Gevel isolatie

Gevel isolatie

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is een uitstekende manier om te besparen op je energierekening en tegelijkertijd te genieten van extra wooncomfort. Maar wat als je geen spouwmuren hebt of als deze niet geschikt zijn om te isoleren? Dan biedt buitengevelisolatie een goed alternatief. In dit artikel gaan we in op de kosten, voordelen en nadelen van buitengevelisolatie, evenals de verschillende opties voor gevelafwerking en de werkwijze voor het isoleren van de buitengevel.

Adviseur adviseert over isolatie

Wanneer Kiezen voor Buitengevelisolatie?

Buitengevelisolatie is een geschikte keuze als:

 • Je een volledige gevelrenovatie overweegt, inclusief nieuwe gevelafwerking en eventueel nieuwe ramen.
 • Je woning geen spouwmuren heeft, met name als deze is gebouwd voor 1920.
 • De spouwmuren niet geschikt zijn voor na-isolatie, bijvoorbeeld vanwege hun nauwheid, vervuiling of beschadiging.
 • Je bestaande gevel beschadigd is, wat tot vochtproblemen heeft geleid.
Adviesgesprek over isolatie en zonnepanelen

Prijs van Buitengevelisolatie

De prijs van buitengevelisolatie varieert afhankelijk van de oppervlakte van je gevel, de complexiteit van het werk en je keuze voor gevelafwerking. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen de 100 en 150 euro per vierkante meter, inclusief btw, plaatsing en afwerking van de gevel. Let op dit kan wel per situatie verschillen, vraag vrijblijvend een offerte aan voor een prijs indicatie voor jouw situatie

Adviseur adviseert over dakisolatie

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Isolatie is maatwerk. Vraag ons gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis optimaal kunt isoleren. Onze ervaren adviseur helpt je met deskundig advies en de beste isolatiemogelijkheden voor jouw woning.

Voordelen en nadelen van gevelisolatie

Het isoleren van je buitengevel heeft diverse voordelen, waaronder:

Voordelen:

 • Flinke energiebesparing: Met buitengevelisolatie creëer je een naadloze, sluitende isolatieschil zonder koudebruggen, wat leidt tot aanzienlijke energiebesparingen.
 • Groter wooncomfort: Je zult geen last meer hebben van koude luchtstromingen, de binnentemperatuur blijft constant en eventuele geluidsoverlast wordt verminderd.
 • Nieuwe uitstraling: Na isolatie krijgt je gevel een nieuwe afwerking, waardoor deze er als nieuw uitziet. Je hebt verschillende keuzes in materialen, zoals crepi, steenstrips en houten gevelbekleding.
 • Beschermd tegen weersinvloeden: Dankzij de gevelisolatie en nieuwe afwerking is je gevel goed beschermd tegen vorst, vocht en vuil, waardoor problemen zoals doorslaand vocht tot het verleden behoren.
 • Geen ruimteverlies: In tegenstelling tot binnenisolatie verlies je geen ruimte aan de binnenkant van je woning.

Nadelen:

 • Duurder dan spouwmuurisolatie: Buitengevelisolatie is doorgaans duurder dan spouwmuurisolatie, en de terugverdientijd is langer, meestal tussen de 8 en 13 jaar.
 • Arbeidsintensieve plaatsing: Het isoleren van de buitengevel is een complexe en tijdrovende klus. Naast de isolatie zelf moet de vakman ook de gevelafwerking plaatsen.

Subsidies om de Kosten te Verlagen

Als je overweegt om je buitengevel te isoleren, kun je mogelijk gebruikmaken van subsidies en andere financiële voordelen om de kosten te verlagen. Ontdek meer over deze financiële voordelen in ons overzicht van isolatiesubsidies.

Soorten Afwerkingen na Buitengevelisolatie

Na het isoleren van je buitengevel, moet de isolatielaag worden afgewerkt met nieuwe gevelbekleding. Je hebt verschillende opties, waaronder:

1. Gevelisolatie met Crepi

Crepi is een populaire keuze vanwege de snelle plaatsing, bescherming tegen vocht en het moderne uiterlijk. Crepi kan dun worden aangebracht in de kleur, structuur en afwerking van jouw keuze. De richtprijs begint bij 100 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing.

2. Gevelisolatie met Steenstrips

Steenstrips bieden een authentieke uitstraling van bakstenen zonder extra fundering te vereisen. De richtprijs begint bij 150 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing.

3. Gevelisolatie met Houten Gevelbekleding

Houten gevelbekleding zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar, zoals thermisch behandeld hout en tropisch hardhout. De richtprijs begint bij 120 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing.

4. Gevelisolatie met Gevelpanelen

Gevelpanelen bieden veelzijdigheid in materiaal- en uitvoeringsopties, waaronder PVC, composiet, hout en metaal. De richtprijs begint bij 100 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing.

5. Gevelisolatie met een Nieuwe Buitenmuur

Als je de robuuste uitstraling van baksteen verkiest, kun je overwegen om een nieuwe buitenmuur te laten metselen. Deze optie is arbeidsintensief en duurder, met een richtprijs vanaf 150 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing.

Werkwijze van Buitengevelisolatie

De isolatie van de buitengevel is een complexe taak die wordt uitgevoerd door ervaren vakmensen. De volgende stappen worden doorgaans gevolgd:

 1. Eventuele bestaande spouw isoleren: Als er een luchtspouw aanwezig is tussen de binnen- en buitenmuur, wordt deze opgevuld met isolatiemateriaal om koude luchtstromingen te voorkomen.
 2. Isolatieplaten aanbrengen op de buitenmuur: Kunststof isolatieplaten, zoals PUR en XPS, worden tegen de buitenmuur geplaatst met speciale lijmspecie.
 3. Draagstructuur installeren: Een houten of metalen draagstructuur wordt op de isolatieplaten gemonteerd voor de bevestiging van de gevelbekleding.
 4. Gevelafwerking aanbrengen: De gevel wordt afgewerkt volgens jouw specifieke wensen, met keuze uit verschillende materialen.

Vrijblijvend een offerte ontvangen voor gevel isolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte of een adviesgesprek aan en we zorgen dat je een passend advies op maat krijgt.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie