Buitenmuur isoleren

Buitenmuur isoleren

Wat is buitenmuur isolatie?

Buitenmuur isolatie, ook bekend als gevelisolatie, is een cruciale stap in het verduurzamen van je woning. Het proces houdt in dat er een extra laag isolatie wordt aangebracht aan de buitenkant van je huis, waardoor een spouw ontstaat die vervolgens geïsoleerd kan worden. Deze spouw fungeert als een bufferzone, waardoor warmte beter wordt vastgehouden en energieverlies wordt geminimaliseerd.

Buitenmuur isoleren vanaf de buitenkant

Bij het isoleren van de buitenmuur wordt er een nieuwe gevel gecreëerd, waarbij achter deze nieuwe gevel een spouwmuur ontstaat. Deze spouwmuur wordt vervolgens geïsoleerd, wat zorgt voor een effectieve thermische barrière. Door de buitenmuur te isoleren, blijft de gewenste warmte binnen en dalen je energiekosten aanzienlijk.

Isolatiemeting vanuit buiten

Een buitenmuur isoleren vanaf de buitenkant is maatwerk

We komen graag vrijblijvend langs om te bespreken welke methode het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Waarom gevel isolatie?

Hoewel het aanbrengen van een nieuwe gevel een arbeidsintensief proces kan zijn, is gevelisolatie vaak de enige optie voor woningen die slechts over één muur beschikken. In dergelijke gevallen fungeert deze ene muur zowel als binnen- als buitenmuur, waardoor er geen spouw aanwezig is die geïsoleerd kan worden. Het creëren van een nieuwe spouw door middel van gevelisolatie is dan essentieel.

Welke materialen kunnen worden gebruikt?

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor buitenmuur isolatie, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. PIR-platen, PU-schuim en glaswolplaten zijn enkele van de meest gebruikte opties. PIR- en glaswolplaten worden doorgaans tegen de bestaande buitenmuur bevestigd, terwijl PU-schuim in lagen tegen de buitenmuur wordt gespoten, waarna het uithardt tot een gelijkmatige isolatielaag.

Voordelen buitenmuur isolatie

Het isoleren van de buitenmuur biedt tal van voordelen, waaronder:

  • Energiebesparing: Door warmteverlies te minimaliseren, zorgt buitenmuur isolatie voor lagere energiekosten.
  • Verbeterd comfort: Een goed geïsoleerde buitenmuur zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur en vermijdt koude plekken in huis.
  • Milieuvriendelijk: Door minder energie te verbruiken, draag je bij aan een verminderde CO2-uitstoot en een groenere toekomst.
  • Verhoogde waarde van je huis: Een energiezuinige woning is aantrekkelijker voor kopers en kan de waarde van je huis verhogen.

Door te investeren in buitenmuur isolatie, investeer je niet alleen in de toekomst van je huis, maar ook in een duurzamere levensstijl.

Buitenmuur isolatie met Adviesgroep Oost

Buitenmuur isolatie is een essentiële stap in het verduurzamen van je woning en het verlagen van je energiekosten. Door gebruik te maken van hoogwaardige isolatiematerialen en professionele installatie, kun je genieten van een comfortabeler huis en tegelijkertijd bijdragen aan een schonere planeet. Neem vandaag nog contact op met Adviesgroep Oost en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het isoleren van je buitenmuur.

Adviesgroep Oost de partner op gebied van isolatie

Adviesgroep Oost: dé isolatie-expert in jouw regio! Of het nou gaat om een houten vloerisolatie, dakisolatie of een zoldervloer isolatie bieden wij deskundig advies en ontzorgen je van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een comfortabel binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen. Vraag vrijblijvend een isolatie offerte aan of bekijk via deze link onze isolatie prijzen.

Adviesgesprek bij je thuis met een adviseur van Adviesgroep Oost

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie