Isolatiechips

Isolatiechips

Isolatiechips

Isolatiechips worden vaak toegepast in kruipruimtes, vooral in de lager gelegen gebieden van Nederland. Het plaatsen van isolatiechips in de kruipruimte is vaak een effectieve oplossing. Maar wat houden isolatiechips precies in? Welke voordelen bieden ze en wat zijn de kosten? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het isoleren van je kruipruimte met isolatiechips. Als je liever direct advies wilt om te bepalen of het gebruik van isolatiechips geschikt is voor jouw specifieke situatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voordat je overweegt isolatiechips aan te schaffen.

Isolatiechips

Wat zijn isolatiechips?

Isolatiechips zijn kleine piepschuim vormpjes van ongeveer 4 cm groot. Ze worden op de bodem van de kruipruimte geplaatst, vandaar de term “bodemisolatie”. De isolatiechips hebben als doel om de vloer droger en warmer te maken. Veel vloeren en kruipruimtes zijn namelijk vochtig, maar door het gebruik van isolatiechips wordt voorkomen dat het vocht uit de kruipruimte de woning binnendringt. Dit draagt bij aan een aangenamer en comfortabeler binnenklimaat.

Prijs kruipruimte isoleren met isolatiechips

De kosten voor isolatiechips zijn indicatief en beginnen vanaf € 25,00 per vierkante meter. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de bereikbaarheid van de kruipruimte, het aantal compartimenten waaruit de kruipruimte bestaat, eventuele obstakels en het totale oppervlak van de kruipruimte. Als je exact wilt weten wat de kosten zullen zijn voor het isoleren van jouw kruipruimte, staan we graag gratis tot je beschikking voor een bezoek bij jou thuis om de situatie te beoordelen. Na dit bezoek ontvang je een gedetailleerde offerte met een concurrerende prijs!

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Wil je weten hoe je het meeste voordeel kunt halen uit isolatie? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we het beste isolatieplan en streven we naar het hoogst mogelijke rendement van de isolatiemaatregelen.

Hoe werken isolatiechips

Isolatiechips zijn een populair isolatiemateriaal voor bodemisolatie. Deze chips bestaan uit kleine polystyreenkorrels die een isolerende werking hebben. Bij het aanbrengen van isolatiechips op de bodem van de kruipruimte ontstaat er een isolerende laag. De chips creëren een luchtige structuur die warmteverlies beperkt en voorkomt dat koude lucht vanuit de kruipruimte omhoog trekt. Dankzij deze luchtdichte isolatielaag blijft de warmte beter behouden in je woning, wat leidt tot energiebesparing en verlaging van je stookkosten. Heb je meer vragen of wil je meer informatie over het gebruik van isolatiechips in jouw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat.

Voordelen van isoleren met isolatiechips

  • Verbeterde energie-efficiëntie: Isolatiechips minimaliseren warmteverlies, waardoor uw huis beter geïsoleerd is en u kunt besparen op energiekosten.
  • Aangenamer binnenklimaat: Isolatiechips verminderen koudebruggen en voorkomen optrekkend vocht, wat resulteert in een warmere vloer en minder kans op condensatie en schimmelvorming.
  • Geluidsisolatie: Isolatiechips hebben geluidsisolerende eigenschappen, waardoor ze geluid van buitenaf en tussen verdiepingen kunnen verminderen, wat zorgt voor meer rust en comfort in uw woning.

Terugverdientijd van isolatiechips

De gemiddelde terugverdientijd voor kruipruimte-isolatie is ongeveer 3,5 jaar. Als je in aanmerking komt voor een subsidie, kun je deze periode inkorten tot ongeveer 3 jaar. Met de snel stijgende gasprijzen zou deze terugverdientijd zelfs nog korter kunnen zijn.

Vrijblijvend offerte aanvragen voor het isoleren van je bodem met folie

Bij Adviesgroep Oost bieden we een uitgebreid assortiment aan isolatieoplossingen, waaronder isoleren met isolatiechips. Deze methode is uitermate doeltreffend om vochtproblemen te voorkomen en draagt bij aan een verbeterd binnenklimaat. Isolatiechips zijn bovendien vochtbestendig en schimmelwerend, wat de duurzaamheid en veiligheid van je woning ten goede komt. Overweeg je isolatie met isolatiechips toe te passen? We staan klaar om je vrijblijvend te adviseren over de mogelijkheden die het beste bij jouw situatie passen. Het kan voorkomen dat isoleren met isolatiechips niet de optimale oplossing is voor jouw woning. In dat geval komt een van onze deskundige experts graag bij je thuis voor een gratis adviesgesprek, zodat we kunnen bepalen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften.

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie