Isolatieparels bodemisolatie

Isolatieparels bodemisolatie

HR++ Isolatieparels voor de vochtige / krappe kruipruimte

HR++ isolatieparels, ook wel bekend als grijze EPS korrels, worden op een uniforme wijze verspreid over de bodem van een kruipruimte om vochtproblemen aan te pakken. Deze methode wordt vaak toegepast in situaties met beperkte hoogte in de kruipruimte. Een vochtige kruipruimte kan namelijk verschillende nadelige gevolgen hebben, zoals schade aan vloeren en leidingen, schimmelvorming in muren en meubels, en een onaangename geur in de ruimte. De grijze isolatieparels pakken dit probleem aan bij de kern, namelijk de bodem.

Isolatie EPS parels

Wat zijn HR++ isolatieparels?

HR++ isolatieparels, gemaakt van geëxpandeerd polystyreen (EPS), zijn kleine bolletjes met een opmerkelijke samenstelling. Ongeveer 95% van deze EPS bolletjes bestaat uit lucht, wat zorgt voor een uitstekende isolerende eigenschap. Het belangrijkste kenmerk is dat deze isolatieparels van nature weinig vocht vasthouden, wat erg belangrijk is voor het klimaat in jouw kruipruimte. De kenmerkende grijze kleur van de parels wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van grafiet. We verspreiden deze isolatieparels gelijkmatig en vrij in de kruipruimte.

Prijs bodemisolatie met HR++ isolatieparels

De kosten voor het installeren van HR++ parels variëren onder andere op basis van de toegankelijkheid, de hoeveelheid materiaal en de gewenste laagdikte. We hanteren een starttarief van € 30,00 per vierkante meter. Voor een nauwkeurige prijsopgave nodigen we je graag uit om contact met ons op te nemen. Onze adviseurs staan klaar om jou vrijblijvend te voorzien van een adviesgesprek en een nauwkeurige prijsindicatie. We sturen dan een specialist naar je toe om de mogelijkheden te beoordelen en je een exacte prijsopgave te verstrekken.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoe werkt het isoleren van een bodem met EPS isolatieparels

De EPS parels worden gelijkmatig los op de bodem van de kruipruimte verspreid via het kruipluik. Als de kruipruimte gedeeltelijk of niet toegankelijk is, kan het nodig zijn om een opening of ‘tunnel’ te creëren. In sommige kruipruimtes is er bijna het hele jaar door water aanwezig. In dergelijke situaties blijft kruipruimte-isolatie met EPS parels een geschikte optie. De EPS parels absorberen namelijk geen vocht en blijven drijven op het water. Dit is van essentieel belang, omdat hierdoor het isolerend effect behouden blijft.

Voordelen van isoleren met EPS isolatieparels

  • Een drogere en warmere vloer
  • Door EPS isolatieparels te gebruiken voorkom je rotten en schimmelvorming
  • De oplossing voor lage kruipruimtes

Nadelen van isoleren met EPS isolatieparels

  • Beperkte effectiviteit in droge en hoge kruipruimtes: HR++ isolatieparels hebben beperkte effectiviteit in kruipruimtes die droog en hoog zijn. In dergelijke situaties wordt vloerisolatie eerder geadviseerd.
  • Geschikt voor lage en vochtige kruipruimtes: HR++ isolatieparels worden voornamelijk aanbevolen voor kruipruimtes die laag en vochtig zijn.

HR++ EPS isolatieparels de terugverdientijd

Jij verdient jouw investering binnen 3 tot 7 jaar terug. Om een goede berekening te maken is de gasprijs per kuub een belangrijke. Op dit moment zijn de gasprijzen echter sterk gestegen, waardoor de terugverdientijd nog korter wordt. Als je gebruikmaakt van isolatiesubsidie, kun je gemiddeld binnen 3 jaar jouw investering terugverdienen.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor HR++ EPS isolatieparels

Bij Adviesgroep Oost hebben we verschillende isolatieoplossingen beschikbaar, waaronder EPS parels voor bodemisolatie. Deze parels staan bekend om hun uitstekende isolatievermogen, waarmee je de energie-efficiëntie van elk gebouw aanzienlijk kunt verbeteren. Daarnaast zijn ze bestand tegen vocht en schimmel en hebben ze brandvertragende eigenschappen, wat de veiligheid van je pand ten goede komt. Als je overweegt om te isoleren, zijn we graag bereid om je vrijblijvend te adviseren over de beste keuze voor jouw situatie.

Het kan zijn dat EPS parels niet de optimale oplossing zijn voor jouw woning. Tijdens een kosteloos adviesgesprek komt onze adviseur graag bij je langs om te beoordelen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie