Natuurlijke glaswol

Natuurlijke glaswol

Natuurlijke glaswol voor dakisolatie

Bij het kiezen van de juiste dakisolatieoplossing is het van belang om te begrijpen welke materialen het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. Dakisolatieplaten en isolatierollen, zoals die van glaswol of steenwol, zijn twee veelgebruikte opties voor dakisolatie. Hier bekijken we de voordelen en overwegingen bij het gebruik van deze materialen.

Glaswol isolatie

Wat is Natuurlijke glaswol

De natuurlijke glaswol is een stevige, kale glaswol op rol. Perfect voor het brandwerend isoleren van houten constructies, zoals een hellend dak. Het isolatiemateriaal kan zowel voor thermische- als akoestisch isolatie worden gebruikt. Het op maat snijden of zagen van de glaswol is geen enkel probleem met het gebruik van een isolatiezaag of isolatiemes. De perfecte thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen, zorgen voor een hoog rendement en brandveilige isolatie van houtconstructies.

Waarom Natuurlijke glaswol

Het grote voordeel van een natuurlijke glaswol is dat deze dampopen is. Ideaal te gebruiken wanneer er een opstalen dakplaten is gebruik bij de bouw. Deze open constructie zorgt dat er geen vochtproblemen kunnen ontstaan. Een ander voordeel is dat deze manier van afwerking gepaard gaat met afwerking.

Waarom kiezen voor dakisolatie met isolatiewol

Dakisolatie met wol is een doeltreffende manier om je huis comfortabeler te maken en energie te besparen. Deze wol is dampopen en wordt verwerkt met een klimaatfolie. Dit biedt uitstekende thermische eigenschappen, waardoor warmteverlies via het dak wordt geminimaliseerd, wat leidt tot lagere energiekosten het hele jaar door.

Het grootste voordeel is voor woningen met een dampdicht dakbeschot, deze woningen kunnen

Bovendien kunnen isolatieplaten in aanmerking komen voor subsidies, wat de investering nog aantrekkelijker maakt. Kortom, dakisolatie met isolatieplaten biedt een win-win situatie: het verhoogt het comfort in je huis terwijl het je helpt om duurzaam en kostenbesparend te wonen.

Prijs dakisolatie met natuurlijke glaswol

De kostprijs voor isoleren van je dak met w hangt voornamelijk af van de oppervlakte die moet worden geïsoleerd en de gewenste materiaal en dikte. Als we een eerste prijsindicatie willen geven, kun je rekenen op een prijs variërend tussen de 80 en 135 euro per vierkante meter. Afhankelijk van materiaal dikte, producttype en afwerking.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoe werkt het isoleren met wol?

Het isoleren van je dak met wol is een essentiële stap om energie-efficiëntie te bevorderen en het binnenklimaat van je huis te verbeteren. Bij dakisolatie langs de binnenkant wordt wol vaak tussen de houten balken van de dakstructuur geplaatst. Dit is een veelgebruikte methode voor hellende daken. Voor platte daken wordt deze techniek soms toegepast, hoewel het minder gangbaar is vanwege de gevoeligheid voor temperatuurschommelingen, wat kan leiden tot constructieproblemen.

Het gebruik van wol voor dakisolatie biedt flexibiliteit en maatwerk, zodat je de meest geschikte methode kunt kiezen om je dak te isoleren en zo het comfort en de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren.

Voordelen van isoleren met natuurlijke wol

  • Hoge isolatie waarde bij 14 cm dikte
  • Snelle installatie
  • Geluidswerend

Nadelen van isoleren met natuurlijke wol

  • Meer ruimte nodig dan bij een plaat
  • Duurder in vergelijk met schuim

Vrijblijvend offerte aanvragen voor natuurlijke wol

Bij Adviesgroep Oost bieden we een scala aan isolatiematerialen, waaronder hoogwaardige isolatieplaten voor dakisolatie. Isolatieplaten zijn ontworpen om uitstekende thermische prestaties te leveren, waardoor je energie-efficiëntie kunt verbeteren en kosten kunt besparen op verwarming en koeling. Maar dat is niet alles. Isolatieplaten zijn ook vochtbestendig, schimmelbestendig en dragen bij aan de brandveiligheid van je gebouw. Overweeg je dakisolatie? Ons team van experts staat klaar om je vrijblijvend te adviseren over de ideale isolatieoplossing voor jouw specifieke behoeften. Hoewel isolatieplaten vele voordelen bieden, begrijpen we dat elk project uniek is. Tijdens een gratis adviesgesprek beoordelen we grondig jouw situatie en bespreken we welke isolatiemethode het beste past bij jouw woning.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie