Wat is Kruipruimte isolatie?
Kruipruimte isolatie wordt vaak toegepast in Nederland vanwege het grote aantal woningen met vochtige kruipruimtes. Het komt regelmatig voor dat er zich een laag water bevindt in de kruipruimte onder uw woning. In dat geval is het raadzaam om te kiezen voor kruipruimte-isolatie of bodemisolatie. Een vochtige kruipruimte brengt namelijk diverse ongewenste gevolgen met zich mee, zoals gezondheidsproblemen, hinder en schade. Het isoleren van de kruipruimte biedt een betaalbare oplossing voor deze problematiek.

Wat kost kruipruimte isoleren?
Het antwoord op deze vraag kan niet eenduidig worden gegeven, aangezien het sterk afhankelijk is van verschillende factoren. De grootte van de kruipruimte, het doel van de isolatie en het materiaal waaruit de vloer is vervaardigd, spelen hierbij een cruciale rol. Daarnaast is de dikte van het gekozen isolatiemateriaal van belang. Hoe dikker het materiaal, des te hoger de isolatiewaarde, maar ook des te hoger de kosten.

Wat is de beste isolatie voor een kruipruimte?
De meest kostenefficiënte methode om de kruipruimte te isoleren is door isolatieplaten aan de onderkant van de vloer te plaatsen. Dit resulteert in optimale warmtebehoud en hogere energiebesparingen dan bij bodemisolatie. Of je nu kiest voor kunststof (bij betonvloeren) of minerale wol (bij houten vloeren), de minimale Rc-waarde moet 3,50 zijn, bij voorkeur zelfs 5,00. Bij minerale wol is een dikkere isolatielaag nodig dan bij PIR. EPS vereist ook een dikkere laag dan PIR-platen. Voor deze isolatiemethode is een minimale hoogte van 40-80 cm vereist. Als dit niet mogelijk is, biedt bodemisolatie een passende oplossing.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?
Isolatie is maatwerk. Vraag ons gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis optimaal kunt isoleren. Onze ervaren adviseur helpt je met deskundig advies en de beste isolatiemogelijkheden voor jouw woning.

Bodemisolatie of vloerisolatie: Welke keuze maak je?
Bij Adviesgroep Oost snappen we dat je misschien twijfelt over de juiste isolatie voor je kruipruimte. Kies je voor bodemisolatie of is vloerisolatie beter? Er zijn situaties waarin we een bepaald type kruipruimte-isolatie afraden. Hier zijn enkele richtlijnen die we volgen:
Heb je een droge kruipruimte die relatief hoog is (minimaal 50 cm)? Dan raden we bodemisolatie af en bevelen we vloerisolatie aan (een isolerende laag aan de onderzijde van je vloer). Voor deze omstandigheden is vloerisolatie het meest effectief. Heb je een zeer vochtige kruipruimte? Zie je tekenen van opstijgend vocht of schimmel? Dan is bodemisolatie de beste keuze. Deze aanpak richt zich direct op de oorzaak: de bodem. Bodemisolatie heeft zich in zulke situaties al jarenlang bewezen!
Is het isoleren van je kruipruimte iets voor jouw huis?
Denk je aan kruipruimte-isolatie voor je woning? Als je de volgende symptomen herkent, raden we je aan een adviesgesprek waar we ook je kruipruimte gratis inspecteren.
Is bodemisolatie geschikt voor houten vloeren?
Het isoleren van een houten vloer vraagt speciale aandacht. Bodemisolatie is perfect voor houten vloeren, vooral als de kruipruimte vochtig is. Deze isolatie voorkomt dat vocht in het hout trekt, waardoor houtrot en schimmelvorming worden tegengegaan.
Kruipruimte isolatie: Wat zijn de kosten?
Wat kost bodemisolatie of kruipruimte isolatie voor jouw huis? De kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de bereikbaarheid van de kruipruimte, de dikte van de isolatielaag, de grootte van jouw woning en hoe ingewikkeld de kruipruimte is. Er zijn ook subsidiemogelijkheden die een deel van de kosten kunnen dekken.
Welke isolatie kies je voor je kruipruimte isolatiechips, schelpenisolatie of isolatieparels?
Er zijn verschillende methoden voor kruipruimte-isolatie. Je kunt kiezen voor isolatiechips, schelpenisolatie of isolatieparels. Elk van deze opties beschermt tegen vocht. Het is belangrijk om de isolatiewaarde te overwegen. Hoe hoger de waarde, des te beter. Natuurschelpen hebben de laagste waarde, terwijl isolatieparels de hoogste hebben. Voor bodems die gevoelig zijn voor verzakking (zoals veengrond) adviseren we lichtgewicht isolatiematerialen zoals isolatieparels of chips.
Veelgestelde vragen over een kruipruimte isoleren
Als je het slim aanpakt, kun je voor kruipruimte isolatie ongeveer €11,- per m² van je investering terugkrijgen via de ISDE-subsidie. Dit is een subsidie van de rijksoverheid. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je binnen twaalf maanden twee of meer ruimtes van je huis laten isoleren.
Adviesgroep Oost Jouw deskundige partner op gebied van kruipruimte isolatie
Adviesgroep Oost: dé isolatie-expert in jouw regio! Van vloerisolatie en dakisolatie tot spouwmuurisolatie bieden wij deskundig advies en ontzorgen je van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een comfortabel binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen.
Onze isolatie diensten
