Buitenmuur isoleren

Buitenmuur isoleren

Buitenmuur isoleren

Wanneer je ervoor kiest om de buitenmuur van je woning te na isoleren, sla je eigenlijk altijd twee vliegen in één klap. Ten eerste realiseer je natuurlijk een besparing op de energiekosten, maar daarnaast krijgt je woning ook weer een frisse uitstraling. Het isoleren van de buitenmuur wordt in verschillende situaties aangeraden. Bijvoorbeeld wanneer je van plan bent om ramen te vervangen, maar ook bij een grondige renovatie van de gevel is dit interessant. Kortom, als jij ook overweegt om buitenmuurisolatie toe te passen, is het absoluut een aanrader om de informatie op deze pagina grondig door te nemen.

Buitenmuur isoleren aan de buitenkant

Het isoleren van de buitenmuur van een woning is een doeltreffende manier om zowel het energieverbruik als het binnencomfort te verbeteren. Door hoogwaardige isolatiematerialen aan te brengen aan de buitenzijde van de muur, minimaliseert men warmteverlies in de winter en blijft het binnen aangenaam koel gedurende de zomermaanden. Bovendien draagt deze isolatiemethode ook bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf, wat zorgt voor een rustigere en meer ontspannen leefomgeving.

Isolatiemeting vanuit buiten

Buitenmuren isoleren is maatwerk

We komen graag vrijblijvend langs om te bespreken welke methode het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Waarom muren isoleren langs de buitenkant

Er zijn diverse overtuigende redenen waarom het isoleren van muren langs de buitenkant de meest aantrekkelijke optie is. Ten eerste biedt deze methode ruimtebesparing als voordeel. Bij het isoleren van de buitenmuren blijft de binnenruimte onaangetast. In tegenstelling tot het isoleren van de binnenmuren, waarbij je een voorzetwand moet plaatsen en daardoor kostbare binnenruimte verliest. Dit verlies aan binnenruimte is niet aan de orde wanneer je kiest voor isolatie langs de buitenkant.

Een tweede belangrijke reden om te opteren voor buitenisolatie is het feit dat een isolatielaag aan de buitenkant een ononderbroken isolatiescherm om je huis vormt. In tegenstelling tot isolatie aan de binnenkant, die kan worden verstoord door kabels en leidingen, blijft isolatie langs de buitenkant grotendeels ononderbroken, wat de effectiviteit van de isolatielaag aanzienlijk verhoogt.

Deze derde reden sluit nauw aan bij het vorige argument. Door een isolatielaag langs de buitenkant van je woning aan te brengen, creëer je als het ware een extra beschermlaag voor je muren. Hierdoor worden je buitenmuren niet alleen effectief geïsoleerd, maar ook nog eens extra beschermd tegen weersinvloeden.

Isolatiemethodes voor het isoleren van een buitenmuur

Bij het isoleren en afwerken van je gevel zijn er verschillende methoden mogelijk. Elke situatie is maatwerk, daarom overlopen we eerst de verschillende afwerkingsmethoden met hun bijhorende prijs. We begrijpen dat het belangrijk is om te bepalen wat het beste is voor jouw specifieke situatie. Daarom bieden we vrijblijvende adviesgesprekken aan om samen met jou de ideale oplossing te vinden.

Buitenmuren isoleren met crepi (gevelbepleistering)

Crepi is een veelgebruikte methode bij renovatieprojecten. Het biedt niet alleen snelheid in plaatsing, maar heeft ook diverse voordelen. Zo is er geen verbreding van de fundering nodig en kunnen de ramen al geplaatst zijn voordat de isolatie wordt aangebracht. Voor degenen die de werken niet zelf willen uitvoeren, is dit vaak de meest kosteneffectieve oplossing.

Prijs: Vanaf €110 per vierkante meter (inclusief isolatie en afwerking). Voordelen: Licht van gewicht, snelle plaatsing en ruimtebesparend.

Gevelisolatie met steenstrips

Bij het plaatsen van een nieuwe buitenmuur komt er veel kijken, zoals het verlies van ruimte en vaak een nieuwe fundering. Om dit probleem op te lossen, hebben enkele steen- en isolatiefabrikanten samengewerkt om een systeem te ontwikkelen dat de uitstraling van bakstenen combineert met de voordelen van gevelbepleistering.

Prijs: Vanaf €150 per vierkante meter (inclusief isolatie en afwerking). Voordelen: Snelle plaatsing, uitstraling van bakstenen en geen extra fundering nodig.

Buitenmuurisolatie met hout

Voor een natuurlijke uitstraling van je huis kun je werken met diverse houtsoorten die geschikt zijn voor buitengebruik. Isolatieplaten worden eerst op de buitenmuur bevestigd, gevolgd door verticale houten latten waarop de nieuwe gevel wordt geplaatst. Een luchtspouw tussen de gevelisolatie en de houten bekleding voorkomt vochtproblemen.

Prijs: Vanaf €100 per vierkante meter (afgewerkt). Voordelen: Zelfplaatsing mogelijk en gemakkelijk te bewerken.

Nieuwe buitenmuur in bakstenen

Als je de robuuste look van bakstenen verkiest, kun je ervoor kiezen om een nieuwe buitengevel te metselen. Aangezien er eerst isolatie wordt geplaatst, is meestal een extra fundering rondom het huis nodig. Het afbreken van de oude buitengevel is vaak noodzakelijk om ruimte te winnen en koude bruggen te vermijden. Deze methode wordt voornamelijk toegepast bij grondige renovaties.

Prijs: Vanaf €150 per vierkante meter (afgewerkt). Nadelen: Arbeidsintensiever en ramen worden best later geplaatst.

Gevelpanelen gebruiken voor buitenmuur isolatie

Voor een strakke uitstraling van je huis kun je ook werken met gevelpanelen, zoals aluminium gevelplaten, sidings of harde kunststof platen zoals Trespa. Deze worden op een vergelijkbare manier geplaatst als houten bekleding en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, formaten en vormen. Vooral bij rechthoekige huizen en woningen met inloopruimtes komen deze gevelpanelen bijzonder goed tot hun recht.

Prijs: Vanaf €110 per vierkante meter (afgewerkt). Voordelen: Zelfplaatsing mogelijk en gemakkelijk te bewerken.

Adviesgroep Oost de partner op gebied van buitenmuur isolatie

Adviesgroep Oost: dé isolatie-expert in jouw regio! Of het nou gaat om een houten vloerisolatie, dakisolatie of een zoldervloer isolatie bieden wij deskundig advies en ontzorgen je van A tot Z. Bespaar energie en geniet van een comfortabel binnenklimaat met onze professionele isolatieoplossingen. Vraag vrijblijvend een isolatie offerte aan of bekijk via deze link onze isolatie prijzen.

Adviesgesprek bij je thuis met een adviseur van Adviesgroep Oost

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via Whatsapp
Whatsapp ons