PU schuim dak

PU schuim dak

PU schuim voor dakisolatie

Isoleren met PUR schuim voor een dakisolatie is een topkeuze binnen de wereld van daksiolatie. PUR schuim, ofwel polyurethaanschuim, is dé revolutionaire keuze als het gaat om dakisolatie. Dit isolatiemateriaal biedt veel voordelen voor zowel platte als hellende daken. Met indrukwekkende isolerende eigenschappen en naadloze toepassing, zorgt PU-schuim voor een efficiënte en duurzame isolatieoplossing. Op deze pagina zullen we dieper ingaan op de voordelen en toepassingen van PUR schuim voor dakisolatie, en laten we zien waarom het de ideale keuze is voor wie streeft naar een comfortabelere en energiezuinigere woning.

Isoleren met PUR

Wat is PU schuim precies?

Polyurethaanschuim, beter bekend als PUR schuim, is een innovatief isolatiemateriaal dat veel wordt gebruikt voor dakisolatie. Dit materiaal wordt verkregen door twee chemische componenten, isocyanaat en polyol, te mengen en te laten uitzetten. Het resultaat is een schuim dat perfect hecht aan het oppervlak dat moet worden geïsoleerd. Deze uitstekende hechting is te danken aan de gesloten cellenstructuur van PUR schuim, die droge lucht vasthoudt en zo zorgt voor een efficiënte isolatie. Wat PUR schuim extra aantrekkelijk maakt, is de lage lambdawaarde van slechts 0,026 W/mK, wat aanzienlijk lager is dan andere isolatiematerialen zoals glaswol (0,040 W/mK) en schuimbeton (0,350 W/mK). Dit maakt PU-schuim tot een ideale keuze voor wie op zoek is naar een effectieve en energiezuinige dakisolatieoplossing.

Waarom kiezen voor dakisolatie met isolatieschuim

Een van de meest opvallende voordelen van PUR-schuim is de precisie waarmee het wordt aangebracht. Het schuim vult namelijk alle hoeken en kieren tussen de kepers en het onderdak, zelfs de kleinste openingen die soms kunnen ontstaan bij het isoleren met platen. Het resultaat hiervan is een isolatielaag zonder enige kieren of spleten. Bovendien kunnen leidingen op deze manier naadloos in de isolatie worden weggewerkt, wat het esthetische aspect ten goede komt. Een extra pluspunt is dat het spuiten van schuim weinig tot geen afval achterlaat.

Een ander belangrijk voordeel van PUR-schuim is de snelle droogtijd, die slechts 2 à 3 minuten bedraagt. Hierdoor kan het schuim snel worden aangebracht, wat resulteert in aanzienlijke tijdsbesparing in vergelijking met andere isolatiemethoden. Na het drogen kan het schuim indien gewenst worden afgevlakt. Bovendien, omdat PUR-schuim geen irriterende vezels bevat, is het vriendelijker voor de gezondheid en veroorzaakt het geen allergieën of irritaties bij degenen die de isolatie aanbrengen. Daarnaast is het materiaal rotvrij en daardoor op de lange termijn bestand tegen schimmels en ongedierte.

De plaatsing van PUR-schuim wordt uitgevoerd door gespecialiseerde isolatiebedrijven die zich hebben toegelegd op isolatiespuiten. Dankzij de snelle installatie is de prijs van PUR-schuim vaak gunstiger dan traditionele isolatiematerialen zoals dekens en platen, vooral in ruimtes met veel hoeken en moeilijk bereikbare plekken. Deze isolatiemethode kan dus zeker voordelig uitpakken voor jouw isolatieproject.

Prijs dakisolatie met PU schuim

De kostprijs voor gespoten PUR-isolatie hangt voornamelijk af van de oppervlakte die moet worden geïsoleerd en de gewenste isolatiedikte. Als we een eerste prijsindicatie willen geven, kun je rekenen op een prijs variërend tussen de 25 en 60 euro per vierkante meter exclusief de btw. De prijs is afhankelijk van het type schuim dat gekozen wordt.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoe werkt het isoleren met PUR schuim?

Bij het isoleren met isolatieschuim wordt het schuim aangebracht met behulp van een slang die via boorgaten in de muur toegang krijgt tot de spouw. Het isolatieschuim heeft een structuur vergelijkbaar met scheerschuim wanneer het wordt ingespoten. Het verspreidt zich gemakkelijk en breidt zich uiteindelijk uit tot een stevig geheel in de spouwmuur.

Voordelen van isoleren met PUR schuim

  • Naadloze aansluiting
  • Snelle installatie
  • Uitstekende Isolatiewaarde
  • Het schuim kan worden aangebracht op verschillende soorten ondergronden, inclusief onregelmatige oppervlakken en moeilijk bereikbare plaatsen

Nadelen van isoleren met isolatieschuim

  • Weinig ventilatie
  • Kan onderhoud en reparaties belemmeren

Isolatieschuim de terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van isolatieschuim varieert meestal tussen de 1 en 3 jaar. In situaties waarin de gasprijzen hoog liggen en er gebruik wordt gemaakt van beschikbare subsidies, kan deze periode zelfs nog korter zijn. Het is echter belangrijk op te merken dat de exacte besparingen en de concrete terugverdientijd afhankelijk zijn van diverse factoren, waaronder de samenstelling van het huishouden, het stookgedrag en uiteraard de actuele gasprijs. Wil je weten hoe snel je investering in isolatieschuim zich kan terugbetalen? Lees verder voor meer inzicht en neem contact op voor deskundig advies op maat.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor isolatieschuim

Bij Adviesgroep Oost stellen we diverse isolatiematerialen ter beschikking, waaronder PUR schuim voor dakisolatie. Dit schuim staat bekend om zijn uitzonderlijke isolerende eigenschappen, waardoor je de energie-efficiëntie van je pand aanzienlijk kunt verbeteren. Maar schuim biedt niet alleen effectieve isolatie; het is ook bestand tegen vocht en schimmel en heeft brandvertragende eigenschappen die bijdragen aan de veiligheid van je gebouw. Overweeg je isolatiewerkzaamheden? Wij staan klaar om je vrijblijvend te adviseren over de beste isolatieoplossing voor jouw specifieke situatie. Hoewel schuimisolatie vele voordelen heeft, is het mogelijk dat het niet de optimale keuze is voor jouw woning. Onze adviseur zal tijdens een kosteloos adviesgesprek beoordelen welke isolatiemethode het beste aansluit bij jouw behoeften. Bij Adviesgroep Oost gaan we voor maatwerk en efficiënte oplossingen voor jouw isolatieproject.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie