat het gevelwerk intact is, zonder barsten; herstel het eerst voordat je gaat isoleren. In sommige gevallen kan blootstelling aan wind impregneren noodzakelijk maken om vochtproblemen te voorkomen. Adviesgroep Oost staat klaar om te helpen bij spouwmuurisolatie na isoleren.

Kosten spouwmuurisolatie

De kosten voor spouwmuurisolatie kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van diverse factoren, zoals de omvang van jouw pand, het gekozen type isolatiemateriaal en de complexiteit van de installatie. Het isoleren van jouw spouwmuur kan echter op de lange termijn leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten en een verhoogd woongemak. Wil je graag meer uitgebreide informatie ontvangen over de kosten van spouwmuurisolatie en hoe deze zich verhouden tot de voordelen? Aarzel dan niet om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. Een van onze adviseurs staat klaar om je hier verder over te informeren.

Spouwmuurisolatie materialen

De keuze van isolatiemateriaal voor spouwmuren is cruciaal, gezien elk materiaal specifieke voordelen heeft afhankelijk van de situatie. Bij ons kunt u terecht voor een breed scala aan opties. HR++ parels blinken uit in thermische efficiëntie en zijn daarbij bijzonder duurzaam. PU isolatie, een soort polyurethaan schuim, staat bekend om zijn vermogen om elke ruimte naadloos af te dichten, wat resulteert in een superieure isolatiewaarde. Minerale glaswol, afgeleid van natuurlijke grondstoffen, biedt niet alleen geweldige thermische isolatie, maar heeft ook uitmuntende akoestische eigenschappen. En dan is er nog Aminotherm, een avant-gardistisch vloeibaar isolatieschuim dat keer op keer indruk maakt met zijn prestaties. Deze diversiteit in isolatiematerialen stelt ons in staat om voor elke woning en elke situatie de meest optimale isolatieoplossing aan te bevelen.

Adviesgroep Oost jou partner voor spouwmuurisolatie

Overweeg je spouwmuurisolatie? Het isoleren van de spouwmuur is het beste om te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Laat jouw gegevens achter bij Adviesgroep Oost en wij gaan met jouw vraag aan de slag. We zorgen ervoor dat je offertes ontvangt van verschillende deskundige bedrijven. De uiteindelijke keuze is aan jou. Uiteraard kunnen we je helpen met passend advies om de beslissing gemakkelijker te maken.

Heb je na het lezen van deze informatie over spouwmuurisolatie nog vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. De adviseurs van Adviesgroep Oost staan klaar om je te helpen en van dienst te zijn.

Spouwmuurisolatie offerte, vraag hem vrijblijvend aan!

Bij Adviesgroep Oost kun je eenvoudig een offerte voor spouwmuurisolatie aanvragen. Omdat elk huis uniek is, raden wij af om prijzen rechtstreeks toe te passen op jouw situatie. Wij nemen de tijd om jouw situatie te begrijpen en bieden niet alleen een prijs voor de isolatie, maar ook advies. We analyseren jouw woning, beoordelen de kwaliteit van de buitenmuur en vragen naar eventuele bestaande problemen. Een goed geïsoleerde spouwmuur begint met een grondig begrip van de situatie. Daarom nemen we graag de tijd voor je. Neem contact op of vraag direct een offerte aan voor spouwmuurisolatie.

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Kunnen alle spouwmuren geïsoleerd worden?

Of jouw woning of gebouw geschikt is voor spouwmuurisolatie hangt af van verschillende factoren. Het bouwjaar is vooral belangrijk. Bij oudere huizen van vóór 1920 is er vaak geen spouw aanwezig omdat er destijds enkelsteens werd gebouwd.

Woningen en gebouwen uit de jaren 80 zijn meestal tijdens de bouw geïsoleerd. Echter kan deze isolatie verouderd of onvolledig zijn, waardoor het aan te raden is om na-isolatie te overwegen. In veel gevallen wordt UF-schuim gebruikt in huizen uit de jaren 80, maar na verloop van tijd kan dit schuim broos worden en isolatiewaarde verliezen. In dat geval moet de oude isolatie verwijderd en vervangen worden door nieuwe spouwmuurisolatie.

Bij woningen van de jaren 90 en jonger is er vaak nog goede isolatie aanwezig. Twijfel je over de mogelijkheden voor jouw woning of gebouw? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Is er subsidie beschikbaar?

Voor het isoleren van jouw gebouw of woning is er de ISDE-subsidie op isolatie beschikbaar. De volledige naam van deze subsidie is de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je in 2022 te investeren in twee energiebesparende maatregelen. Vanaf 2023 geldt er ook een subsidie voor één maatregel, met terugwerkende kracht vanaf april 2022.

Wil je zeker weten of je in aanmerking komt voor subsidie? De adviseurs van Adviesgroep Oost kunnen je hier meer informatie over geven. Bij het aanvragen bij verschillende partijen zullen we altijd rekening houden met de subsidiefactor.

Wat is het beste om spouwmuur te isoleren?

De meest geschikte opties hiervoor omvatten EPS-parels en glaswol, die vervaardigd zijn van gerecyclede materialen. PUR-schuim kan minder milieuvriendelijk zijn vanwege de toevoeging van HFK’s (fluorkoolwaterstoffen), daarom vermijden veel isolatiebedrijven het, tenzij het HFK-vrij is.

Is spouwmuurisolatie verstandig?

Spouwmuurisolatie kan zeker als een verstandige keuze worden beschouwd. Het voornaamste voordeel van spouwmuurisolatie is de aanzienlijke besparing die het kan opleveren in stookkosten. Met name bij tussenwoningen kan deze isolatiemethode resulteren in een jaarlijkse energiebesparing van gemiddeld tot wel €260*, wat aanzienlijk is voor de gemiddelde huishoudbudgetten. Deze financiële besparing geeft huiseigenaren de mogelijkheid om hun geld elders te besteden, wellicht aan andere verbeteringen aan het huis of aan meer comfort en luxes. Afgezien van de financiële voordelen draagt spouwmuurisolatie ook bij aan een vermindering van de ecologische voetafdruk, doordat het energieverbruik wordt verminderd. Bovendien verbetert de isolatie de thermische efficiëntie van de woning, waardoor het binnenklimaat comfortabeler wordt en temperatuurschommelingen worden verminderd. Dit kan leiden tot een verbeterde levenskwaliteit voor de bewoners. Kortom, het investeren in spouwmuurisolatie biedt niet alleen directe financiële voordelen, maar ook langetermijnvoordelen op het gebied van duurzaamheid, comfort en energie-efficiëntie.

*De exacte besparingen kunnen variëren op basis van factoren zoals de grootte van de woning, de locatie en het huidige energieverbruik.

Adviesgroep Oost jouw deskundige partner op gebied van spouwmuurisolatie

Adviesgroep Oost: dé isolatie-expert in jouw regio! Van spouwmuurisolatie tot aan dakisolatie bieden wij deskundig advies en ontzorgen je van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een comfortabel binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen.

Onze isolatie diensten

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons