Na isolatie

Na isolatie

Na isolatie

Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen al goed geïsoleerd, maar oudere woningen hebben vaak een gebrekkige of onvoldoende isolatie. Het na-isoleren van deze woningen kan aanzienlijke energie- en kostenbesparingen opleveren. Het verbeteren van de isolatie zorgt ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden en dat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Dit heeft niet alleen een positief effect op het milieu, maar ook op de portemonnee van de huiseigenaar. Door het na-isoleren van oudere woningen kunnen bewoners genieten van een comfortabeler binnenklimaat en tegelijkertijd hun energierekening verlagen. Het is een investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient.

Impact zonnepanelen en isolatie in de meterkast

Mogelijkheden na-isoleren

Maak je woning energiezuiniger en verhoog het comfort met de diverse mogelijkheden van na-isolatie. Investeer in de toekomst en geniet van een lagere energierekening door het isoleren van je spouwmuur, het aanbrengen van gevelisolatie, het verbeteren van de dakisolatie en het isoleren van de vloer. Deze effectieve methodes verminderen warmteverlies, houden koude lucht buiten en zorgen voor een aangename temperatuur in huis. Bespaar niet alleen geld, maar maak ook een duurzame keuze voor het milieu. Ontdek de mogelijkheden en vraag een gratis isolatie offerte aan.

Vrijblijvend isolatie adviesgesprek thuis

Kosten na isolatie

Wil je jouw woning energiezuiniger maken en het comfort verhogen? Na-isolatie is dé oplossing! Kosten variëren, maar je kunt de volgende richtprijzen aanhouden: spouwmuurisolatie: €15-€30/m², gevelisolatie aan buitenzijde: vanaf €100/m² (incl. nieuwe gevelbekleding), dakisolatie aan binnenkant: vanaf €20/m², dakisolatie aan buitenzijde: vanaf €75/m² (incl. nieuwe dakbedekking), vloerisolatie: vanaf €20/m². Let op, prijzen zijn indicatief en afhankelijk van specifieke factoren. Vraag gratis een vrijblijvend offerte aan voor een nauwkeurige prijsopgave op maat.

Adviseur aan het woord

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Spouwmuur na-isolatie

Bij veel oudere woningen is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, ook wel de spouw, niet geïsoleerd. Als blijkt dat de spouw geschikt is voor na-isolatie, worden er gaten geboord in de gevel om isolatiemateriaal in de spouw te injecteren. Je hebt de keuze uit materialen zoals glaswolvlokken, EPS-parels of PUR-schuim.

Na de isolatiewerkzaamheden worden de gaten netjes gedicht, zodat er nauwelijks zichtbare sporen zijn. Voor meer informatie over het proces van spouwmuurisolatie en antwoorden op veelgestelde vragen kun je terecht in dit artikel.

Prijs: €15-€30 per m². Vraag hier jouw op maat gemaakte offertes voor spouwmuurisolatie aan.

Gevelisolatie – Isolatie van de muur aan de buitenzijde

Naast spouwmuurisolatie is het ook mogelijk om de muur aan de buitenzijde te isoleren. Hierbij wordt isolatiemateriaal (meestal harde isolatieplaten) aan de buitenkant van de muur aangebracht. Vervolgens wordt de isolatie afgewerkt met nieuwe gevelbekleding. Deze vorm van na-isolatie combineert isolatiewerkzaamheden met het vernieuwen van het uiterlijk van de gevel.

Als spouwmuur- of gevelisolatie niet mogelijk is, kun je er ook voor kiezen om de muur aan de binnenzijde te isoleren. Meestal is de binnenmuur echter al afgewerkt, en dit kan leiden tot verlies van binnenruimte. Daarom is deze methode minder aan te raden.

Prijs: Vanaf €100 per m². De prijzen kunnen snel oplopen, afhankelijk van de gekozen gevelafwerking. Vraag hier jouw op maat gemaakte offertes voor gevelisolatie aan.

Na-isolatie van het dak

Het na-isoleren van het dak is een slimme zet om warmteverlies te beperken. De specifieke werkwijze voor dakisolatie hangt af van het type dak (hellend of plat).

Dakisolatie kan zowel aan de binnen- als buitenzijde worden uitgevoerd. Dakisolatie aan de buitenzijde is wat complexer (en duurder) omdat de dakbedekking verwijderd moet worden om het isolatiemateriaal te kunnen plaatsen. Daarna moet de bedekking weer worden aangebracht of vernieuwd. Als het gaat om een onverwarmde zolder, is zoldervloerisolatie een interessant alternatief.

Prijs: Vanaf €20 per m² voor de isolatie van een hellend dak aan de binnenzijde, vanaf €75 per m² voor het verwijderen van de oude dakbedekking, isolatie aan de buitenzijde en het plaatsen van nieuwe dakbedekking. Vraag hier jouw op maat gemaakte offertes aan.

Vloerisolatie

Vloerisolatie kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd via de onderliggende kelder, waarbij de bestaande vloerafwerking intact blijft. Als je de vloer tussen twee bewoonde ruimtes isoleert, is het raadzaam om isolatiemateriaal te gebruiken met goede geluidsisolerende eigenschappen. Hiermee verminder je niet alleen warmteverlies, maar worden geluiden tussen de verdiepingen ook minder snel overgedragen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft materialen voor vloerisolatie. Denk bijvoorbeeld aan PUR-schuim, isolatiechape of harde isolatieplaten.

Prijs: Vanaf €20 per m². Vraag hier jouw op maat gemaakte offertes voor vloerisolatie aan.

Bespaar kosten met na-isolatie subsidies

Bespaar op kosten van na-isolatie met isolatiesubsidies De kosten van na-isolatie kun je na verloop van tijd terugverdienen via een lagere energierekening. De exacte terugverdientijd van isolatiewerkzaamheden hangt onder andere af van het type isolatie (dak, vloer, muur, enz.), het gekozen isolatiemateriaal en de isolatiedikte.

Dankzij isolatiesubsidies kun je de terugverdientijd van je investering aanzienlijk verkorten. Er zijn verschillende premies en financiële ondersteuningsmaatregelen beschikbaar voor verschillende vormen van na-isolatie. Uiteraard dien je te voldoen aan bepaalde voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Ontdek in dit artikel of je in aanmerking komt voor isolatiesubsidies en hoeveel de premies bedragen.

Voor na-isolatie is het raadzaam om een beroep te doen op ons. Zo ben je verzekerd van advies op maat, een juiste materiaalkeuze en een correcte uitvoering van de isolatiewerkzaamheden.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie