Dakisolatie

Dakisolatie

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is een rendabele investering met een snelle terugverdientijd. Het dak is namelijk de grootste bron van warmteverlies in huis. Door isolatiemateriaal aan de binnenkant te plaatsen, voorkom je energieverlies en geniet je van een aangename binnentemperatuur. Met opties zoals minerale wol, PUR-schuim en isolatieplaten is er voor elk daktype en budget een geschikte oplossing. Kies verstandig en investeer in dakisolatie voor een energiezuinig huis dat snel de investering terugverdient. Zo maak je een slimme keuze voor zowel comfort als kostenbesparing.

Zonnepanelen mogelijkheden op het dak

Voordelen dakisolatie

Wanneer je besluit om je dak te isoleren, brengt dit talloze voordelen met zich mee. Naast het feit dat het kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je gasrekening, tot wel honderden euro’s per jaar, zijn er nog andere voordelen waar je van kunt profiteren. Hier volgen enkele van die voordelen:

  • Dakisolatie zorgt voor een betere isolatie van je huis, waardoor je energieverbruik wordt verminderd.
  • Een goed geïsoleerd dak houdt de warmte beter vast in de winter en houdt je huis koeler tijdens warme zomers.
  • Helpt om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, waardoor je een stillere en vredigere leefomgeving hebt.
Vrijblijvend isolatie adviesgesprek thuis

Materialen voor dakisolatie

Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor dakisolatie, zoals glaswol, rotswol, EPS-platen, PIR-platen en XPS-platen. Afhankelijk van jouw dakconstructie en isolatiebehoeften, heeft elk isolatiemateriaal zijn eigen isolatiewaarde, die wordt bepaald door het type materiaal en de dikte ervan. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw specifieke situatie. Als je een onverwarmde zolder hebt, is het ook mogelijk om de zoldervloer te isoleren. Ontdek de mogelijkheden om jouw zoldervloer te isoleren en laat ons je deskundig adviseren.

Isolatie warmtescan

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Kosten dakisolatie

Dakisolatie kan een waardevolle investering zijn voor een energiezuinig huis en lagere stookkosten. Als het gaat om de dakisolatie kosten, is het belangrijk om te weten dat isoleren van binnenuit over het algemeen voordeliger is dan isoleren van buitenaf. De gemiddelde prijs voor dak PUR-isolatie begint bij 50 euro exclusief btw, zonder afwerking. Voor dakisolatie inclusief afwerking moet je rekening houden met een prijs van ongeveer 130 euro exclusief btw. Het verschil tussen isolatie zonder afwerking en inclusief afwerking ligt in het feit dat bij isolatie zonder afwerking alleen het isolatiemateriaal wordt aangebracht, terwijl bij de inclusieve afwerking ook renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd. Het is dus belangrijk om deze verschillen in overweging te nemen bij het bepalen van het type dakisolatie dat het beste bij jouw behoeften en budget past.

Dakisolatie voor jouw plat dak

Wanneer jouw woning een plat dak heeft en je dit wilt isoleren, is het geen verkeerde keuze om dit door een specialist te laten uitvoeren. De kans is groot dat je vochtproblemen ervaart als dit verkeerd wordt gedaan. Dat wil je natuurlijk liever vermijden! Het verkeerd isoleren van een plat dak kan nare gevolgen hebben, zoals bijvoorbeeld vochtproblemen

Is jouw dak goed geïsoleerd?

Het is altijd verstandig om te achterhalen wanneer jouw huis is gebouwd. Als jouw huis tussen 1920 en 1975 is gebouwd, is er waarschijnlijk geen isolatie tijdens de bouw aangebracht. Het is echter mogelijk dat een vorige bewoner het dak later heeft geïsoleerd. Als jouw huis tussen 1975 en 1982 is gebouwd, is er matige dakisolatie aangebracht tijdens de bouw. Als jouw huis na 1982 is gebouwd, beschikt jouw woning over goede dakisolatie. Het is echter raadzaam om dit te laten controleren door een van onze adviseurs, omdat de isolatie mogelijk verkeerd is aangebracht. Slechte dakisolatie kan leiden tot houtrot of vochtproblemen.

Een andere manier om de energiezuinigheid van jouw woning te beoordelen, is door het energielabel op te zoeken. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Bij verkoop of verhuur is de eigenaar verplicht het energielabel beschikbaar te stellen. Een woning met een zeer hoog, hoog of redelijk hoog energieverbruik heeft energielabel G, F of E. Een woning met een gemiddeld of redelijk laag energieverbruik wordt gekenmerkt door energielabel D of C. Als jouw woning erg energiezuinig is, heeft het energielabel B of A.

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze adviseurs en laat je informeren over de mogelijkheden van dakisolatie voor jouw woning.

Meer lezen over de materialen?

Bekijk welke materialen geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Welk isolatiemateriaal het beste voor jouw woning is, vertellen wij graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Isolatieplaten

Isolatieplaten

PU schuim dak

PU schuim dak

Natuurlijke glaswol

Natuurlijke glaswol

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Is er subside beschikbaar?

Dakisolatie valt onder de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie, dien je als huiseigenaar te investeren in twee energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan bodemisolatie, zonnepanelen, zonneboilers of een warmtepomp. Let op: je kunt de ISDE-subsidie maximaal 12 maanden na uitvoering aanvragen. Bij de aanvraag moet je enkele gegevens kunnen aantonen. Hierbij begeleiden we je van begin tot eind, zodat het aanvragen van de ISDE-subsidie een stuk gemakkelijker wordt.

Hoe lang duurt het voordat dakisolatie zichzelf terugverdient?

De terugverdientijd van dakisolatie varieert afhankelijk van factoren zoals isolatiemateriaal, isolatiedikte, energieprijzen en de omvang van je huis. Over het algemeen kan dakisolatie zichzelf binnen enkele jaren tot maximaal 10 jaar terugverdienen door de besparing op energiekosten.

Heeft dakisolatie invloed op mijn dakbedekking?

Dakisolatie kan je dakbedekking beïnvloeden, vooral als het dak opnieuw gedaan moet worden voor isolatie. We kunnen je vrijblijvend advies geven over hoe je het dak goed kunt houden bij isolatie en problemen zo klein mogelijk kunt houden.

Adviesgroep Oost Jouw deskundige partner op gebied van dak isolatie

Adviesgroep Oost: dé isolatie-expert in jouw regio! Van dakisolatie tot spouwmuurisolatie bieden wij deskundig advies en ontzorgen je van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een comfortabel binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen.

Onze isolatie diensten

Vrijblijvend zonnepanelen adviesgesprek met adviseur van Adviesgroep oost

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie