Na isolatie dak

Na isolatie dak

Dak naisoleren

Bij naisolatie van een dak voegt u extra isolatie toe aan een bestaand dak. Dit kan nodig zijn wanneer de huidige isolatie de hedendaagse dakisolatienormen niet haalt, wanneer er geen isolatie aanwezig is, of als onderdeel van een renovatie van een gebouw. De specifieke methode voor naisolatie hangt af van het soort dak: de aanpak voor een hellend dak verschilt van die voor een plat dak. In de volgende uitleg zullen we de diverse methoden voor elk type dak nader toelichten.

Zonnepanelen uitleg op locatie

Voordelen van een dak naisoleren

Na-isolatie van een dak brengt talrijke voordelen met zich mee. Door uw woning of gebouw na te isoleren, zult u een aanzienlijke verbetering in het comfortniveau ervaren. Goede isolatie zorgt ervoor dat het gebouw in de winter de warmte efficiënter vasthoudt en in de zomer de hitte langer buiten houdt. Maar de voordelen van na-isolatie reiken verder dan alleen comfortverhoging:

 1. Het vermindert warmteverlies met tot wel 70%;
 2. Het leidt tot besparingen op de energiekosten voor de gebruikers van het pand;
 3. De investering behoudt zijn waarde over de tijd;
 4. Het draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot;
 5. Het zorgt ervoor dat u voldoet aan de nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van isolatie.
Dakisolatie uitleg

De isolatienorm voor Daken

De Rc-waarde (Resistance Construction) is de maatstaf voor het isolerend vermogen van een dak. Voor nieuwe daken ligt deze waarde op 6.3 m2K/W, terwijl voor gerenoveerde daken een minimum van 2.1 m2K/W vereist is. Een hogere Rc-waarde betekent een betere isolatie en minder warmteverlies.

Adviseur aan het woord

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Kosten naisolatie dak

Het na-isoleren van een schuin dak brengt kosten met zich mee die sterk kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en de complexiteit van het dak. Over het algemeen liggen de gemiddelde prijzen voor deze vorm van isolatie, inclusief alle benodigde materialen, de arbeidskosten en de btw, tussen de €20 en €60 per vierkante meter. Deze kosten variatie is echter sterk afhankelijk van de specifieke omstandigheden en keuzes.

Factoren die de prijs beinvloeden

 1. Type Isolatiemateriaal De keuze van isolatiemateriaal speelt een grote rol in de totale kosten. Materialen zoals glaswol, steenwol, en isolatieplaten hebben verschillende prijspunten en isolatiewaarden.
 2. Complexiteit van het Dak: Daken met meerdere niveaus, dakkapellen, of ongebruikelijke vormen kunnen hogere kosten met zich meebrengen vanwege de toegenomen moeilijkheidsgraad bij de installatie.
 3. Bereikbaarheid van het Dak: De toegankelijkheid van het dak voor de werklieden en hun materiaal kan ook van invloed zijn op de kosten. Een dak dat moeilijk bereikbaar is, kan leiden tot hogere arbeidskosten.
 4. Arbeidskosten: Deze kunnen variëren afhankelijk van de regio en de expertise van de aannemer of het isolatiebedrijf. Gespecialiseerde bedrijven kunnen soms hogere tarieven vragen, maar bieden mogelijk ook betere garanties en afwerking.
 5. Dikte en R-waarde van de Isolatie: De dikte van het isolatiemateriaal en de bijbehorende R-waarde (een maat voor de weerstand tegen warmteoverdracht) beïnvloeden de prijs. Een hogere R-waarde betekent betere isolatie, maar vaak ook een hogere prijs.
 6. Extra Werkzaamheden: Eventuele bijkomende werkzaamheden, zoals het repareren van beschadigingen aan het dak of het aanbrengen van een dampremmende laag, kunnen de kosten verder opdrijven.

Het is altijd raadzaam om een adviesgesprek aan te vragen om een goed beeld te krijgen van de kosten die specifiek voor jouw project van toepassing zijn.

Het na-isoleren van een plat dak

De kosten van na-isolatie van een plat dak

De kosten voor het na-isoleren van een plat dak zijn over het algemeen hoger dan bij een schuin dak, waarbij de specifieke prijzen afhankelijk zijn van verschillende factoren. Deze factoren omvatten de gekozen methode van isolatie en het type dakconstructie, zoals een warm, omgekeerd of koud dak. De prijzen voor het na-isoleren van een plat dak variëren meestal tussen de €30 en €110 per vierkante meter, afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden en de gekozen materialen.

Na-Isolatie van de buitenkant

Een van de methodes voor na-isolatie is het isoleren van de buitenkant van het dak. Bij een warm dak wordt de isolatie direct bovenop de dakbedekking geplaatst. Deze methode heeft als voordeel dat het uitzetting en krimp van het dak, veroorzaakt door temperatuurschommelingen, kan helpen voorkomen. Een alternatieve methode is het omgekeerde dak, waarbij de isolatie bovenop de bestaande dakbedekking wordt gelegd en vervolgens verzwaard met grind of tegels om het op zijn plaats te houden. Deze methode is bijzonder geschikt voor daken die regelmatig belopen worden of waarop men terrassen of tuinen wil aanleggen.

Van Binnenuit Isoleren

Een andere optie is de isolatie van binnenuit. Deze methode is vaak goedkoper dan het isoleren van de buitenkant, maar het heeft als nadeel dat de energiebesparing doorgaans lager is. Bij deze aanpak wordt isolatiemateriaal aan de binnenkant van het dakbeschot bevestigd. Dit kan een geschikte keuze zijn voor projecten met een beperkt budget of wanneer de buitenkant van het dak niet gemakkelijk toegankelijk is. Echter, het is belangrijk om te overwegen dat bij deze methode de kans op vochtproblemen en mindere isolatieprestaties groter kan zijn, afhankelijk van de staat en het type van het bestaande dak.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van na-isolatie van een dak?

Na-isolatie van een dak biedt meerdere voordelen, zoals verbeterde energie-efficiëntie, wat leidt tot lagere stookkosten. Het verbetert ook het binnenklimaat door een stabielere temperatuur en vermindert geluidsoverlast van buiten. Bovendien draagt het bij aan de waardeverhoging van uw woning en is het een milieuvriendelijke keuze.

Hoe lang duurt het om een dak na te isoleren?

De duur van het na-isolatieproject hangt af van de grootte en complexiteit van het dak. Over het algemeen duurt het isoleren van een standaard dak 1 tot 3 dagen. Bij complexere projecten kan dit langer duren.

Is er een subsidiemogelijkheid voor het na-isoleren van mijn dak?

a, er zijn vaak subsidiemogelijkheden beschikbaar voor isolatieprojecten. Dit varieert per gemeente en periode. Wij kunnen u helpen met de meest actuele informatie over subsidies en u assisteren bij de aanvraagprocedure.

De dakisolatie expert

Adviesgroep Oost: dé isolatie-expert in jouw regio! Van dakisolatie tot spouwmuurisolatie bieden wij deskundig advies en ontzorgen je van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een comfortabel binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen.

Adviseur adviseert over dakisolatie

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie