Platdak isolatie

Platdak isolatie

Platdak isolatie

Het isoleren van een plat dak is een slimme zet voor zowel je comfort als je energierekening. Wist je dat bij een niet-geïsoleerd dak tot 30% van de warmte verloren gaat? Dit leidt in de winter tot hogere stookkosten door warmteverlies. In de zomer houdt isolatie juist de hitte buiten, wat bijdraagt aan een koeler en aangenamer huis. Deze investering verbetert niet alleen je wooncomfort, maar verlaagt ook je energiekosten en is gunstig voor het milieu. Kortom, dakisolatie biedt directe en langdurige voordelen, wat het een verstandige keuze maakt voor elke huiseigenaar.

Dakisolatie uitleg op locatie

Warm Dak plat dak isoleren van Buitenaf

Het isoleren van een plat dak via de buitenzijde, ook bekend als de ‘warme dak’-methode, is een effectieve aanpak. Hierbij wordt isolatiemateriaal bovenop de dragende constructie van het dak geplaatst, afgedekt met een waterkerende laag. Deze methode is ideaal voor bijgebouwen zoals garages en schuren. Het warme dak biedt een hoge isolatiewaarde en minimaliseert het risico op vochtproblemen en temperatuurschommelingen. Voor daken zonder bestaande dakbedekking is PIR-isolatie een goede optie, die wordt afgedekt met bitumen of andere materialen.

Koud dak plat dak isoleren van binnenuit

Het isoleren van een plat dak van binnenuit, bekend als de ‘koude dak’-methode, is een alternatief voor bestaande woningen. Hierbij wordt isolatie onder de dakbedekking en het dakbeschot aangebracht. Dit vereist echter materialen zoals minerale wol (glas- of steenwol), wat resulteert in een dikkere isolatielaag. Een nadeel is het verhoogde risico op vochtproblemen, waarvoor adequate ventilatie en condensatiebeheersing essentieel zijn.

Omgekeerd dak alternatief warm dak

Een variant op het warme dak is het ‘omgekeerde dak’, waarbij het isolatiemateriaal bovenop de bestaande dakbedekking komt. Dit type dak, vaak bedekt met grind of tegels, is een populaire keuze voor het eenvoudig isoleren van bestaande platte daken. De bestaande dakbedekking fungeert als waterdichte laag, met daarop XPS-isolatie en een laag ballast voor stabiliteit.

Materialen voor isolatie plat dak van buitenaf

Voor de isolatie van platte daken van buitenaf bieden wij diverse materialen aan, waaronder PIR met gebitumeerd glasvlies of aluminium cachering, XPS, en afschot PIR platen. Ook traditioneel steenwol is beschikbaar. De keuze hangt af van uw specifieke dakgebruik en de vereisten op het gebied van brandveiligheid, dampremming, duurzaamheid en geluidsisolatie. Steenwol is bijvoorbeeld goed voor akoestische isolatie, terwijl PIR-platen een hoge isolatiewaarde bieden met minimale dikte. XPS is bijna volledig waterafstotend, en voor daken waar goede waterafvoer cruciaal is, zijn afschot PIR-platen een uitstekende keuze.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Verschillende soorten isolatie materialen plat dak isolatie

Bij Adviesgroep Oost bieden we diverse materialen voor het isoleren van je plat dak van binnenuit. Je kunt kiezen uit steenwol en glaswol, beide bekend om hun uitstekende thermische en akoestische isolatie-eigenschappen. Ze zijn niet alleen brandveilig, maar ook gemakkelijk en snel te verwerken. De keuze tussen steenwol en glaswol hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Wanneer het aankomt op de isolatie van je platte dak, is de keuze van de methode en het materiaal cruciaal. Ben je benieuwd welke isolatie het beste past bij jouw platte dak? Bij Adviesgroep Oost staan we klaar om je te voorzien van deskundig advies over de meest geschikte isolatiemethoden en materialen. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies en ontdek samen met ons een efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor jouw dakisolatie.

Adviesgroep Oost jouw partner in Platdak isolatie

Wanneer je opzoek bent naar Platdak isolatie, helpen wij je graag. Van advies tot uitvoer alles onder een dak. Compleet ontzorgd dus!

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, kozijnen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs van Adviesgroep Oost komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Wij ontzorgen je volledig van A tot Z en stellen samen een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 19.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie