Bodemisolatie

Bodemisolatie

Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie is een effectieve methode om de koude en vochtige lucht vanuit de kruipruimte te isoleren en te voorkomen dat deze opstijgt naar de vloer van je woning. Door isolatiemateriaal, zoals EPS-parels of chips op de bodem van de kruipruimte aan te brengen, wordt er een isolerende laag gecreëerd. Deze laag voorkomt warmteverlies, vermindert vochtproblemen en helpt bij het voorkomen van schimmelvorming. Bodemisolatie is met name geschikt voor woningen zonder vloerverwarming en kan zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing en een comfortabeler leefklimaat in huis.

Vloerisolatie uitleg tijdens adviesgesprek

Waarom bodemisolatie?

Bodemisolatie maakt je huis aanzienlijk warmer en voorkomt vochtproblemen. Door isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aan te brengen, wordt de ruimte warm en droog. Dit zorgt ervoor dat de vloer in huis minder koud aanvoelt en het woonklimaat comfortabeler wordt. Bodemisolatie vermindert ook vochtproblemen en luchtvochtigheid in huis. Wil je een warmer huis en vochtproblemen aanpakken? Kies dan voor bodemisolatie.

Adviesgesprek bij je thuis

Voordelen bodemisolatie

Het isoleren van je woning met bodemisolatie brengt talloze voordelen met zich mee. Het is een waardevolle investering die zeker de moeite waard is. Door te kiezen voor bodemisolatie geniet je van diverse voordelen, zoals:

  • Een vloer die minder koud aanvoelt en dus minder snel koude voeten.
  • Warmte kan het huis via de bodem minder goed verlaten.
  • Een lager energieverbruik omdat de warmte beter in huis wordt vastgehouden.
Adviseur aan het woord

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Isolatie is maatwerk. Vraag ons gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis optimaal kunt isoleren. Onze ervaren adviseur helpt je met deskundig advies en de beste isolatiemogelijkheden voor jouw woning.

Veelgestelde vragen over bodemisolatie

Kan bodemisolatie bij ieder type vloer worden toegepast?

Als je een koude ondergrond hebt in je kruipruimte, is het mogelijk om bodemisolatie toe te passen. Na het aanbrengen van bodemisolatie zal een betonnen vloer sneller droog zijn en minder koud aanvoelen. Bij een houten vloer is bodemisolatie de ideale keuze. Het is bijzonder geschikt voor houten vloeren, vooral in vochtige of natte kruipruimtes. Door het opstijgende vocht uit de bodem te verminderen, voorkom je schimmelvorming en houtrot. Twijfel je over de beste optie voor bodemisolatie? Bij Adviesgroep Oost werken we samen met experts die verschillende soorten bodemisolatie kunnen toepassen. We staan altijd klaar om je van passend advies te voorzien.

Is er subsidie voor deze isolatievorm?

Bodemisolatie valt onder de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie, dien je als eigenaar te investeren in twee energiebesparende maatregelen. Je kunt bijvoorbeeld bodemisolatie combineren met zonnepanelen, zonneboilers of een warmtepomp. De ISDE-subsidie kan tot maximaal 12 maanden na uitvoering worden aangevraagd. Bij de aanvraag moet je bepaalde gegevens kunnen aantonen, maar we begeleiden je van begin tot eind, zodat het aanvragen van ISDE-subsidie een stuk eenvoudiger wordt.

Verschillende soorten bodemisolatie

Het isoleren van de bodem in een kruipruimte kan op diverse manieren en met verschillende materialen worden uitgevoerd. Vaak wordt gekozen voor isolatieparels, isolatiechips of schelpenisolatie. Al deze varianten bieden goede oplossingen en zijn geschikt, zelfs in vochtige kruipruimtes. Bij de materiaalkeuze is het belangrijk om naar de isolatiewaarde te kijken. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de isolatieprestatie. Schelpenisolatie heeft doorgaans de laagste waarde, terwijl parels de hoogste waarde hebben. De keuze voor het materiaal hangt af van de bodemgesteldheid en de mogelijkheid van verzakking. Bij risico op verzakking wordt er gekozen voor een lichtgewicht materiaal. Onze adviseurs bij Adviesgroep Oost werken samen met professionele partijen en kunnen altijd een passend advies geven over de keuze voor bodemisolatie. Als je nu al vragen hebt over bodemisolatie en de verschillende materialen, neem dan gerust contact met ons op.

Kosten bodemisolatie

Benieuwd naar de kosten van bodem isolatie of kruipruimte isolatie voor jouw huis? Gemiddeld beginnen de kosten vanaf €28 per m2. Dit is een indicatieve prijs. De exacte prijs voor het isoleren van jouw kruipruimte hangt af van factoren zoals de toegankelijkheid, de dikte van de isolatielaag, de omvang van de woning en de complexiteit van de kruipruimte. Voor een rijtjeshuis ben je vanaf €1.200 klaar. En goed nieuws: In 2022 kun je een subsidie van €6,00 per m2 ontvangen voor kruipruimte-isolatie. Wil je exact weten wat het isoleren van jouw kruipruimte gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende isolatie offerte aan.

Bodemisolatie of vloerisolatie

Misschien twijfel je over welke isolatiemethode het beste is voor jouw kruipruimte. Is bodemisolatie de juiste keuze, of past vloerisolatie beter? Er zijn situaties waarin bodemisolatie niet de beste optie is. Hier zijn een paar richtlijnen die we aanhouden:

  1. Als je kruipruimte droog en vrij hoog is (minstens 50 cm), raden we je aan om voor vloerisolatie te kiezen in plaats van bodemisolatie. Vloerisolatie werkt het beste in zo’n situatie.
  2. Is je kruipruimte vochtig? Heb je last van optrekkend vocht of schimmelproblemen? Dan is bodemisolatie dé oplossing. Bodemisolatie pakt het probleem bij de bron aan: de bodem. Deze methode heeft zich al jarenlang bewezen in zulke kruipruimtes.

Verschillende Soorten Bodemisolatie: Chips, Parels of Schelpen?

Isoleren van de kruipruimte kan op verschillende manieren gebeuren. Je kunt kiezen voor een laag isolatiechips, isolatieparels of schelpenisolatie. Alle drie zijn goede opties om vocht tegen te gaan. Het is echter essentieel om goed te letten op de isolatiewaarde. Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolatie. Bij natuurschelpen is de waarde lager, terwijl isolatieparels de hoogste waarde hebben. Als de bodem aanzienlijk kan verzakken (bijvoorbeeld veengrond), raden we een lichtgewicht isolatiemateriaal aan, zoals isolatieparels of isolatiechips.

Vraag een Bodemisolatie Offerte Aan

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? We komen bij jou thuis langs voor een kruipruimtecheck en stellen een plan op voor de beste manier om je kruipruimte te isoleren. Binnen 1 werkdag sturen we je een heldere en goed onderbouwde offerte van Adviesgroep Oost, met een scherpe prijs. Heb je vragen over bodemisolatie? Of misschien wil je meer weten over andere vormen van woningisolatie? Aarzel niet om contact op te nemen, we staan graag voor je klaar!

Adviesgroep Oost de partner op gebied van isolatie

Adviesgroep Oost: jouw specialist in isolatie in heel Nederland, of je nou in Rotterdam, Apeldoorn of in Enschede woont. Of het nu gaat om woningisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie, bij ons kun je rekenen op deskundig advies en volledige ontzorging. Bespaar energie en ervaar een aangenaam binnenklimaat dankzij onze professionele isolatieoplossingen.

Onze isolatie diensten

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

10/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kunt profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor vrijblijvend gratis advies en offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie