Glas vervangen door HR++ glas

Glas vervangen

Glas vervangen door HR++ glas

Het vervangen van enkel of dubbel glas door HR++ glas is een slimme zet. HR++ glas is een type glas met een hogere isolatiewaarde dan normaal dubbelglas. Hiermee verbeter je niet alleen de isolatiewaarde van jouw woning, maar bespaar je ook op jouw energierekening en verhoog je het comfort. HR++ glas weerkaatst de warmte terug de woning in, wat zorgt voor beter warmtebehoud.

Isolatieglas HR++

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is hoog rendement dubbel glas, onderscheidend door Argon gas in de luchtspouw en een speciale coating. Deze combinatie draagt bij aan de isolatiewaarde van het glas en houdt warmte effectief binnen. Met HR++ glas kun je tot 30% op jouw energierekening besparen, waardoor de investering vaak snel terugverdiend is.

Waarom glas vervangen?

Het vervangen van enkel glas of traditioneel dubbel glas door HR++ glas brengt tal van voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt de verbeterde isolatie voor een aanzienlijke verlaging van de energiekosten, wat kan oplopen tot wel €400 per jaar, waardoor de investering snel terugverdiend kan worden. Daarnaast helpt het bij het verminderen van condensatie, waardoor vochtproblemen in huis afnemen en het risico op schimmel verkleind wordt. Dit zorgt voor een prettiger binnenklimaat en meer comfort in alle seizoenen. Ook de geluidsisolatie verbetert, wat resulteert in minder geluidsoverlast van buitenaf. Bovendien draagt de keuze voor HR++ glas bij aan een energiezuinigere woning, waardoor je jouw CO2-voetafdruk verlaagt. Ten slotte leidt het tot een verhoogde woningwaarde, waardoor het niet alleen een slimme investering is voor het huidige wooncomfort, maar ook voor de toekomst.

Enkel glas vervangen door HR++ glas

Enkel glas is een energieverslinder, gevoelig voor condensatie en biedt weinig geluidsisolatie. Door te kiezen voor HR++ glas, krijg je:

  • Verbeterde isolatie, verlaag jouw energiekosten tot wel ongeveer €400 per jaar.
  • Geen condensatie vermindert vochtproblemen in huis.
  • Prettiger binnenklimaat, meer comfort in alle seizoenen.
  • Betere geluidsisolatie, minder geluidsoverlast van buiten.
  • Verhoogde woningwaarde, een slimme investering voor de toekomst.

 

Dubbel glas vervangen door HR++ glas

Zelfs traditioneel dubbel glas kan niet tippen aan de prestaties van HR++ glas. Bij dubbel glas is er een grotere kans op condensatie, wat kan leiden tot vochtproblemen. Kies voor HR++ glas en geniet van:

  • Verbeterde isolatiewaarde, houd meer warmte binnen en bespaar energie.
  • Energiezuiniger wonen verlaag je CO2-voetafdruk en bespaar op energiekosten.
  • Geen condensatieproblemen, verminder het risico op vocht en schimmel.
  • Comfortabeler wonen, ervaar een aangenamer binnenklimaat.

Vrijblijvend een adviesgesprek bij je thuis?

Ben je klaar om de stap te zetten naar een energiezuiniger huis met verhoogd comfort? Laat dan je glas vervangen door de experts van Adviesgroep Oost. Wij bieden professioneel advies en zorgen voor een vakkundige plaatsing van HR++ glas.

Besparing met HR++ glas

De overstap naar HR++ glas of vaak genoem isolatieglas is niet alleen een keuze voor comfort, maar ook voor aanzienlijke besparingen. Door de verbeterde isolatie-eigenschappen van HR++ glas, houd je de warmte beter binnen en blijft de kou buiten. Dit resulteert in een lagere energievraag voor verwarming, wat direct terug te zien is op je energierekening. Gemiddeld kan je met HR++ glas tot 20-30% besparen op je stookkosten. Deze besparing maakt HR++ glas een investering die zichzelf terugverdient, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een beter milieu door verminderd energieverbruik.

Glas vervangen door Adviesgroep Oost

Bij Adviesgroep Oost zorgen we voor een soepele overgang naar HR++ glas. Vanaf het eerste advies tot de uiteindelijke plaatsing, wij regelen alles voor je. Maak vandaag nog de stap naar een energiezuinigere en comfortabelere woning!

Veelgestelde vragen over glasisolatie

Hoe lang gaat HR++ glas mee?

HR++ glas staat bekend om zijn duurzaamheid en kan, mits goed geïnstalleerd en onderhouden, tot wel 25 jaar meegaan. De levensduur kan variëren afhankelijk van externe factoren zoals weersomstandigheden en fysieke belasting. Bij Adviesgroep Oost zorgen we voor een professionele installatie die de levensduur van je HR++ glas optimaliseert.

Is HR++ glas ook effectief in de zomer voor het buiten houden van warmte?

Ja, HR++ glas is niet alleen effectief in de winter voor het binnenhouden van warmte, maar helpt ook in de zomer om de warmte buiten te houden. De speciale coating op het glas reflecteert de warmtestralen van de zon, waardoor het binnen koeler blijft. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van airconditioning, wat weer leidt tot energiebesparingen.

Kan ik ook subsidie krijgen voor het plaatsen van HR++ glas?

Ja, in veel gevallen kun je subsidie krijgen voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van je woning, inclusief de installatie van HR++ glas. De beschikbare subsidies kunnen variëren afhankelijk van je locatie en de specifieke regelgeving. Ons team bij Adviesgroep Oost kan je helpen met informatie over de huidige subsidiemogelijkheden en het aanvraagproces.

Ontdek meer besparingsmogelijkheden

Isolatie

Isolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Dakisolatie

Dakisolatie

Bodemisolatie

Bodemisolatie

Wij zijn actief in onder andere de volgende gemeenten

9.8/10
Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Wil je weten hoe jij maximaal kunt profiteren van zonnepanelen, isolatie en/of warmtepompen? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor gratis en vrijblijvend advies en een offerte op maat. Samen stellen we een plan op voor een optimaal rendement van jouw energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen Al 18.612 families gingen je voor. Binnen 24 uur een afspraak gepland.
Vrijblijvend advies
Gratis prijsindicatie via WhatsApp
Prijsindicatie